ELTA walkman rádiós


ELTA walkman rádiós

Sokat használt kedvenc ELTA rádiósmagnóm.  Régi-régi nyugat-Berlini utazásom szerzeménye. Nagyon helyes kis cucc, abban az időben sokat tudott: stereo FM-AM rádió és magnó, teleszkóp antenna, felvételi lehetőség rádióról és beépített mikrofonról, végálláskapcsoló, 4 sávos equlizer, 2db beépített hangszóró, fejhallgató kimenet, külső tápcsatlakozó. Szóval mindent tud a maga szintjén. Az equlizer nagyon hatásos, melyet főleg fejhallgatón keresztül lehet élvezni.

A rádió FM része 88-108 MHz-es, melyet először áthangoltam a keleti sávra, majd a rendszerváltás után vissza :-) Nem volt egyszerű a mini méretek miatt. A két hangszóró hátul helyezkedik el. A rádióskála része a kazettaajtóban van, a skálamutató pedig a kazettafészek mellett mozog. A 4 sávos equlizer pici tolópotijai, melyek középen arettálnak. A mechanika kezelőgombjai. A pillanat állj funkció sajnos már nem került bele, pedig nagyon hiányolom. Hangtengely, kombinált fej, végállás érzékelő karja, állandó mágneses törlőfej, szalagvezető. A kazettafészek a két csévélő tüskével.

Anyai nagyszülők majdnem pont ugyanilyent ilyent hoztak 1987es amerikai kirándulásról (rokon hívta meg őket,aki 1956ben megtorlások elől menekült ki)..vagy USAban vették valami japán cégh nevén/márkájával...vagy Amsterdamban,aho a Malév-ról át kellett KLM gépre szállni odafelé...mert Kaliforniába kellett menni...abban az évben (1987?)karácsonykor érdekes addig ismeretlen dolgokat kaptunk ajándékba itthon...

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

oldtimer képe

Megvan az illúzió. Ugyanis a képet nézve az a „gyanútlan szemlélő” első benyomása, mintha egy pici orsós magnó lenne előtte. Pláne, hogy recorder is!

Persze a „gyakorlottabb szem” másként látja :)

 

üdv.: oldtimer

walkman


Grundig walkman
Találat: 4
Sony walkman
Találat: 4