Toshiba videó - VHS Video Cassette Recorder


Forrás: 
Saját készülék
Toshiba videó -  VHS Video Cassette Recorder

A második VHS Video Cassette Recorderem

 

TOSHIBA V83CZ

A második Videómagnóm. Nagy kaland! Az OFOTÉRT 3 boltjában is elő voltam jegyezve rá. Azt egyik helyen 22. voltam, a másikon 51. és a harmadik helyen, a Váci utca 2.-ben pedig 250.

Míg végül 1988, irány Bécs és a Rádió Budapestben várt rám, magyar forintra átszámítva 29670 forintért amire kedves magyar barátaim rászámoltak 5000 forint vámilletéket.

Amelyet leróttam csekken, rövid idő alatt :)

 

Talán még annyi, hogy alul a készülék teljes szélességében van egy lehajtható előlap ami a kezelőszerveket takarja. Ezt kétoldalt mágnesek fogják. Tehát nem holmi letöredező műanyag fülecskék.

Az is tetszik a mechanikában, hogy "beszippantós" kazettaliftje van. Ugyanis ha egy mozdulattal finoman, ütközésig betolod a kazettát, akkor hirtelen beszippanja. Ilyen még a MITSUBISHI HS-E82 S-VHS. Ha felvettél és a Stop után egyből Play-t nyomsz, akkor nem fűzi vissza a kazettába a szallagot hanem egyből lejátszik.

Sz.tem praktikus ;)

oldtimer képe

Ahogy így elmerengek a régen vásárolt dolgok felett, beugrott, hogy még az 1987-88 -ban készült TV felvételek megvannak VHS kazettákon és teljesen jók!

Ámde voltak olyan DVD-k (a kukába került) amelyek egy évvel a megírásuk után már kép helyett csak kiindulásképp valamilyen szines apró kockákat "rajzoltak" a TV képernyőre. És semmi több, ennyi!

Viszont ahány vidókazettát veszek elő eddig mindegyiken jó a felvétel.

Pedig, hogy is csak, hogy is?

1987, 1997, 2007, 2012.... közel 25 éven keresztül megőrizte a felvételt!!!   Van valakinek 25 éves DVD-je? :-)

Ha lesz, kíváncsi leszek mi lesz rajta?

 

Technika?

A Technika diadala?

 

Kéremszépen, volt olyan CD a kezembe amin egy picike benyomódás (sérülés, kicsi karc) volt és azt a zeneszámot sehogysem játszotta le a lejátszó. Szallagon legfeljebb egy kics jelkiesés. De a többi végigjátszható. Viszont a CD Player itt feladta, és mindíg kikapcsolt a lejátszás üzemmódból.

 

üdv.: oldtimer

laci1969 képe

Jó az eszmefuttatásod :).Sajnos az (olcsó) lemezek felejtősek:) a szó szoros értelmében is!Ha minőséget akar az ember az ma is drága mint régen volt.Tetszetős ez a videó is! Nekem AKAI VS115 volt azóta sem látok olyan gépet:(....

Üdv

Laci

oldtimer képe

Biztos az olcsó lemezek is hibásak, ámde...

 

Az ember ha vesz DVD-t, akkor van hogy 2-3 embör összeáll és megvesznek egy 100-as gurigát. Ez jobbára MAXELL szokott lenni, mert ez valahogy bevált. Most valahonnét előkerül pár olyan régi MAXELL lemez is amit még max. 8x sebességgel lehet írni. Mindkét fajtában (régi & új) előfordultak olyan lemezek, hogy miután megírod, szép homogén felületet látsz és mégis 6-8 mp-es állókép fogad itt-ott a lemezen. Mondjuk ha DVD formátum van, akkor nincs gáz.

De van aki 4-5-6 avi fájlt ír a lemezre (én nem vagyok híve) és nem egy olyat láttam, hogy állóképre megállt és vagy picivel később kilépett a fájlból a lejátszó, vagy játszotta a következő fájlt.

Egyik sem jó!

 

Pedig a MAXELL eleddig nem volt 'gagyi'-nak mondható (szerintem).

MAXELL Orsós szallagom, VHS kazetta, S-VHS kazetta, Compact Cassette volt, és mind MAXELL, és hiba nélkül!

 

Persze a Ridisc DVD nyersanyagban 10-ből jó ha a fele megfelelő volt egyszer amikor egy 25-ös gurigát vettem valahol 1200-ért.

üdv.: oldtimer

laci1969 képe

Sajnos a MAXELL-t is hamisítják ;).A legjobb megoldás "vincsi" rack-ban,igaz akkora helyet foglal mint egy videókazetta,de egy darabra tipustol függően sok film el fér.Attól nem kell tartani hogy 10 év múlva le lehet-e játszani a filmeket.Nekem is van 99-ben irt márkás cd lemezem,mára használhatatlan lett(oxidált az adathordozó réteg).A video kazetták azért bizonyitottak már,de sajnos a rendszer korlátai ismertek...:(.

