playmobil katalógus 1981/1982.


Forrás: 
magán
playmobil katalógus 1981/1982.
NGA képe

Istenem, de szerettem vele játszani!
KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI

Eredeti Playmobilod volt,vagy a magyar "mini ember"? :-D

Nekem csak ez utóbbi jutott,bár szerintem nem volt akkora élvezeti/minőségi különbség mint pl.a Lego meg az NDK-s "pebe" között..
Ezt onnan tudom,hogy egy igazi PM cowboy-om nekem is volt,egy osztálytársamtól kaptam. Nála láttam dögösebb dolgokat katalógusban (kalózhajó,rendőrhelikopter,stb...)
A magyarból arra emlékszem,hogy 20 ft volt egy figura elég komoly felszereléssel,több fegyverrel(szerszámmal) esetleg lóval. Lehetet nagyobb-komolyabb dolgokat is kapni,de az már 100 ft volt,pl. tűzoltóautó,western-postakocsi lovakkal,stb..)
Meg azt hiszem a hornyolt pillérek közé becsúsztatott falelemekből építhető vár is ezekhez a figurákhoz készült.
(ha valaki ismeri a "Moziklip" című magyar zenés filmet, abban Laár András a "Szerda királynő" c. dal elején egy ilyen várral marháskodik :-)

de ami a legérdekesebb - igaz lehet hogy hülyeség:
nyáron egy dunántúli játékboltban megláttam egy vagy kettő ilyen várat (miniemberekkel!)a kirakatban és eladó volt.
Megvétel szándéka nem forgott fent,de meglepődve kérdeztem a boltostól,hogy ezt még gyártják?
Az volt a válasz,hogy az egykori a mini-embereket fröccsöntő úr már idős és csak hobbyból készít egy-két darabot.

Ezenkívül mellékesen megemlítette,hogy "kicsit belefáradt a bácsi a dolgokba, mert a Playmobil is meghurcolta, holott korábban ő találta ki ezt a játékot...

Ezen elcsodálkoztam - mondom,lehet hogy az egész hülyeség -
de én úgy gondoltam,ez egy nyugati játék magyar koppintása volt és nem fordítva. Az én gyerekoromban már mindkettő létezett, ha valaki többet tud erről az ügyről,megoszthatná velünk!

NGA képe

Nekem a magyar volt, de ugyanolyan jól lehetett vele játszani.

és erre emlékszik valaki?:
PLAY BIG, hasonlított a playmobilra, csak ridegebb műanyagból volt (tört is jobban)

http://www.claudia-schott.de/PlayBig/playbig.htm

Ezt anno 84-85 körül egész nagy választékban lehetett kapni.
Nekem volt 1 talicskás munkás,meg mintha valami más is lett volna ilyen szóló-figurából...
Aztán nagymutter szülinapi ajándéknak bevállalt egy húzósabb darabot, emlékszem egy teherautó (kukás v. billencs?) és egy hokicsapat közül lehetett választani, én az utóbbit választottam, amit akkoriba rám jellemző módon meg is bántam rögtön utána :-)
(pedig anyám mondta is, csak persze én nem hallgattam rá, de
tényleg nem nagyon lehetett magában (1 csapat) vele játszani: igazából jégkorongozni sem lehetett velük,a korcsolyákon meg feszt felborultak. :-)

amire te gondolsz az az IGRACEK volt nem? csehszlovák figurák és az volt a fő különbség hogy a hajuk puha gumiból volt. kőműves volt nekem is, de remekül illett a lovagvárba mint felújító munkás :DDD

http://skubi.cz/catalog/images/DSC04350x.jpg

további képek itt:

http://forum.netbulvar.hu/?a=posts&id=12218&page=1

szia!

ha nekem szólt a kérdés,akkor a válasz:
nem, Play Big-re gondoltam,a linkelt oldalon meg is találtam mind a hokicsapatot,mind a munkást,csak ide nem tudom hogy kell képet betenni...:-(
szóval nem csak ötlet volt a Play Big, erre speciel nagyon emlékszem!

viszont az IGRACEK meg pont olyan,ami ma már magamtól az életbe nem jutott volna eszembe,pedig anno láttam ilyet,sőt lehet hogy a tesómnak volt ilyenje...

Kedves Ádidigaga!

