Sanyo RD 4028UM


Forrás: 
sajat
Sanyo RD 4028UM

Sokan diszkóztak ilyennel, többek között énis :-)

Lehet, hogy tévedek, de nem ilyen magnó volt a Pogány Madonna című filmben (egy Akai GX 4000D típusú orsós magnó mellett van egy hasonló magnó a filmben.)?

NGA képe

Végignéztem a filmet, de nem találtam benne meg a részt. Hol van ez?
Köszi
Gábor

Ez abban a jelenetben van, amikor a diszkóhajón Csöpiék az utolsó rosszfiút is móresre tanították, aztán az emberek visszamentek táncolni.

 

Pogány Madonna

Amikor még nem tudtam, hogy a Sanyo az "szanio" és nem "sanyó". :-)
Érdekes dizájn: nem a hifi-torony küllemű doboz, hanem diszkópultba építhető forma.
macilaci

Apámnak is van egy ilyen még mükszik!

Talán erről koppintották a BRG MK29 JUNO-t?

Nekem is van egy ilyen,de sajnos a mechanikája nem birta az éveket,javitgattam,de végül egy merész huzásal egy uj BRG MK-3000 szivét tetem bele,ha tudok teszek fel képeket róla.

üdv gogi

zolimobydick képe

Milyen hangja van, jól szól? Gondolkodok, hogy bekéne egyett szerezni a Sanyo erősítőm mellé de még sose hallotam!

Nekem is van egy ilyen, szerintem a korához képest nagyon szépen szól, de sajnos az enyémnek a mechanikája már kicsit ki van, de az tény hogy nagyon is nyűhető darab! :)

Első kazettásmagnónk ilyen készülék volt, lehettem vagy öt éves, apukám hozta haza a kollégája vállt meg tőle. Szerintem jól szólt! Igaz, volt egy kicsi újdonság varázsa is a dologban de mi nagyon szerettük. Soha semmi baja se volt, sose recsegtek a kapcsolói vagy a potencióméterei. Megbízhatóan működött, kétszer cseréltem benne fejet, de a mechanika jól bírta. Aztán elkezdett nyávogni, a capstan tengely csapágya kikopott, de ekkor már rengeteg üzemóra volt benne, nem lehetett megmenteni, jelenleg a szekrény tetején pihen. A műszerei viszont párját ritkítóan gyönyőrűek, a mai napig nem láttam ilyen szép kivezérlésjelzőket amiket ebbe a magnóba építettek!

 

A minősége természetesen nem hasonlítható össze a későbbi agyon bonyolított gépekkel, de azért megállja a helyét.