Videoton Camping BR 103 táskarádió


Forrás: 
saját
Videoton Camping BR 103 táskarádió

A VT gyár első saját fejlesztésú URH-s hordozható tranzisztoros táskarádiója.Megfelelő beépítő kerettel autórádiónak is használható volt.A beépítő keret kétféle változatban létezett 6 és 12 Voltos feszültségre.Három hullámsávos ez a kivitel R K  kekti URH-s,de létezett H K URH változatban is.Exportra nyugati sávos URH-val szerelték.

Laki Géza képe

Gratulálok,szép darab. Egy kérdésem lenne,ha választ kapnék,nagyon megköszönném. Az embléma és a hordfül eredeti rajta,vagy már utólag lett rátéve? Köszönetttel:lágé

Üdvözlöm Géza!

Minden eredeti rajta.Ez a  BR 103 második nagyobb szériában gyártott változata.Az első szériás nagyon ritka változaton még nem volt Camping felirat,skála világitás kapcsoló-csak autó üzemmödban működött a világítás-és a hangszórója nem ovális hanem kerek volt.

Rosta György

Laki Géza képe

......a gyors, kielégítő választ.

üdv.: Rádió gyűjtő vagyok és megvan mind a négy forgalomba került camping rádió tipusom , DE - szeretnék legalább fényképet látni a beépítő keretről mert csak az emlékemben van meg , de több részlet is van amire nem emlékszem pontosan üdv.:asry

Kalmopirin képe

Gondolom a beépítés esetében a hangszórót ki kellett venni,

vagy nem?

 

--

Kalmopirin

A rádió alján van egy 7 érintkezős csatlakozó (hüvely ) keretbe pedig csapos csatlakozó van, a keretbe  behelyezés elött a rádión levő vakdugót el kell távolítani ( porvédő és rövidzár ) majd betolni a keretbe , van egy nyomógomb campingen autó sziulett van rajta , ha ezt bekapcsoljuk máris az akkura és az autó küső antennájára csatlakoztunk . Rádió a saját hangszorójával működik , kivételnél simán kiemeljük a készüléket vissza a vakdugót és ismét hordozhatóvá válik.

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
Camping