Sharp 103 HI-Fi torony


Forrás: 
Saját tulajdon
Sharp 103 HI-Fi torony

Sharp 103-as HI-Fi torony

 

Boldogult nagyszüleim adták nekem 14 évvel ezelőtt, amikor átadták csak a rádió működött rajta, de szépen rendbehozattam. Ciprusról hozták egy vámmentes áruházból 1986-ban.  Mivel a lemezjátszóban 2 tű van nem kell a lemezt fordítani benne.

Itt megtekinthető működés közben: http://www.youtube.com/watch?v=fHnN6FFFSGk

 

Rádió-erősítő: Sharp SA 103

Magnó: Sharp RT 103

Lemezjátszó: Sharp RP 103

PIC_0128.JPG PIC_0129.JPG PIC_0133.JPG PIC_0135.JPG PIC_0150.JPG
NGA képe

A Sharp nagy mániája volt a kétoldalas lemezjátszó, nekem is van egy VZ-3000-esem, ami széntén két oldalon játsza le a lemezt. Ha jól tudom ennek már programozható a lemezjátszója nem?

Nem, ennek még nem. Ez még csak simán 2 oldalt tud egymás után játszni, illetve repeat funkcióval ismételhető az A-B oldal, vagy csak az A , illetve B oldal. A későbbi szérián már voltak ilyen funckiók is.

Csak egy érdekesség:) Ez a torony, és ennek a mini torony változata létezett barna színben is.

gti3per888 képe

Igaz, anno a verseny utcai piacon láttam pár hasonló kommerz barna sharp tornyot, érdekes módon mindegyiknek az erősítője hiányzott...

NGA képe

Ime a gyári prosija. - 1983-ban jelent meg:

Igen, pontosan ez a típus, csak az enyémen 2 hullámos rádió van, ami nem rendelkezik állomásmemóriával, továbbá a mélysugárzója más. Egyébként az én példányomban már cserélve volt az eredeti mélysugárzó, mert a szivacsrésze elporladt, egy 90 Wattos mély került a hangfalba, de ez csakis előnyére vált a dolognak. Meg kell mondanom, nagyon szépen szól:) Fel is töltöttem egy új képet az egyik falról előlap nélkül.

Don taxis piQs képe

piQs AutÓ hangszoró szobai hangfalban?:O Hááát én aszt megszűntetném de gyorsan a helyedben

gti3per888 képe

Mondjuk igaz, ez a két utas konstrukció nem a legjobb a sima mélysugárzó helyére, de viszont az eredeti Sharp mélyet szerintem már szinte lehetetlen megszerezni hozzá...

Don taxis piQs képe

piQs De akkor sem 1 autó hangszóró való oda mert ott nem fog jol szolni

gti3per888 képe

Azt én is tudom.XD De mivel nem az enyém a torony, így nem én döntök róla, hogy mi megy bele mélynek. Mellesleg én egy somogyi, mnc vagy tvm mély melett döntenék.

Az eredeti már legalább 10 éve tönkrement, ezeket a mélysugárzókat egy volt osztálytársam műszerész édesapja szerelte a dobozokba, aki véleményem szerint nagyon megbízható szakember, mást is adtam már neki javításra. De állítom, nem szól rosszul, talán a mély erőteljesebb lett valamelyest, de nem torz, nem recseg. Teljesen rendben van, semmi gond nincs vele, pedig már használom jó ideje ebben a formában.

Amúgy meg az is érdekesség, hogy az eredeti mélysugárzó a külsejét tekintve nem a prospektusban levőre hasonlított , hanem inkább a magassugárzóval volt hasonló.

Van nálam eredeti mélysugárzók 16-os méretben,fényes porsapkás.Szétázott dobozból lettek megmentve, ráadásul gyárilag gumis peremmel ha érdekel.

Köszönöm, sajna anyagilag eléggé kivagyok, szólok, ha sikerül félretennem sajnos jelenleg nem tudom, mikor lesz rá módom. Árban mekkora összegről lenne szó?

2000 Ft/db ár.Ennyit nekem is megér pláne hogy hibátlanok.Gumis perem a legritkább ezekből.

Köszönöm, szerintem július végén legkésőbb jelentkezni fogok. Tényleg tisztességes ár :)

Elnézést kérek. Tudom már rég beszéltünk a témával kapcsolatban. Személyes okok miatt nem tudtam a dologgal foglalkozni. Megvannak még a hangszórók?

Sajna már rég elkelt.