SONY Walkman WM - F10II


Forrás: 
saját
SONY Walkman WM - F10II

Egy szép Sony Walkman 1984-ből, WM-F10II. Alig nagyobb mint egy kazetta tok. Kecses fémház, lehelet finom fémmechanika, FM-AM rádió, Dolby, stb. Egy darab ceruza elem működtetti, (AA) ez belül van elrejtve, és még a magnókazettának is van hely!:) Ha kinyitjuk a Walkman-t, meglepődünk, hogy maga a szerkezet milyen vékony helyre van bezsúfolva! Az egészet egy nagyon vékony lapmotor hajtja, ez szintén Sony fejlesztés.

Walkman 040.jpg Walkman 043.jpg walkman-ok 024.jpg
lexipadre képe

Hát nem szovjet volt az bizti.Nem is Made in China.Milyen jó lett volna ez 1984ben nekem.Helyette Unitrával kellet beérnem:-(/Persze nem walkmannal,mert azt nem gyártott a híres Gdanski gyár./

Kedves lexipadre! A híres Gdanski gyárban  igenis készült  walkman, ugyan ők Stereo Casette Player-nek hívták, pontosabban , Kajtek Ps101-nek. Igen ritka madár lehet, ezért kisebbfajta harctéri idegsokk ért, mikor megláttam "unitra Walkman" az alábbi videó címében

 

http://www.youtube.com/watch?v=iaskI6IY34k

 

és itt van egy másik oldal, ami talán kicsit több infóval is szolgál a szerkezetről:

 

http://unitra.eu.org/node/1149

 

 

lexipadre képe

Kedves Orion80!Lám,lám az embert mindig éri meglepetés!Nem gondoltam volna hogy-gondolom vmi.licensz alapján-ilyeneket is gyártottak a kommunista blokkban.Pedig nagy figyelemmel voltam annó "csikó"koromba.Köszi hogy megtaláltad.

Remelem tudtok nekem segiteni talaltam egy ilyen walkmant eladot!Valamiert annyi a baja hogy lejatszaskor nem hallik semmi a fejhalgatoban.Szerintetek meglehet javitani?Mert ha igen akkor megvennem.

Udv:Adam

NGA képe

A motor megy? Azaz a kazettát viszi? A rádió megy?

Adam képe

Persze, az osszes funkcio mukodik csak epp nem ad ki hangot!

 

NGA képe

Hát ez akkor lehet csak disznek jó. Ezekben azok a mikro smd ic-k beszerezhetetlenek, és egy foliára vannak beforraztva, ami elolvad forrazstáskor. Ezekben semmihely nem volt vastag nyákra, a rádió panelje például a kazettaajtó 4 mm-es vastagságába van belerejtve. Nekem a WM-F20-asom van, az szinte ugyanez.

Mennyiért akarják adni?

Adam képe

10.00 forint!De hat ha nem lehet megjavitani akkor nem is foglalkozok vele.Nagyon szeretnek egy tuti walkmant beszerezni ami kicsi es jol hasznalhato.A wm-23 tul nagy,te mit javasolsz?

NGA képe

10.00 az gondolom 10e Ft lenne. Az rengeteg pénz érte, főleg hibásan. Azt tudni kell, hogy a waélmanoknak leáldozott, és emiatt az értékökis erősen lecsökkent. Ezek 20-30 éves tipusok, és semmi alkatrésznincs hozzá. Ha valaki használni is szeretné, akkor inkább a 90-es évek távkapcsolós walkmanjait ajánlom, pl a va...a oldalon van fent Sony WM EX502, Sony WM FX 503 walkman 4e Ft-ért,  vagy WM EX-510 2500 Ft-ért. Ez utóbbi igen jó vétel. Ezek jobbak általános használatra.

Sony papa bármiben odatette magát. Nekem volt MZ-r500-as felvevőm, amit évekig szaggattam, igaz megadta magát, de amennyit egy ceruzaelemmel elment, az nálam mindent vitt. Pedig a lemezt is meg a fejet is mozgatni kellett. Ami hordozható lejátszóm volt előtte és utána, azok üzemidőre meg se közelítték a Sonyt. Akkortájt a discmanek jobban mentek, itt ott felbukkant már egy MP3-as is, de az MDLP-vel sikerült valemelyest felvenni a versenyt azokkal is. Méretben viszont mindig előnyben voltam. Mire megadta magát akkor már javában betört az USB-forradalom és jött a feltöltőprogram (SS) az MD-ken azzal teljesen elbénázták az egyébként műszakilag korrekt gépeket, hogy védjék a zeneszerzők jogait. Nagyon válogatós nem enged minden MP3-at feltenni, igy pedig hiába a verhetetlen üzemidő és a design. Kénytelen voltam elpártolni a Sony mellől.

Dr Dee képe

Vissza,vissza azt az időt amikor még ilyeneket hasznàltunk! Nekem nem ilyenem volt. De volt walkmanem màr 1985 körül!

SONY


Sony
1991
SONY HI-FI
1980-1989
Sony AHF
1980-1989
Sony Aiwa2
1980-1989
Sony HF 60
Találat: 2
SONY HI-FI
1990-1999
Walkman


ELTA walkman rádiós
Ismeretlen évjárat
Grundig walkman
Találat: 4
Star walkman
1980-1989
Walkmanok
1980-1989