Tesla b115


Forrás: 
Saját
Tesla b115

Egy rokontol kaptam egy par napja.Egy jo nagy tisztitas utan ez lett a vegeredmeny.Minden mukodik rajta kicsit valami nyiszorog benne de majd megoldom.Szerintem a hangja is jo lenne ha nem ORWO-t hasznalnak:)Majd beszerzek egy par AGFA-t is!

NGA képe

Betyáros. 3 fejes szocialista kommersz készüléket sem láttam még. Ritka darab. Most már kiváncsi lennék egy Unitra Koncert-re is.

A nyolcvanas években Tesláék elkezdtek komolyabb készülékeket is gyártani a B1oo után, de kissé későn. Addigra már a hifitorony őrület eluralkodott.Itt egy Tesla link, csodákat lehet látni rajta a kezdetektől fogva: http://www.oldradio.cz/mgf.htm

Köszönet a tippért, kár lenne kihagyni! Csodaszép gépeket gyártottak, nagy részét Magyarországon nem is ismertük.

Adam képe

Lenne egy kerdesem.Miert veszi fel nyujtva a magno a szamokat?Szoval nem veszi fel oket jol az enekes hangja tiszta am a gitarjatek ellegge eltorzitott es vinnyogo!Miert van ez?A szalag hibaja? mert ORWO-ra vettem fel?!

NGA képe

A meghajtó szijak megnyulhattak. Az orwo-t értelmetlen használni. Szerintem közönséges spárgára szebb felvételt lehet késziteni szinte.

Adam képe

Miert halkabb az egyik csatorna?Felvetelkor hiaba allitom a VU metereket egyenlobe a lejatszaskor az egyik mindigg kevesebb jelet mutat.Tud valaki valami megoldast?

Hasonló magnódeckem van és csak az egyik sáv szól valahogy. Én se tudom mi lehet a baja, nem ment összesen 5 órát. Pedig nagyon át kéne vennem egy-két hangfelvételt...! Feribá

Szerbusz szerintem általános kontakt hiba, semmi több.
Érdemes a belső érintkezőket megpucolni, lehet sőt valószínű meg is oldja a problémát.
Laci

Adam képe

Igazad volt!Megmozgattam az erintkezoket es lass csodat mukodik:)!!!!!!.Oromomben fel is vettem par Dire Straits szamot.Koszonom a segitseget!

Igazán nincs mit, nagyon szívesen máskor is!
Üdv Laci

Adam képe

Kar volt ugy dicserni ezt a magnot mert azota allandoan van vmi baja.Most peldaul nem tudok felvetelt csinalni.Szepen tolom neki a jelet de mikor lejatszanam a felvetelt.... semmi!
Egyszeruen nem tudok rajonni hogy mi lehet a problema!!!!!

Háát nem hiszem, hogy ez a legjobb amit tehetsz, de tégy úgy mint drága kelet európai elődeink: Csapj oda neki egy embereset, ez gyakran megoldja a kontakt hibákt. Egyszer például egy tévé csatornaváltóját kiszedtem, megpucoltam, befújtam kontakt spray el de kontakthibás maradt , mérgembe rácsaptam egy nagyot a tévé oldalára és azóta tökéletesen működik.

Adam képe

Ez a magno tenyleg elatkozott!(vagy inkabb en nem ertek hozza)
igen kezdo vagyok meg a magnozasban!Szoval a problema ismet jelenkezik most viszont a felvetel iszonyuan halk,es recseg.
volt olyan hetvegem hogy egy fel napot kuszkodtem vele megsem jutottam eredmenyre:(.Atomjaira bontottam minden csatlakozot
erinkezot megpuclva,az also reszegyseg osszes kis kartyajat ellenoriztem hogy nem kontakhibas e,multimeter,kontaktspre
stb,stb de eredmeny semmi!!!Segitseg!!!!!!!!!!!!!

(Szegyellem magam hogy ennyit kerdezoskodok de.....A faterom
nagy magnos de az otletei sem valtak be:(

NGA képe

Szerintem vidd el egy szerelőhöz, ha annyira a szivedhez nőtt.

Hello!
Sikerült megoldani a magnónak a felvétel problémáját?
Nekem Tesla B 100 van itthon és ugyan az a probléma vele mint amit leírtál akár én is írhattam volna ezt sokat szarakodtam vele de nem tudtam semmit sem csinálni hogy jobb legyen. 2-3 ban nem vesz fel és lejátszani sem akar tolópotit már maxra toltam de a műszer nem jelez ha jelez az nagyon kicsit hangfal meg csak zúg alatta meg kis hallk zene.
Jólenne valami tipp mert már megőrülök jó lenne stereoban tolni neki.Tökéletes új fejek vannak benne be van lőve szépen szval minden ok.Előerősítő részen a kondikat cseréltem ki van még kettő amit nem cseréltem ki két db 50mikrós de ez nem csatolókondenzátor.
valami tippet plízzz!
Előre is köszi a segítséget!

Vidd el egy szerelőhöz. Ennél jobb tipp nincs!

Adam képe

Udv.

Sajnos meg mindig nem sikerult megjavitani!!:((Meg mindig nem tudom mi lehet baj volt hogy fel napokat kinlodtam vele de semmi eredmeny,sot most nem hogy nem recseg,de egyaltalan nem is vesz fel! Nagyon szeretem ezt a magnot

van egy csomo szalagom es szeretnek mar felveteleket csinalni!Ugy dontottem nem kinlodok tobbet,elviszem egy szerelohoz!!!!!!!Ennel jobb tanacsom sajnos nekem sincs.

