Sanyo DAD-8 cd játszó


Forrás: 
saját
Sanyo DAD-8 cd játszó

A ritka vertikális cd játszók egyike. 1982/83-as első generációs.

Adam képe

Ha jol tudom ezt Fischer neven is forgalmaztak.Lattam egy videot errol a Cd jatszorol es Fischer stanadard volt a neve!:)

NGA képe

Igen, ime:

 

http://www.youtube.com/watch?v=CzTrFQl3OU4

 

FISHER AD 800

Sanyo DAD 8

OTTO DAD 3

Siemens RW 725

ITT Hifi 9015

Oceanic HiFi 9015

 

1982-ben már bemutatták:

Nálam ez meg van komplett toronyban. Osztrák bolháról hoztam vagy 10 éve és mai napig mükszik:)

Szep ez a CD lejatszo, kulonosen hogy latszik ahogy forog a CD-lemez benne. Sokkal feelingesebb mint ha siman becsuszik egy talcan aztan kesz. Tehetnel fel kepet a tornyodrol ha mar igy megemlitetted! :)

NGA képe

Én is kérhetem a képet? Kiváncsi lennék nagyon a toronyra.

gti3per888 képe

Mennyiért vesztegetnek egy ilyen vertikális lejátszót? Írott lemezeket viszi?

NGA képe

Érdekes kérdés ez az irott lemezt viszi-e. Minden cd játszó viszi az irt lemezeket, ha megfelelő az állapota.Már a világ első cd játszója a Sony CDP-101-es 1982-ből is tökéletesen viszi nekem. Igaz 8x-osnál nagyobb sebességgel nem irom, ez a legkisebb sebessége az irómnak.

 

Sanyo témára: A vertikális cd játszók viszonylag ritkák, mivel a története az, hogy 1981-ben a Tokiói Fair Expo-n a Sony bemutatta a Goronta-t, ami a prototipusa volt a cd játszóknak.

 

 

Mindenki látta, hogy a cd játszó vertikális lesz, és igy mindenki aki 1982-ben bemutatta az első cd játszóját az vertikális volt. Gondolom igencsak nagy lehetett a pofáraesés, amikor a Sony nem vertikális hanem fiókos cd játszót hozott ki. Igy 1984-ig volt ezeknek a vertikálisoknak a

fénykora, utánna mindenki fiókosat hozott ki. A Philips meg teljesen más uton haladt, ő felültöltös készüléknél maradt az elején, de ezt viszont nem lehetett toronyba illeszteni, meg a lencse védtelen volt. Ez a tipus a discman-oknál jött elő ismét, mivel ott nem fért ela fiók.

 

Az ár relativ. mondjuk ugy, hogy 5e Ft-tól a csillagos égig márkától függően.

 

Itt van pár érdekesség:

http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=ru&u=http://www.real-audio...