Hotel Vörös Csillag


Forrás: 
Saját
Hotel Vörös Csillag

Vörös Csillag Szálló 1962-2007

ÁDY képe

A képen látható busz, egy Ikarus 620-as városnéző kivitel. 1962-től szelte a várost.

NGA képe

És ehhez hasonló replikát készitettek, amiben én is ültem:

ÁDY képe

Én is ültem benne! :)
De nem replika, hanem egy felujított darab!
Szerencsére nem lett az enyészeté!!!!

NGA képe

Itt találtam róla infót, innen gondoltam, hogy replika:
http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=14673

"Noha Németországban és Csehországban akad néhány szépen restaurált példány, nálunk tudomásunk szerint egy-két roncsot leszámítva csak a Kapos Volán birtokol egy olyan 630-as (ez a 620-as távolsági változata volt) modellt, ami valóban vállalható. Ezért is volt hatalmas meglepetés, hogy az áprilisi nagyszabású veteránautós találkozón egyszer csak felbukkant a városnéző busz. Pontosabban egy busz, ami kísértetiesen hasonlít rá. "Két évvel ezelőtt karácsonyra kaptam egy könyvet a régi Budapestről, ez a busz mosolygott rám a hátlapjáról, én pedig rögtön beleszerettem. Tudtam persze, hogy az eredetieket elnyelte a föld, de arra gondoltam, miért ne csinálhatnánk egy olyat, ami lényegében megegyezik a régi városnézővel? - mondta Eőry Botond, aki nemcsak a busz, de egy buszkölcsönzéssel foglalkozó cég társtulajdonosa is. - Sajnos Magyarországon nem volt olyan Ikarus, ami alap lehetett volna, végül Cottbusban találtunk rá arra a 630-asra, amivel el lehetett kezdeni a munkát. Megszereztük a teljes Ikarus- és FAÜ-dokumentációt, szerencsénkre rengetegen voltak, akik felajánlották szaktudásukat, és lelkesen a segítségünkre siettek. A buszon teljes restaurálást végeztünk el, legyártattuk a hiányzó alkatrészeket, de még a jármű motorja, sebességváltója is eredeti, nem modernizáltunk rajta semmit."

Ezen a képen jól látszik a belső, teljesen más, mint a mostanié:

ÁDY képe

De azért így is szép!!

NGA képe

Gyönyörű!
Le is vagyok fotózva rajt, hihetetlen nagy élmény volt nekem felülni rá. Bevallom, mig itt fel nem merült a téma, én sem tudtam, hogy nem eredeti, véletlenül akadtam rá a cikkre, mert nem értettem, hogy az Old-Ikarus-on miért nincs róla semmi. De ajánlom mindenkinek, hogy keresse meg. Én a vasúttörténeti parkban leltem meg.

Ezekről a csodálatos buszokról itt olvashattok bővebb információkat:
http://www.old-ikarus.hu/elsaut_ik620_at.htm

Én még az eredetin is ültem többször is,(persze gyerek koromban), mivel édesapám idegenvezető volt. A mai napig szívesen emlékszem vissza azokra a városnézésekre.

Üdv Zzsolt

A torony melletti két fenyőfa túlélt fél évszázadot! Nem kicsi teljesitmény! A harmadik jobbfele nem volt ilyen szerencsés. Néha járok arra hétvégeken, de nem tudom kitalálni, hogy az egykori szállodában mi üzemelhet. Magas kerités, megfigyelés, őrök, a funkcióra utaló táblát nem láttam és sehol senki egyébként.Arra gondoltam, talán valami kormányszálloda hivatalos vendégeknek, de ez sem biztos.

ÁDY képe

Libériai Köztársaság Tiszteletbeli konzulátusa működik benne!

Egy ilyen kicsi oprszágnak ekkora követség???? Minek???

Akkor miért nincs kiírva semmi? Tegnap jártam arra.

Üdv:Bimbi

Hotel


Vörös


Vörös csemegebor italcímke
Ismeretlen évjárat
Vörösréz izzó foglalat
Ismeretlen évjárat
Vörösréz permetező
Ismeretlen évjárat