Fotó anno


Forrás: 
családi fotók
Fotó anno

Nem fiatalodom. Egyre kevesebb az élő rokon, egyre több az olyan fénykép a fiókban melyekről ismeretlen emberek néznek rám. Kidobni sajnálom, tovább takargatni feleslegesnek érzem, így hát közzé teszem! Hogyan öltöztek, hogyan fényképezkedtek nagyanyáink-nagyapáink?

retronóm képe

Örülünk, hogy megosztod velünk ezeket a képeket. Érdekes, hogy mennyire nincs igény az ilyen szépen megcsinált fotókra. Nyomjuk kilóra a digitális képeket... szinte alíg látunk belőle "igazi" fényképet. Nemrég elhatároztam veszek egy analóg gépet! Igaz csak 30 egynéhányat kattintok vele, de abból biztos lesz kép is!
Visszatérve a képekhez... Mindig idegenkedtem az ennyire beállított képektől, de rájöttem sokkal beszédesebbek, mint egy elkapott kép. Majd 100 év távlatából is nagyon hangulatos.

Való igaz, hogy a képek erősen beállítottak, de valahogy mégis szépek. Sugárzik belőlük az igényesség és a szakmai tudás.
Ez nem csak a beállításokban és a megvilágításban mutatkozik meg, hanem a gyakorlati kivitelezésben is!
Igényesen kartonra kasírozva készült a legtöbbje, és ennyi évtized után is jól láthatóak, élvezhetőek.

Akkor ez volt a szokás. Legalább megadták a módját és tiszteletét, mint mindennek. Vajon ránk hogy fognak tekinteni ugyanennyi idő távlatából? Vagy a mögöttünk
járók hogyan vélekednek a mai dolgokról?
Köszönettel és tisztelettel !

Fotó


anno


Anno hangulat
1900-1909
MTV anno...
Találat: 2
Pannon GSM reklám
Ismeretlen évjárat
Pannonia 125 motorkerékpár
Ismeretlen évjárat
Pannonia 350 motorkerékpár
Ismeretlen évjárat