Autó modellek 1890-2000 között ( Suzuki Swift SPORT IV 1.3 GLS 2000 )


Forrás: 
saját
Autó modellek 1890-2000 között ( Suzuki Swift SPORT IV 1.3 GLS 2000  )

Na jó ez nem modell csak egy 2000-es kiadású suzuki :)

Ne haragudj, de ez mitől retró? Kimész a Tecso parkolóba és látsz minimum 20 db-ot.

skynet66 képe

1: A retro latin szó, jelentése "vissza", lényege a múltba való visszatekintés. Ha 1 évet tekintek vissza az is múlt. Azt a tárgyat amit most gyártanak de a régi idők jegyeit hordozza magán az is retro, hisz a múltba enged vissza tekinteni illetve arra emlékeztet.
2: Ez a Suzuki limitált széria 2000-ben gyártották és (SPORT IV) a fantázia neve. Tehát a múlté és azóta nem is gyártják, így retro.
3: Azért ebből a szériából 20-at nem hiszem , hogy látsz a TESCO parkolóba.

Üdv Sky

És milyen régi idők jeleit hordozza magán ez a szuzuki? Attól, hogy valami limitált, még nem retro. Attól, hogy ezt a tipust 6 éve még gyártották, még nem lesz retro. A múltba való visszatekintés alatt nem 1 év értendő. Lehet, hogy mint autó neked a kedvenced, de ettől még nem retro. Rakd fel egy szuzuki fan oldalra szerintem, oda jobban illik, mint egy nosztalgiaoldalra. Egyébként rajtad, meg a többi SPORT IV tulajon kivül szerintem nem sok élő ember van, aki ezt meg tudja különböztetni attól a rengeteg másik szuzukitól, ami az utakon fut, meg a tesco parkolóban áll. Lehet, hogy én nem értem a retro fogalmát, de nekem ez akkor sem retro.

Kedves Anonymus
Nem kötekedésképpen mondom, de:
Írtad, hogy: "Attól, hogy ezt a tipust 6 éve még gyártották". Ha 2000-ben gyártották, akkor 9 éve. Majdnem olyan mint a hat, csak fordítva.
Másik dolog: Kitettek már erre az oldalra nem egy olyan autó vagy tárgy fényképét amit ha kimész az utcára, igen sokat láthatsz még mindig. Jelen esetben ez kismértékben retro, de ha kitett volna egy limitált szériás Trabant, vagy egy Wartburg képét, az már nagyobb mértékben retro. Itt nem mint a Suzukiról van szó szerintem, hanem mint egy (már) 9 éve nem gyártott kiadásról. És ez a 9 év majdnem egy évtizedet tesz ki. És ezt mindannyian tudjuk, hogy nem tegnap volt a 2000-es év.

NGA képe

Ezt a modellt 2003-ig gyártották. Azaz 6 éve még gyártották. Hogy pont ezt a limitáltat nem, az nem sokat változtata a dolgon. Ezzel az erővel a fél éve már nem kapható dolgokat is felrakhatjuk, hisz az is már a mult. Eddig azért szerettem ezt az oldalt, mert érdekes régi dolgok képei kerülnek fel. De lehet én gondolom rosszul.

leguan képe

Retronom. Mindennapok vizuális objektumai 1900-1999.

Ez ennek a honlapnak a címe. Tehát kár azon vitatkozni, hogy valami 2000-es vagy 2003-as e. Egyik sem ide való. Arról nem is beszélve, hogy ennek a valóban kitűnő oldalnak csak akkor lehet megtartani az értékét, ha valóban a múlt olyan dokumentumait hozzuk ide, amik egyébként nem dőlnek elő tucatszám bármelyik képkeresőbe való beírás után.

De egyébként legyen ez a honlap gazdájának (gazdáinak) dolga. Amit nem tart ide valónak, azt majd törli. Ha pedig nem törli, akkor nosza hadd jöjjön!

