Bambi üdítő palackozása


Forrás: 
Saját fotó - Legvidámabb Barakk kiállítás
Bambi üdítő palackozása

Munkásnők ragasztják a címkét a Bambi üdítőitallal töltött palackokra a Fővárosi Ásványvíz és Szikvízüzem margitszigeti telepén. Ebből az üdítőből a tervezettnél 280 ezer üveggel gyártottak többet.

ÁDY képe

Érdekes, hogy ezek az üvegek még vagy már nem csatosak!!

mantal képe

Igen, és még volt munkaerő bőven! Hol voltak még akkor az automata palackozó, cimkéző gépsorok? De így is ment minden a maga útján...

Azért ez az üzemi higiénia sem felene meg a mai követelményeknek!

Szerintem.

mulder2 képe

A helyzet az,hogy a mai higiéniai követelmények miatt is előfordulnak mérgezések főleg a nagyüzemi konyhákon.Miért a gyerekek érzékenyek rá?Mindent túl fertőtlenítenek aztán meg a gyerek szervezetében nem alakul ki az ellenállóképesség.Tudták akkoriban is,hogy mitől döglik a légy csak nem bonyolították túl a dolgokat de ettől még ment minden jól és felnőtt a "bambis"nemzedék.

Tudod én egy gyógyszergyárban dolgozom, ahol minden és mindenki fehér, illetve fehér ruhában van. Talán ezért is volt számomra szokatlan, hogy a felvételen milyen a környezet, és a munkásasszonyok milyen munkaruhában és milyen fejkendőben vannak. És mivel itt élelmiszeripari termékről volt szó, a Bambi üdítőitalról, gondoltam hogy ma már azért egy kicsit magasabbak a higiénés követelmények, és mások az ilyen üzemekre vonatkozó előírások. Akár a védőöltözékre gondolunk akár a gépekre.

mulder2 képe

Tökéletesen igazad van én a tejiparban dolgozom és ott is magasabbak már a higiéniai előírások.Én csak arra akartam rávilágítani,hogy talán túl sterilezzük a világot amelyben élünk.

NGA képe

Vagy csak régebben nem volt ennyire gyors és széleskörű a híráramlás, az, hogy egy másik megyében mi is volt, szinte nem is derült ki. Most minderől azonnal tud mindenki. Szerintem régebben is sok hasonló dolog volt, csak nem nyomták ennyire a képünkbe, mert nem volt 55 TV, internet stb. Viszont több volt az ehetetlen vacak a menzán, mert hazavitte a húst a szakácsnő. Emlékszem milyen vacak kaják voltk! Szinezett meleg viz volt szinte a leves :-(

Bambi


üdítő


Ágker üdítő
Találat: 2
Deit üdítő
1970-1979
Extra üdítő
Találat: 3
Frutta üdítő
Találat: 3
Gyöngy üdítő
Találat: 2
Gyöngy üdítő
Találat: 6
Hajdú üdítő
Találat: 5
Márka üdítő
Találat: 10
Oázis üdítő
Találat: 2
Róna üdítő
Találat: 8
Sztár üdítő
Találat: 4
Utas üdítő
1960-1969