Camping táskarádió


Forrás: 
Saját
Camping táskarádió

Első táskarádiónk.
Négy darab nagy botelemmel működött, aminek mostani árából ma kb. egy rádiót lehet venni...

Nagy becsben tartottuk, mert az volt az általános vélemény, hogy : "a fadobozos sokkal szebben szól!"

Nekem jobban tetszett a másik változat, ami emlékezetem szerint de Luxe típusnévre hallgatott.

A falunkban akkortájt az iparcikk boltosnak megmondta az ember, hogy milyen műszaki cikket szeretne venni, és az 1-2-3 hét alatt meg is érkezett. A boltos éppen fadobozost kapott, és ezt kellett megvenni...

Annyi kiegészítés még a képhez, hgy az antenna utolsó eleme nem az eredeti, mert az eltört.

bfonok

Sok változata volt , mindegyik alkalmas volt URH (OIRT) vételre, lemezjátszó-csatlakozással és magnókimenettel is felszerelték. Akkoriban még nem volt divat a hordozható készülékeket tápegységgel is ellátni, így bizony drága volt az üzemeltetése (különösen "góliát" elemekkel).
ml

Érdekes,hogy egyik változatánál sem található arra utalás,hogy a CAMPING több típusa úgy lett kialakítva,hogy az autórádióként is használható volt.Ehhez egy konzolt kellett beépíteni a kocsiba,amelybe be volt fixen kötve az akkumulátor,és az antenna.(külön érdekesség,hogy bármilyen feszültségű,és polaritású kocsiba használható volt)A készüléket a konzolba behelyezve,a hullámváltó erre a célra kialakított nyomógombjának benyomásával lehetett a táskarádiót,autórádióként használni.Az említett konzolt a kereskedelemben forgalmazták.
lgp