Abba világ első CD lemeze


Forrás: 
net
Abba világ első CD lemeze

1982. augusztus 17-én készült el az első CD-album. A Philips hivatalos adatai szerint a németországi Hannoverben található első gyártósorról az Abba The Visitors című albumának példányai gördültek le elsőként, jóllehet a formátum kereskedelmi bevezetésére csak novemberben került sor japánban, és márciusban európában.

NGA képe

Száma: 800 011-2
A következőkről tudok:
800 015 (JMJ - Oxygene)
800 020 (Vangelis - Chariots of Fire)
800 024 (JMJ - Equinoxe)

Üdv!
Tudom, hogy manapság a sok nyolc elemis igazgató és képviselő miatt egy-egy szó leírása úgy helyes, ahogy éppen sikerül, de azért egy internetes oldal legyen kivétel. A "klasszikus" magyar helyesírási szabály szerint ugyanis, a tulajdonnevek csak melléknévi alakban irandok kisbetűvel (gyengébbek kedvéért, ha a milyen? kérdés tehető elé: milyen lemez? "japán lemez", milyen kiadás: "európai kiadás, stb.). Itt azonban a hol? kérdés tehető elé. Ezért a "Japánban" és az Európában" nagybetűvel irandó (bár tudom, hogy az andó-endő kerülendő) .... tehát akkor legyen: nagybetűvel kell írni!! Bocsi, üdv: Sanyi.

oldtimer képe

Sokan nem is tudják, hogy a PHILIPS már az 1970-es években kidolgozta a Compact Disc-et, és 1976-ben be is jelentették, ám csak 1979-re jutottak el oda, hogy gyártani is tudják. (wikipedia)

1979-ben pedig a Budapesti Nemzetközi Vásáron meg is jelent az AKAI CD lejátszója. Ha pontosan emlékszem a Videoton HiFi Torony részeként. Persze az árát fejből nem tudom...

üdv.: oldtimer

NGA képe

"1979-ben pedig a Budapesti Nemzetközi Vásáron meg is jelent az AKAI CD lejátszója. "

 

Na azért az nem ekkor volt, kb 1983-84 lehetett, mivel a világ első cd játszója, a Sony CDP-101-es 1982-ben jelent meg. Igy természetesen a Philips sem gyártott 1979-ben cd játszót, max prototipusokat.

oldtimer képe

Helyesbítésként csak annyit:

 

Emlékeim szerint az 1979-es Budapesti Nemzetközi Vásáron kint voltam és ott készítettem pár fotót.

Például a Munkácsi Color TV-ről, és készült még néhány más fotó is, köztük egy Akai CD lejátszó is. Erre emlékszem, de tévedhettem is.

 

üdv.: oldtimer

Abba


világ


Ország Világ
Találat: 2
Ország világ
Találat: 3