Olvastam a hozzászólásodat, és érdekelne, hogy melyik boltban hallottál, vagy láttad azokat a várakat, ugyanis én már régóta keresem az öreg Schenk urat de nem tudom az új címét.
Amennyiben tudnál segíteni azt megköszönném!
Üdvözlettel:
Horváth Péter

Szia Péter

nem tudom aktuális e még, Schenk várat a v....án és a t......en kapsz újakat. Ismerem a srácot aki forgalmazza. A lovagvárból és a várkastélyból elég nagy készlete van még az öreg úrnak, de más már nagyon nincs. Katonát tud még hozzá adni újat, de csak limitált mennyiségben. Most vettem a gyerekemnek karácsonyra, meglepően jó minőség, már el is felejtettem, olyan régen volt nekem.
Üdv.
Dario 30

Szia!

Sajnos az öreg előtt kitalálták a játékot, ám abban igaza van, hogy a vár és a fogadó magyarosított változatú, így abba nem tudnak belekötni, és ez a lényeg.
Nem értettem sosem, hogy miért egy forma magasak a bábuk!
Ha az „öreg” változtatott volna ezen, vagy mint a Play-Big-nél tudna ez a méret lépni, nos akkor talán.
Mindenesetre én is szívesen találkoznék vele, hiszen van egy pár ötletem, de lehetőségem nincs.
Ha tudsz, kérlek segíts.

Szia!A "bácsi",édesapám,nem belefáradt a dologba,hanem sajnos a multik és a kínai piaccal sajnos nem tudtunk versenyezni.Szegény ebbe minden nap majdnem "belepusztul".Családi körben már nem is emlegetjük a dolgot,mert nagyon nehezen viseli.A múltkorában előszedtük a régi újságcikkeket és a több száz "rajongói" levelet.Nagyon jót emlékeztünk...
Egyébként a playmobil nem hurcolt meg minket és ők voltak az elsők a gyártásban.
Szép napot.g

Szia! Szerintem jelenleg nincs nagyon vetélytársa a piacon a Schenk- várnak. A Playmobil áttért a system-X-re amit senki sem szeret ill. tízszeres áron árul a magyarhoz képest. A "Magyar vár" ugye a steck system-et másolta ami már nincs a piacon, de szerintem az online aukciós forgalmat nézve valószínűleg sokkal több magyar vár fogy ott, mint playmobil a boltokból. Szerintem, ha a boltokban lenne ez a vár valószínűleg ezt vennék az emberek. Mondjuk license problémák lehetnek a playmobil-al, mert hát mégiscsak másolat (így 100%-ig kompatibilis is a playmobil steck várakkal). Üdv, G.

sziasztok.

én ma Veszprémben "találtam" egy játékboltban a pléjmobil játékok mellett néhány 5ös csomagot, illetve volt kirakva egy egy példány a kastélyból és a várból is. nagyon megörültem amikor megláttam őket, kisebb koromban rengeteget játszottam velük, illetve szinte csak katonákkal játszottam, postakocsit rendeltünk utánvételben, nagyon szerettem, szomszédokkal egész nyáron játszottunk, nagyon sajnálom, hogy már nem lehet kapni, illetve hogy cask így véletlenül lehet ráakadni. és vicces, hogy internetes eladós-vevős oldalakon, 10-12 katonát, használtat, 2-3000 forintért eladnak, én komolyan meg tudnék gazdagodni, a  mosogépdoboznyi "gyűjteményemből" :)

Sziasztok!

 

Múltkor említettem,hogy "filmszerepben" is feltűnik ez a vár, azóta a youtube-on is elérhető a teljes film (Moziklip) dalokra bontva.

Az ominózus dal :

 

(Laár András: Szerda kiránynő)

 

t_o_m_i: én csak Dunántúlt írtam ezelőtt, valaki privátban érdeklődött

neki el is mondtam, hogy Veszprémben van ez a játékbolt.

Szerintem egy helyről beszélünk,már ha te is a sétálóutca (ami egy lépcsővel indul) felfelé jobb oldalán lévő modern (70-80) ületházban találkoztál a várral!

 

 

 

 

Szia!
Én is nagy gyűjtő vagyok. 350db katonám van, amiből 90 lovas. Annyi különbség van, hogy én kézzel festem a ruhájukat, ami korhűvé teszi őket. A francia napóleoni nagyhadsereg és angolok. Még most is gyűjtöm őket.
Neked hány katonád van?

Kedves Anonimus.

Engem is érdekelni néhány katona és esetleg 1 vár.

Nekem is sok ilyen katonám van (még kb. 200) és egy kisebb vár igaz fából még 81-ben vettem de sokat játszottam vele, nagyon szerettem.