Egy kis információ ahhoz, hogy helyt álljon a kép ezen az oldalon. Ezt a típust 1996-tól gyártották, ami azt jelenti, hogy jócskán belefér az 1900-tól 1999-ig terjedő időközbe.
Másrészt, mikor a jelenleg is használatos bankjegyek, amit még ma (!) is gyártanak, vagy a VW Golf IV. képe, esetleg a Nokia 6310i képe, de sorolhatnám még, hogy hány dolog van fent az oldalon úgy feltüntetve, hogy 1999 előttiként szerepel, úgy mint ez. Arról nem is beszélve, hogy azok kevésbé sem 1996-tól gyártott dolgok.
Szóval szerintem felesleges tovább boncolni ezt a retro vagy nem retro dolgot a képpel kapcsolatban. Ha az oldal ezt a 99 évet szánja bele, akkor ez is belefér.
(Kíváncsi leszek, hogy jövőre ugyebár 2010 lesz, akkor a a 2000 és 2009 közötti időszak is beleterjed majd ebbe a fogalomba? Ha igen, akkor nagyon várom, mert annyi kép van erről a leköszönő évtizedről, hogy csak na)

kondis képe

ezt a karosszériát 1986ban tervezték!1988tól-1996ig gyártották az úgy mond 1swiftet!96tól a 2.típust!a lökhárítók és a hűtőmaszk más volt mint ezen!ezt 99től adták ki 2004ig!én személy szerint imádom ezt az autót!nekem is volt pár db!de tényleg nem ide való!!!!

Az eredeti, az valóban '88-as, de az az amerikai széria volt. Geo Metro néven, kockalámpákkal. Van egy Debrecenben (is). Szerintem meg miért ne lenne ide való, hisz annak is már több mint 10 éve.

Ezt az autót inkább a használt autók oldalára kellene feltenni, aztán 1 hónap auditörlesztőre kellene fordítani az árát. Nem ér többet... a többi kép nagyon szuper. Az tényleg idevaló;)

skynet66 képe

Ja értem és akkor csak 1 hónapig van egy Audi-m.

De ha tudsz 1 Suzit 1 havi részletért eladót szólj
Amúgy most néztem egy nagyon jó állapotba lévő audit
( Audi A6 2.6 V6 )1996-os 699-ezerért
Az Audik sem lehetnek valami érték állok.
De ennek a részletéért is szerezhetsz egy ilyen suzit nekem. :)

Érdekes vannak még ilyen idős autók az oldalon pl.(Citroen Xara) de arról senki nem ír ódákat de még hozzá fűznivalója sincs mint ehhez az autóhoz . Pedig azt 892-en nézték meg ezt meg csak 322-en. 
Ez miért van?
Mi ez a nagy utálat e típusú autó iránt?
Egy autó magazin oldal írta és a szerelők meg az alkatrészkereskedők is így vélekednek róla, hogy a világ egyik legolcsóbb mint javitás mint fenntartású autója.


Ja és amire nekem kell mint autó arra messze menőkig tökéletes. 

Hagyd. Ez az autó nem felel meg a "waze" szabványnak.

/Nem szeretnék itt is -mint az interneten már oly sokszor előforduló- naaagy vitákat, hogy inkább 20 éves golf, meg passat meg egyebek mint egy suzuki/

 

Suzukival előzöl, a paraszt inkább kinyomja a belét a kocsijának, hiába ezer éves, minthogy megelőzd. Van rá nem egy példám is, de ezt most nem részletezném. Kiengedni a büdős életbe nem enged ki senki kereszteződésnél, (tisztelet akivételnek) stb, stb...

Szóval ez van. Ez a sors kíséri a tulajokat. Magyarország, én így szeretem.

