ASAHI walkman


Forrás: 
sajat
ASAHI walkman

1980-81-ben egy vagyon volt, pécsett a Konzum áruházban lehetett kapni, és nagyon menő volt, ha valakinek ilyenre tellett a szüleinek. Én akkor a fejhallgatójára tudtam kikuncsorogni a pénzt, és elég menő voltam egy zsebrádióval is :-)

leguan képe

1982 novemberében 5.200.- Ft volt.
A magnó mellett 66 ... 73 MHz sávon rádióként is szépen szólt.

Igen, én is kb. erre emlékszem, ennyi volt az ára akkoriban. Gondoljatok bele, ez akkor kicsit több volt mint az átlagfizetés! Ma mi mindent kapsz egy átlagfizetésért? (Egy egyszerűbb tévét is.) Igaz, valóban egy nagyon jó minőségű és jó hangú készülék volt, az egyik barátomnak volt ilyen. Kb. 10 év múlva megszereztem tőle (elcseréltük valamire) és még akkor is megállta a helyét. Sajnos a javítása kicsit körülményes, nehezen szerelhető szét (csak az ékszíjakat kellett volna kicserélni, és az egyik a fejhallgató csatlakozót is visszaforrasztani), és ezért egy gyengébb pillanatomban kidobtam a kukába! Már megbántam...

NGA képe

Sikerült ismét szereznem egyet, igy már 3 db-om van. Az utóbbi szinte új állapotú, eredeti tokkal, vállszíjjal.
Akkoriban csak álmodoztam erről, most is azért jó érzés birtokolni. És meglepően jó hangja van!

...annyira jó, hogy amíg nem kezdtem el használni, addig el sem hittem, hogy ez ilyen jó. Nagyon sajnálom, hogy már nincs meg.

Pontosan.Egy évig spóroltam rá a vállalati kst-vel. 1982-novemberében vettem meg 21.-én hétfőn.Sok éven át megvoltt,kb 10.

 

csanyi.tibor képe

Nálunk is volt az áruházban én is adtam el belőle, az ára valóban 5200 ft

volt. Régi szép idők voltak amik már nem jönnek vissza.

 

Nekem van egy, és működik!

lexipadre képe

Érdekes hogy akkoriba-nem jellemző módón-ún.keleti URH rádióval hozták forgalomba.Akkoriba szólt rajta a Petőfi és a 3.müsor.Később viszont/meg most sem/a kereskedelmi rádiók nem./88-107MHz/Ha csak át nem lett hangolva.

csanyi.tibor képe

Ide gyártották Magyarorszaágra, így rendelte meg az akkori Külker.

 

Bátyám haverjának a szülei csúnyán tele voltak zsével a papa orvos volt és a kisfiának volt pontosan ugyan ilyen! Nagyon emléxek rá wakmant akkor láttam először. A bratyó néha kölcsön kérte tőle volt, hogy napokig nálunk volt és ha evett én is halgathattam :DDDDDDDDDDDDDDDD A haverját annyira nem érdekelte, hogy le se szarta pedig biztos nem volt olcsó akkor ez mint minden más új a vasfüggönyön túlról. Persze azért egészbe vissza kapta mindig, vigyáztunk rá. Elemet zabálta mint állat :DDDD

Bobi képe

Kedves Retornomos Társaim!

 

Nekem is van egy ilyen, első tulajdonosa vagyok, a mai napig használom (1983-ban vettem boltban, 5500 forintos horror áron).

Nem is ez a kényeg, hanem hogy két jack fejhallgató-kimenete van. Vagyis nagyon jól lehetett vinni esetleges udvarláshoz, mert nem az egyszemélyes univerzum volt, hanem kétszemélyes. Dicséret a tervezőknek.

Bobi

Kedves Bobi!

 

Emlékszel-e arra, hogy az elmúlt több mint 3 évtized alatt hányszor kellett meghajtószíjat cserélni a magnó részben? Találtál-e megbízható szerelőt, vagy saját kezűleg javítottad?

Nagyon szép dolog, hogy így sikerült rá vigyázni, hogy ma is jól működik.

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy a keleti normás URH rádió milyen kiváló minőségű volt. Ezen még ma is csodálkozom, mert ritka volt az ilyen jó rádió rész a zsebmagnók között.

Üdvözlettel: BI

 

Bobi képe

Kedves Beneske01!

 

Nem kellett hozzányúlnom eddig, pedig még megjárta a katonaságot is velem egy évig 1985-86-ban. Most is itt van mellettem a polcon. Pár hete hallgattam vele kazettákat. Valamelyik nap a rádiórészét kapcsoltam be, hogy van-e még valami adó, csodálkoztam, mert bejött a Kossuth, a Petőfi, két kereskedelmi adó és egy szlovák adó is a régi keleti URH-n.

A hibákhoz még annyit, hogy egyedül a fejhallgató jack-csatlskozó volt kontakthbás, de spray hatására megjavult.

 

Üdvözlettel,

 

Bobi

ASAHI


walkman


ELTA walkman rádiós
Ismeretlen évjárat
Grundig walkman
Találat: 4
Sony walkman
Találat: 4