Standard telefon


Forrás: 
saját gyüjtemény
Standard telefon

A standard gyár LB telefonja gyárilag piros festéssel, a CB-35-ös kézibeszélőjével.

Valószínűleg tűzjelzésre használták.

Bocsánat, ha kiábrándító leszek. Ez egy LB.37-es típusú készülék, amely eredetileg 1937-ben került bevezetésre. A mellékelt ábrán lévő változat viszont 1945 utáni, de még 1949 December (Államosítás) előtti darab, erre utal a Standard Budapest felirati tábla - a háborút megelőzően: Standard Villamossági Rt. felirat szerepelt a táblákon. A kézibeszélő formája, a hajtókar stb. mint erre a későbbi időszakra utal. Más, ezeket a készülékeket gyárilag a feketén kívül más színre nem fényezték. A piros szín nem eredeti, az egy későbbi átfestés eredménye. Ezt a bakelitvillás változatot egyaránt használta a posta és a vasút is. Tűzjelzésre más típusokat használtak az LB hálózatokon belül :(

Üdv.:

G. Zsolt

lunatic69 képe

Nem lettél kiábrándító kedves Zsolt!Köszönöm hogy kiigazítottad a telefon leírását,régebben gyüjtöttem a vezetékes készülékeket, ez is a gyüjteményből való, de nem tudtam akkora mennyiségű háttérinformációhoz jutni mint te.Most megnéztem mégegyszer belülről és valóban eredetileg fekete volt a fémdoboza amit azonban nagy profi lefújhattak később pirosra(ezért gondoltam hogy tűzriasztásra használhatták)

üdv.:lunatic69

oldtimer képe

Egyet nem tudtam sosem kideríteni: Amikor pl. filmben láttam, hogy egy hasonló „karos” telefonnal telefonáltak, akkor mindig tekertek kettőt-hármat a kis karon.

 

De, minek?

(lehet sosem tudom meg)

 

üdv.: oldtimer

Standard


telefon


Colibri telefon
Ismeretlen évjárat
Ericofon telefon
Találat: 2
Ericsson GH 198 telefon
Ismeretlen évjárat
Fali telefon
1910-1919
Kaputelefon
Ismeretlen évjárat