Gyöngy üdítő italok


Gyöngy üdítő italok

ezen nõttünk fel, meg a pepsin, mega cocán...:)

ezt követelem vissza!!!! emléxem, mikor még kiskölyökként dédnagymamámék falujában betrappoltam a kocsmába dédnagypapámmal, és a két decis citrusos Gyöngyöt bontotta a kocsmáros Kati néni. én meg virultam!! :D azóta a kocsmáros sem Kati néni már, dédnagypapám is elment, és Gyöngy sincs többé... :( ha ilyen még kapható valahol a Földön, vagy csak van üres üvege valakinek jobb állapotban, az jelezzen már!!! köszi!!!

Nekem van itthon Gyöngyös poharam, gondolhatod, milyen személyi kultusza van:) Volt felfújható vízi párnám, vagy mi, de az sajnos jó pár éve kilyukadt:( Pedig kicsinek csak azzal voltam hajlandó a Balatonba merészkedni:)

Egyszer Szarvason nyaraltunk a barátokkal és akkor egy kiülős helyen kértünk "noname márkájú" szénsavas üdítőt, mert más nem volt. A ragasztott cimke alatt ott volt a Gyöngy embléma, le is szedtem a papírcimkét és nosztalgiáztam. Az üveg alján szerepelt az üveg gyártási éve és volt közte 1979-es is. Ledöbbentem és elgondolkodtam, hogy mennyien, hányszor és hányféle beszélgetés közepette fogyaszthatták el az üveg tartalmát. Fordult néhányat a gyár és a vendéglátóegységek közt.

Nekem úgy rémlik, én már ittam barack ízű Gyöngyöt, 16 éves koromban/68-as vagyok/. A Második évet végeztem gimiben, amikor egy maszek teherautós rokonom, aki a salgótarjáni söriparnál fuvarozott, meginvitált rakodónak nyárra, jó pénzért. Sört akkoriban még nemigen ittam, de a gyárban mindenki ihatott, amit csak fellelt. Így literes üvegben lévő, addig soha nem látott, barackos üdítőre esett a választás, narancssárgás színű érdekes ízű ital volt, bár nem volt egy csoda, de azt hiszem a Retronómon én ittam ilyet egyedül, viszont legalább tudjátok, hogy ilyen is létezett.

Gyöngy


Gyöngyös Dimitrov népkert
Ismeretlen évjárat
Gyöngyvirág kölni
Ismeretlen évjárat
üdítő


Ágker üdítő
Találat: 2
Bambi üdítő
Találat: 6
Deit üdítő
1970-1979
Extra üdítő
Találat: 3
Frutta üdítő
Találat: 3
Hajdú üdítő
Találat: 5
Márka üdítő
Találat: 10
Oázis üdítő
Találat: 2
Róna üdítő
Találat: 8
Sztár üdítő
Találat: 4
Utas üdítő
1960-1969