 

Üdv

Laci

oldtimer képe

Amikor még nem volt mindenkinek, és így nekem sem CD írója, akkor egy barátom, egy 850MB-os WD HDD-n hordta be a munkahelyére azokat a CD-re írandó fájlokat amit adtam neki. Igenám, de nem sokáig, mert hónapok múltán annyira bad sectoros lett, hogy ki kellett dobni. Persze itthon nem szállítja az ember ;)

Ám volt olyan - és nem egyszer - hogy leesett a HDD és valamilyen érdekes véletlen folytán utána már nem volt olvasható ami rajta volt.

Velem nem esett meg még. De hallottam ilyet többet is.

Viszont ha egy S-VHS  kazettát leejtettem a tokjában, akkor semmi baja nem lett.

üdv.: oldtimer

laci1969 képe

A kazetta még mindig megbízhatóbb:),csak terjedelmes:(.A vége memória kártya lesz,de akkor meg egy nagy "napkitörés",vagy elektromos sokk fogja olvashatatlanná tenni az adatokat;).Részemröl marad még a video magnó,és a régi felvételeket megnézem néha.Meg van a feeling-je:).A mai tv műsorokbol nincs mit megörökíteni,oly alacsony a szinvonal.....még egy normális vetélkedő sincs csak a szenny.(Ez csak az én véleményem).A reklámokrol nem is szólok inkább semmit...

Üdv

Laci

oldtimer képe

Komolyan mondom leesett az állam amikor olvastam amit beírtál!

Teljesen egybehangzik az én véleményemmel.

 

Tudod, amikor a "csóró esztergályos" végre meg tudta venni a legelső VHS magnóját Újpesten a Bajcsy Zsillinszky úti Nagyáruházban (no nem itt lakom, de az egész város bejártuk)

akkor Én reklámokat vettem fel az első Videómmal egy SELTRON VH600 RC-vel. Persze filmeket is :)

A reklámok:

A "vannak neked pattanásaid? Nekem? Nekem Hemovitom van!"

Meg a seprünyeles-boszorkányos KLG gyújtógyertyás, és a Kruppa Juditos SKÁLA METRÓs reklámmal, stb. "Skála, nyeremény Gála"

Hmmmmm........ felettünk a béka...

 

üdv.: oldtimer

csanyi.tibor képe

Csányi Tibor Annak idején én is az Újpesti Áruház műszaki eladója voltam.

87-88 tájékán jöttek be a Seltron videók 39,900.- ft áron. Én is elég sokat

eladtam belölük nagyon kicsi volt a hibaszázalékuk. Cserére azt hiszem nem

volt példa. Vannak itt fent saját képeim az osztályomról a hifi shopról.

Tisztelettel:  Csányi Tibor volt műszaki eladó

UI: Csányi Tibor felhasználó név alatt vannak képek is.

oldtimer képe

Hogy mik derülnek ki! ;)

 

Meglettek a képek, bár nem egyszerűen!

 

Jó lenne emlékbe pár kép valahonnét a Seltron VH600-RC -ről.

Sajnos a weben nem találtam. :(

 

üdv.: oldtimer

Pár perc és felrakom a videó képét, nekem ugyanis van egy!

oldtimer képe

Köszi szépen tucsi1995!

Sok kedves emlék fűz hozzá. A Mézga család különös kalandjai sorozatot is vele vettem fel a TV-ből. Sajnos amikor erdélybe mentem meglátogatni valakit, akkor a beprogramozott felvételek a magyar tévé jóvoltából 6-8 perccel rövidebbek lettek és ennyi reklám jött a Mézga elejére plusszba. Azóta DVD-n is megvettem a Mézgát ;)

 

Esetleg még 1-2 nagyobb képet nem lehetne róla?

Vagy? Vagy mintha ez is telefonnal készült kép lenne?

Jól látom?

üdv.: oldtimer

Szüleimnél is ez a típus van, nagyon jó készülék. '90 karácsonyára vásárolták, azóta 1 szíjgarnitúra cserével "zokszó nélkül" működik! Vehetjük úgy, hogy minden másnap használva van. Respect :) !

Kalmopirin képe

Jó és megbízható készülék a hírek szerint :-)

 

Jelenleg a "régi árán" láttam egy "..fogás" hirdetési oldalon, 39900 forintért.

 

:: Kalmopirin

Toshiba


videó


ITT videó
1980-1989
Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Philips videó
Találat: 2
Sony videó kamera
Ismeretlen évjárat
Videokazetta
1990-1999
Videokazetták 3
Ismeretlen évjárat
Videoteknika
1970-1979