Üdv!

Én végül is jutottam valamire a magnóval. Azt tudom ajánlani hogy vegyél kontakt 61-es sprayt és fújd be vele a kapcsolókat ami a nyáklapon van az a 2 őt jó hosszú ilyen gagyi csak szidni tudom a másik meg a három kapcsoló ami 1-4 3-2 meg sztereót állítja ezeket is.
Ha ezzel megvagy akkor meg ezeken a kapcsolókon forraszd át a vezetékeket szépen. Nehéz lesz kicsit szenvedni kell vele. Talász a kapcsolókon ellenállásokat azt is át kell forrasztani mindent mert elvan oxidálódva.Nekem most megy szépen!

erősítő is van benne ?

Adam képe

Ebben vagy a B93-ban?Ebben van 2x10w!

Érdekes darab! Szerintem kis hazánkban ritka. Ha nem is túl szép de érdekes.

Nekem is van egy ilyen magnóm, nagyon szép állapotban, a napokban kaptam rokontól. Az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet elindítani a lejátszást rajta? Azt már biztos, hogy a motorja jó, mert a visszatekerés gombot már megtaláltam, és az rendesen működött :-)
Aki tud, kérem segítsen! E-mail: raketaporszivo@gmail.com

Üdv.: Szilárd

Adam képe

A lejatszas gomb a visszatekeres gomb mellett van:)!Forditsa el jobbra:))

Köszönöm a segítséget! :-)

teslaeltos képe

Haveromnak kint szlovákiában megvan még a B4-es mellett.

Elég jó kis készülék ahoz képest hogy ezeket lehetett kapni akkoriban.

1985 karácsonyára kapta, akkor ez nagy szó volt.

Ennek a 115-ösnek volt egy kistestvére a 116-os amiben nem volt végfok, azt csak a 115-ösbe építették be 2x10 watt teljesítménnyel mivel tesla MDA 1010 (TDA1010) ic-re épült.

Az igazi nagy durranás az az volt hogy a TUZEX valutás boltban sikerült maxell szalagokra szert tenni, egy kis beállítással gyönyörűen szólt!

Hálás kis darab, rengeteget gyilkoltuk anno...

Később változtattak a külsején a műszereket ledsor váltotta fel de minek???

A kilencvenes évek elején el is tűntek a piacról.

 

Szeretnék venni egy Tesla B 115-ös magnot.Ha valaki tud ilyent,kérem értesitsen.

Köszönettel ,Jones55

oldtimer képe

Nem árulok el titkot vele, hogy gyakorta a hangzás amolyan Kossuth bicska

Ugyanis, ha ORWO szalag helyett Agfa kerül rá. Ha AIDA rádió helyett QUAD erősítővel hallgatom, vagy ha a rákötött TESLA dobozok helyett DC 2016A dobozokkal hallgatom. :-)

 

Jelzem, anno az Unitra MK2500 magnórádió is „szebben szólt” Chromedioxid Agfa kazettával, igaz a 152 foritos kombináltfej is hamarabb elkopott tőle.

 

üdv.: oldtimer

Dr Dee képe

"

 

Jelzem, anno az Unitra MK2500 magnórádió is „szebben szólt” Chromedioxid Agfa kazettával, igaz a 152 foritos kombináltfej is hamarabb elkopott tőle."

 

Ezt itt ezen az oldalon boncolgattuk már. És a "szakértők" álláspontja az,hogy nem koptatja jobban.

oldtimer képe

Sebaj! Már 20 éve nem volt bekapcsolva az MK2500

 

Nem probléma. Az viszont probléma, hogy a Panasonic NV-G12 javítása sehogy sem akar összejönni :((

 

üdv.: oldtimer

Dr Dee képe

Ez vagyok én. Nem értem miért nem jönnek-mennek az e-mailek.

https://www.facebook.com/DrDee75

 

oldtimer képe

A linket megnyitva fészbúkra hiba jön be, hogy a link hibás vagy az oldalt eltávolították. :(

 

üdv.: oldtimer

Sziasztok! Nekem is van egy pont ugyan ilyen, csak valami történt vele, és sajnos nem tudom, hogy mi. Ugy történt, hogy fül tisztítóval óvatosan megtisztítottam azokat a kis fém négyzet alaku érintkezőket amelyekre a szalag rátapad es áthalad, ezután viszont konkrétan megnémult/megsüketült mert egyáltalán nem ad ki hangot es ami még furcsább a decibel mérők nem, hogy nem mérnek de még fel sem kapcsolodnak a lámpák

Kalmopirin képe

Érdekes konstrukció.

Valahogy az alsó rész, ahol a műszerek vannak kissé túl magasra sikerült.

Szerintem aránytalan.

 

Meglepne, ha az ORWO kontra AGFA közti különbséget kihozná ez a magnó.

Hacsak nem az előmágnesezésben nincs nagy különbség.

Bár elég jól szól az ORWO egy Akai GX 270D-n is.

 

Ha valakinek más véleménye van, akkor ne használjon GX270D-hez ORWO-t.

 

:: Kalmopirin

Tesla


Tesla
1992
Tesla
1986
Tesla B-101
1980-1989
Tesla B5
1970-1979
Tesla hangfal
Találat: 3
Tesla lemezjátszó
Ismeretlen évjárat
Tesla NC420
1970-1979
Tesla NZC 710
Ismeretlen évjárat
Tesla Orfeus
1970-1979
Tesla rádió
Találat: 2
Tesla telefon
Találat: 2