Malév IL-18 repülőgép


Malév IL-18 repülőgép

Állítólag a motorokat külön-külön próbálják ki indulás előtt.Ezek szerint most a jobb belső van soron.

Emlékeim szerint induláskor sorra egymás után indították be a motorokat, egy-két perces járatás után a következőt, stb, míg mindegyik működött. Először a jobb belsőt, majd a bal belsőt, aztán a jobb külsőt, utoljára a bal külsőt. Nem csak itthon, a SZU-ban is így indultak, valószínűleg gyári előírás szerint. Többször voltam vele Isztanbulban, aztán Szamarkand Bochara, de kijártam Ferihegyre csak nézni a gépeket a teraszról. A sorrend nem biztos, csak az, hogy a belső motorok indultak először, a képen lehet, hogy a bal belső is már üzemel.Santhion Valker donEmilio

Nem. Nincs egy két perces járatás. Amint a hajtómű kifut a megfelelő értékre rögtön indul a következő. Számos legendával ellentétben a gyakorlatban az 1, 2, 3, 4 volt a sorrend. Itt egyáltalán nem erről van szó, hanem begurulásról, amikor az egyes és négyes már állnak, vagy alig forognak.

A helyzet az, hogy a külső hajtóműveket a leszállás után leállítják, részben mert feleslegesek már, részben mert így hamarabb leállnak, ami segíti a kiszolgálást. Ez a kép egy begurulásnál készült.

Nem "pilóta vetélkedőről" szól az első hozzászólás,azaz hogy ki hogy tudja és ismeri a motorok indításának sorrendjét,és idejét!!!
A hozzászólás "csak"annak bizonyítására íródott,hogy a fényképezőgép megtudja-e különböztetni az álló,illetve a forgó propellert.És ezekszerint megtudja.(Ugyanis ez a téma és VITA akkortájt több hozzászólóval,több oldalon zajlott)
Üdvözlettel:Az a hozzászóló,akit minden eszközzel megakartak győzni,hogy a város felett haladó gép,nem retusált hanem valódi kép.

Nagyszerű. De mindegy is miért kezdődött, a lényeg, hogy lőn világosság.

Nincs egy két perces járatás. Amint a hajtómű kifut a megfelelő értékre rögtön indul a következő. Számos legendával ellentétben a gyakorlatban az 1, 2, 3, 4 volt a sorrend. Itt egyáltalán nem erről van szó, hanem begurulásról, amikor az egyes és négyes már állnak, vagy alig forognak.