Retro órák


Forrás: 
Saját fotó - Legvidámabb Barakk kiállítás
Retro órák

Ilyen órákat ma is árulnak, nem is olcsón. Nagyon szépek ezek a ketyegők, valahogy most ennek van divatja.

NGA képe

A Retro szót használjuk az olyan tárgyaknál is,amiket most gyártottak, de a régi terméket idézi. Az utángyártott óra pont ilyen. Egy régi 60-as évekbeli órát idéz. Azaz retro stilusu.
Ma a márka már az 50-es években is létezett, azaz ez lehet eredeti is akár:

RHYTHM WATCH CO., LTD. was established in 1950. Over the years, We have developed into a world leader in the manufacturing of time keeping products with the production of approximately 20,000,000 clocks and movements sold throughout the world.

Akkor ez most új, vagy szépen felújított darab a képen?

ÁDY képe

Ez eredeti hatvanas évek, nem utángyártott. Ha jól emlékszem japán.

Hát az meg miféle élenjáró világhirű cég? Egyszer olvastam egy hirdetést, miszerint az hong kongi ACME cég a világ legnagyobb magnetofonszalag gyártója, jelszavuk, twice around a day volt. mármint az általuk naponta gyártott magnószalag 2x éri körül a földet. Na persze, Szerintem bármelyik szovjet óragyár túlszárnyalta a 2o milliós termelést.

NGA képe

Például ismered azt a márkát, hogy Durowe? Sok gyártó cég nem is ismert, mert például szerkezetet gyárt, amit mások tokoznak. Ilyen pl a Laco márka, amit szinte senki nem ismer, pedig ők gyártották a II vh-ban a német pilótaórákat. És Durowe szerkezet volt bennük. Sok ilyen cég van, ami ismeretlen, de mégis élenjáró. Lehet nekünk soknak fura a neve, de ezek léteznek.

Minőségi német szerkezetek és márkák!Nem svájci;német!
Lacaj85