Pozsonyi út Budapesten.


Forrás: 
Saját
Pozsonyi út Budapesten.
NofreT képe

 

ez nagyon érdekes megoldás, a következő lépés az lenne, hogy kerek, elmosott/ködös/áttetsző szélű kivágásssal illeszted be, és akkor tökéletes időutazás! Mintha egy kulcslyukon lesne vissza az ember a régi időbe. Nekem most pihenőn van  a gépem, és nem tudok fotókkal bánni, sajna

Nofre

Csuby képe

Majd megpróbálom, megcsinálni.  :-)

Hogy eltünt a 15-os villamos az elég feltünő, de látszik, hogy időközben megnőtek a fák.

NofreT képe

Igen, a fák növekedését én is megfigyeltem, meg azt is, hogy a jobboldalon parkoló mai autót meghagytad (valószínűleg ezért gondoltam tovább a lyukasztásos verziót). Érdekes az úttest is, hiszen most is megvannak a sínek, ha jól tudom. ( vagy az a pesti oldal, Török utca?) Sok szép épület, szép részlet van a Pozsonyi úton. A kis üzletek, lépcsőházak. Mindig rácsodálkoztam, ha arrafelé volt dolgom.

 

Nofre

Csuby képe

Nincsenek meg a sinek (a képen is látszik, hogy felezővonal van festve), és ez a pesti oldal, Újlipótváros. Újpesten is van Pozsonyi út, meg még máshol is gondolom.

NofreT képe

Igen, ezt tudom, csak az úttest és villamos összképe hasonlít a budai oldalhoz- és arra gondoltam, talán csak Budán maradt meg a sín a burkolat alatt. Hamster oldalán biztosan van erre pontos info. Villamost már nem láttam élőben a Pozsonyin, mikor arra jártam  már megszüntették. A budai Török utcában viszont még van. Vagyis tavaly még volt.

 

Nofre

Csuby képe

Én utaztam is rajta, mármint a villamoson.

NofreT képe

Akkor nagyon ismered azt a környéket. Volt ott a hídhoz közel egy kévéfőző-javító műhely, ahol alkatrészeket is lehetett venni.

 

Nofre

Csuby képe

Igen, volt.

A Szt. István park környékén nőtem fel.

Amikor még sinek voltak a Pozsonyi úton sárga keramit kockakővel volt lerakva. Azt is már kevés helyen látni. Szép volt, de esőben nagyon csúszott.

Gyerekkoromban még az úttest szélén voltak a sínek, csak később tették be középre. Majd megszüntették a viszonylatot, sajnos.

Viszonylat,  ez is jó retró szó, vagy a BKV-sok ma is használják vajon ?

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Bocs,hogy beleszólók! Ha jól emlékszem a Pozsonyi út 25 alatt. A volt sziget utca sarkán.

Én is ezen a környéken nőttem fel. A Garam utcában laktam, ami merőleges a Pozsonyi útra. Sokat kóricáltam a környéken többek között a Szent István park - Pozsonyi út környékén is. A 15 ös villamost valószínű hogy az észak-déli metró miatt is szüntették meg. A Jászai Mari tér közlekedésileg még így is zsúfolt (ha nem zsúfoltabb mint volt), a Margit Hídi feljárónál. Hacsak nem változtatják meg közben az elrendezést.

Csuby képe

Valószínű, hogy igazad van a metró miatt szünt meg.

Egy időben a 15-ös kiment Újpestre is.

Na meg ott van a 76-os troli, ami régen alternatívája volt a villamosnak azon a környéken.

Nagyon szép emlékeket ébresztenek, ezen oldal fotói, gyermek és ifjúkorom hangulati képei rémlenek fel,  igazán boldog, s gondtalan, abban a korban voltam.  Hasonlóan az itt író némelyik honpolgárhoz, én is a Pozsonyi út környékén nőttem fel, jómagam a Hegedűs Gyula u.-ban éltem 0-28 évig és a 15-ös villamoson még utaztam is, de csak a Jászai Mari téri végállomásra emlékszem! Ha netán valakinél vannak a környékrők hasonló fotók, nagyon kérem, tegye itt nyilvánossá!

 

Szevasz István!

Te melyik suliba jártál? Én a Sallai-ba. Meglehet hogy együtt jártunk!

Üdv:

G.L.

Kalmopirin képe

A kérdés a 15-ös villamos–t érintette volna, de már megtaláltam a választ.

1 biztos: Jó hosszú útvonala volt. 24 megállóval.

 

:: Kalmopirin

út


Úttörő rangjelzések
Ismeretlen évjárat
Áfor benzinkút
Találat: 3
AGFA AUTOSET
1970-1979
Alagút
Találat: 2
Alagút
1930-1939
Árnyas utca ?
Ismeretlen évjárat
Árubemutató
Találat: 2
Atlantis együttes
Találat: 15
Autó , régi
Ismeretlen évjárat
Autó matrica
Találat: 3
Autó porszívó
Találat: 2
Auto-Extra
Találat: 2