DUAL 505-3


Forrás: 
sajat
DUAL 505-3

Most érkezett, felújításra vár. Az etalon.

Szerbusz Gábor!

Ejha!

Ez nagyon tuti gép!

Nekem még nem volt de minig vágytam egy ilyenre, mióta megvettem a Rega-t nem vettem másikat, de egy ilyet még azért bepréselnék az állványomba, sőt biztos, hogy mihelyst lehet meg is veszem ezt a típust!

Üdv Atesz

Kékedi Levente képe

Pár szót szólnék a Dual lemezjátszók minősége mellett. Talán sokan nem is ismerik ezeket a lemezjátszókat, és nem véletlenül. Már csak a név miatt sem méltatták annyira, mint más befutott márkájú gépeket. Pedig igen sok jó Dual-al lehet találkozni. Például itt van a fent szereplő 505/3-as, mely egy jó szíjjal, és jó beállítással kevesebbet nyávog, mint a nagy nevű Linn Sondek. A felfüggesztés több mint jó, az akkusztikai visszahatás alacsony, és a hangkar szintén kiváló (pl. borzasztó kicsi a csapágysúrlódás) De lehet az idősebbek közül is hozni példákat, a 1228 is egy gyöngyszem volt. A dörzskerekes áttétel ellenére meghökkentően keveset nyávog, ha karban van tartva! A DD-s futóművek megjelenésénél is az elsők közt volt ott a Dual. Innen az egyik gyöngyszem a 701-es, mely kiváló alap szokott lenni építőknek, modifikáló kedvűeknek.

 

Természetesen magasabb kategóriákban, magasabb árakon vannak sokkal jobb gépek. De azért csak érdemes kipróbálni ezeket is, valamint egy kicsivel több figyelmet szentelni rájuk. Soknak csak egy jó elhelyezés, illetve egy jó hangszedő kell, és egész megdöbbentő lehet, mikor feltesszünk egy jó hanglemezt.

 

Ui.: Itt egy egész szép darab, mely egy 701-esből lett építve. Magyar eme készülék megalkotója, és ahogy olvasható, külföldön is nagyra tartják.

http://diyaudioprojects.com/Phono/DIY-Turntable/

http://diyaudioprojects.blogspot.hu/2012/03/diy-direct-drive-turntable.h...