Eltettem őket a leendő fiamnak aki most lesz 3 éves, és szeretnék neki kedveskedni egy várral is, de nem tudom hogy hol találhatok ilyen várat vagy hogyan rendelhetnék esetleg tőletek ilyet.

Remélem válaszolsz, hogy ezzel is örömet tudjál szerezni egy új kis hodólodnak. Köszi D János.

Sziasztok!

Kicsit régebbi a topic-már, de érdekes!

Szerintem a Playmobil (geobra brandstätter gmbh & co), kikerülhető lenne a forgalmazás szempontjából, mivel a jó magyar Schenk-nek nem mozgatható a kézfeje. A Schenk, a régi "Klicky"-névű Playmobil-ra hasonlíthat, aminek szintén nem mozgatható a kézfeje, de ezt a '80-as évek eleje óta nem gyártják. Tehát a piacon, a Playmobil-nak ilyen terméke nincsen, ilyet nem forgalmaznak! Egyébként is anyagában és témáiban is más. Igazából nem értem, miért nem lehet forgalmazni...

Érdekelne engem is 1 vár vagy kastély, s hozzá katonák.

Schenk "bácsi" fia, szeretném ezügyben veled felveni a kapcsolatot, ha van rá mód?

 

Üdv,

R

Vár katonákkal az én lurkóimnak is volt igaz csak a magyar utánzatból ha jól emlékszem.Nagyon szerették.Laci

Sziasztok,

 

Az alábbi képen látható Schenk - várépítő játékot egy aukciós oldalon láttam. A vár és a kastély mellett ez a harmadik, amit szeretnék venni, ha lehet a gyártótól, ha még van neki, vagy gyártja esetleg...

 

Üdv,

R

Schenk01b.jpg 

 

Ha olvasod Schenk bácsi fia az üzenetet, kérlek dobj egy emailt nekem a kantorlaszlo76@hotmail.com ra, szeretnék venni a fiamnak az elfekvőből várat satöbbit, mert az enyém amit megörökölt, az hiányos.

 

egyébként ismerve a kínai meg többi dzsunkás gyártó termékeit, simán lehetne forgalmazni a játékot, persze tudom, hogy az árral nem tudtok versenyezni, bár a fanatikusok tábora sztem elég nagy lenne.

 

mindegy, ha érdekel, keress meg

 

üdv

 

Kántor László ( és kisfiam Tivadar)

Sziasztok!

Nekem is volt magyar playmobil váram és sok kis manócskám is hozzá.
Most a kollegám is és én is rávagyunk teljesen izgulva, hogy kell ilyen várat és katonákat hozzá vennünk.

Amennyiben valaki tudna segíteni, hogy a különböző aukciós oldalak kivételével honnan tudnánk beszerezni annak nagyon hálásak lennénk.

e-mail címem: cdx@freemail.hu

Igazából 4-5 db várra lenne szükség minimum ott tartunk már :)

 

Szép napot mindenkinek!

teslaeltos képe

Sajnos nem értek bizonyos dolgokat, többek közt ezt sem!

Valaki iszonyatos pénzt, időt és munkát fektetett ennek a játéknak az alkatrészeit előállító fröccsszerszámok elkészítésébe és természetesen az egész  játék legyártásába.

Most meg nyavalyog!!!!

És inkább a hulladékvas felvásárlóhoz viszi a szerszámokat!

Hát gyerünk, ott az internet!

Manapság már bagóért lehet tárhelyet bérelni és webáruházat működtetni.

Biztos hogy lenne rá kereslet!!

 

Nekem "alig" volt belőle, csak egy 12 kilós kiszuperált Persil mosóporos dobozt töltött meg! (azt le lehetett zárni)

Alig vártuk a szüneteket a barátokkal hogy összedobjuk amink van egy nagy csatához!!!

A mai gyerekek is szívesen játszanának ezekkel a játékokkal az biztos!

 

Az hogy "kínával nem lehet versenyezni" egyenesen marhaság, a playmobil kivitte a gyártást, szinte ingyen készíti, itthon meg irdatlan áron értékesíti.

Na pont ezt lehet meglovagolni.

 

Nekemi is kedvencem volt a játék, s engem is érdekelne, hogy miért nem lehet gyártani?

Pénzügyi, jogi vagy terjesztési okok?

Nekem egy nagyobb adag huszár kellene (azok voltak a kedvenceim). Egy kisebb összeget rááldozva szívesen kipróbálnám, hogy veszik-e az emberek.

Ha tudja valaki az egykori gyártó elérhetőségét a babosla@freemail.hu-címre küldje el. Előre is köszönöm!