Toshiba rádiósmagnó RT-1005


Toshiba rádiósmagnó RT-1005

retronóm képe

Biztos nagyon hülye kérdés, de mi az a AUX? És oda milyen dugó kell?

Aux, az auxillarisból ,lehet, hogy rosszul irom, latin eredetű szó, tartalékot jelent, a rómaiak segédcsapatait és a mai napig a tartalékos csapatokat igy hivják. Szóval egy meg nem határozott célt szolgáló bemenet és kimenet, bármit rá lehet kötni, magnót, rádiót, stb, lemezjátszó kivételével. Ugyanugy lehet DIN avagy LINE, a képen mintha LINE lenne, arra a közönséges RCA dugó jó.

xdj 

Ezen a keszuleken, lathato a mikrofon bemenet mellett van, tehat 100%, hogy a kulso hangszorot jelenti az aux. :)

NGA képe

Nem nyert. Az AUX IN/OUT az mindig un. vonal be és kimenetet jelent, amire magasszintű jelet köthetünk. A hangfal kimenet pedig a speaker. Ez 100% :-)

Igen, jól mondja NGA!
nekünk van egy hasonló korú "kasztni" , azon "External Speaker" a külső hangszóró kimenet, ezt a kifejezést akár szabványnak is mondhatjuk, mindegyiken így van.

Az AUX segédcsatlakozás, ezeken a hordozhatókon - mivel felvevőmagnó van benne - általában egy plusz bemenet, amire egy deck-jellegű cuccról a készülék erősítőjével és hangszórójával lehet hallgatózni.

A dugó nem DIN, nem férne be a palástja furatba. Amúgy is fekete, azaz tuttira műanyag, a DIN aljzatnak csak egy belső szigetelőgyűrűje műanyag, kívül fém.
Ezeknél valamiért a 3,5 jack-et nyomatták,ez is az. Szinte biztos, hogy csak kimenet, oldalanként használtak 1-1 mono jack-et.

laci1969 képe

Nekem vólt egy(lehet ez az?)Nagyon jól összerakott készülék!Érdekessége,hogy a törlö fej csak a felvétel gomb lenyomására ér a szalaghoz.Lejátszáskor nem:).Gratula hozzá.

 

Laci

laci1969 képe

Üdv!Nem válna meg tőle?Nagyon érdekelne a gépezet!Kérem válaszoljon.

 

Üdv:Laci

Engem is érdekelne a gépezet!

Üdv: jspero

Hát igen a japánok verhetelenek voltak ezeknek a kofferkészülékeknek az építésében! Évekkel ezelőtt egy baráti társasággal nyaranként jártunk ki a Dagály strandra. Az egyik barátunknak volt egy ehez hasonló készüléke amit egy kerekes bevásárlókocsira rőgzített, és a kocsi aljába volt beépítve egy motorkerékpár akkumulátor. Letelepedtünk egy árnyas fa alá egész napra és a barátunknak más dolga sem volt csak cserélgetni a kazettákat. Az idősebbek már ismertek bennünket és inkább tisztes távolságokra telepedtek le. Azért legnagyobb örömünkre a csajokat viszont vonzotta a zene! Nagyon szép, tiszta erőteljes hangot tudott produkálni a kis koffer. Lehet hogy nem volt hifi, de szépen szólt! 

Természetesen a bevásárlókocsi alatt ne azt a négykerekű Tescós kocsit értsetek, hanem olyat amit a nyugdíjasok húznak maguk után!:)