Nekem is hasonló van, egy 2003-as gs. 85 lovas ami egy ilyen könnyű autót szépen röpít. Nagyon sokszor tapasztalom előzéskor, próbál legyorsulni, kinlódnak néha elkezdenek utánam jönni :D, de sorolhatnám. Mondjuk most már forognak utána a tuning sokat, javít a megítélésén.

Akinek volt még nem hallottam szidni, végtelenül megbízható, egészen fürge. Következő autóm is Swift Gs lesz, de az már 125 lóval :)

Don taxis piQs képe

piQs Jónapot! Nos nem a suzukival van a baj csak magyar ország..

nem nőtt fel hozá. Ha kicsit kőrbenéztek a egy normális országba ott más a suzuki egészen ott nincs ilyen swift. én speciel  suzuki grand vitarát használok.

amiben 2.7 motor van és hagytam már álva mercit:) majd meg pukat a büdős c***ny szóval ajálom a google képkeresőt és utána lehet aszt montadi a suzukira hogy szar.. mert nem az autó szar ha nem az órszág az olyan emberek miatt mint leirtad..3 Éve még lianám volt 1.6 és az is ugy ment mint az állat. de volt szedan swiftem is azis autómata balcsiról haza felejővet 190-et mentem vele bár már elakart szállni de letoltam a seatot. Viszatérve erre a suzuki utálatra.Sajnos akik az autós társadalomban ellőbre hiszik magukat mint a suzukisok azok tévedenk  Ha érdekel a valódi suzuki akkor nézzd meg eszt a kép ősszeállitás thttp://www.youtube.com/watch?v=ixfLsgvf1PQ én csináltam és akkor talán más lesz a véleményed hogy amiebben az országban van az nem álltalános. igazából eszt szeretem volna. továbi szépnapot

csak annyit fűznék hozzá,hogy hány ilyen suzukit látott már valaki autómentőn?de őszintén!mert én 1et sem!és audit?ennyi!!

NGA képe

Látom itt is kezdődik a vérig sértett suzuki tulajok okoskodása.

1. Itt senki nem fikázta a suzukit. Ez egy népautó,amiből rengeteg van Mo-on.

2. Azért a 90-esévekben senki nem gongolta volna, hogy a trabant egyszer veterán, nosztalgiaautó lesz. De az lett. Ehhez az kellett, hogy jelentős része eltünjenek az utakról, és a megmaradt pár példány felértékelődjön.

3. Ezek a suzukik még sokáig megmaradnak igavonónak, ütni vágni autónak, mert tényleg hihetetlen mit ki nem birnak.  Ezt senki nem vonhatja kétségbe. 

4. Nosztalgia, vagy retróautó azután lehet belőle, miután a forgalomba levő mennyiség 90%-a eltünt az utakról, és csak néha látni 1-1 db-ot. Addig megmarad "népautónak" magyarországon, amikkel tele van a te...o parkoló.És ez igy jó, mivel annak készült. A trabantot leváltani.

"Látom itt is kezdődik a vérig sértett suzuki tulajok okoskodása."

 

Itt olyan nincsen. Nem is volt, nem is lesz.  Aki fikázni akar bármilyen autótípust, az mehet az autós oldalakra élvezkedni, buszbérlettel.

A közlekedési múzeumban is van egy Swift,tehát akkor már muzeális.

Van mellette egy Opel Astra is,Íme az első felirattal.És mostmár Audi TT Coupé.

Szerintem befér az oldalra.

Egyébként érdekes hogy a Suzukit,Opelt és Audit, ami ott van a múzeumban sohasem használták ha jól tudom.

 

Autó


Autó , régi
Ismeretlen évjárat
Autó matrica
Találat: 3
Autó porszívó
Találat: 2
Auto-Extra
Találat: 2
Autóklub emblémák
Akkor és Most
Autós szelet
Találat: 2
Autósélet
Találat: 2
Autószalon
1960-1969
Autószifon
Találat: 2
Autoszifon szerelési rajz
Ismeretlen évjárat
modellek