Simson motorkerékpár S51


Forrás: 
Saját tulajdon
Simson motorkerékpár S51

Eredeti állapotban megőrzött, mindössze 200 km-t futott Simson 1990-ből.

Gratulálok, nagyon szép gép. Nekem van 1 Babettám kb 1 hónapja, de már elegem van belőle, mindig elromlik benne valami. Le akarom cserélni egy ilyen simsonra. Mert azok sokkal megbízhatóbbak, és erősebbek is mint a babi.

Üdv!
Szép motor, de ha valóban 200km-t futott miért van rajta utángyártott matrica? Ja és ha jól tudom 1990-ben fekete sárvédőkkel gyártották ezt a tipust.

Puskás István képe

Igen, a matrica valóban nem gyári. A bácsi, akié volt még első útján nekiment valaminek, és sérült a deknik fényezése, meg egy kicsit a vázé is, így ezeket újra kellett fényezni. Akkor elment a kedve a motorozástól, többet nem használta. Nagyon porosan került elő egy fészerből, amikor a bácsi meghalt.

A korabeli prospektusok szerint, és emlékeim szerint is ennek a sima alaptípusnak végig ezüst sárvédői voltak. Az Endúróké volt fekete, meg talán az utolsó Elektronic-oké.

Így valóban nem makulátlan a motor, de tényleg ennyi van benne. Még a gyári kiömlő cső szűkítés is benne volt , és egy ismert Simson műhelyben is megnézettem, tényleg ennyit futhatott-e.

Ígymár mindent értek, akkor valóban egy ritkaság a gép :)
Egyébként a simson.hu-ról tudsz rendelni a deknikre a gyárival megegyező S51 12volt feliratú matricát.  Én most restaurálok egy ugyan ilyet csak 1989-est. Még a szine is ilyen. Nem tudod ennek a színnek a RAL kódját véletlen?

Puskás István képe

Megpróbálok utánanézni német oldalakon, Wartburg színkódokat már egyszer sikerült megtalálnom.:))

Egyébként ez talán az egyik legjobb Simson szín volt.

 

 

Érdeklödök hogy a zöld simson milyen álapotban van?Menyi az ára?Vagy elcserélhető-e,egy aprilia scarabeora jó álapotú.

Puskás István képe

Üdvözlöm!

 

A motor abszolút szalonállapotban van, új kora óta 200 km-t ment, de nem szeretnék megválni tőle, esetleg egy ugyanilyen állapotú Simson Star-ra elcserélném. Hasonló állapotú S51-esek még fellelhetők, áruk 300-350 ezer Ft körül van, de már 200 fölött is nagyon szépeket lehet kapni.

Üdv.: István

Simson


motorkerékpár


Pannonia 125 motorkerékpár
Ismeretlen évjárat
Pannonia 350 motorkerékpár
Ismeretlen évjárat