Tesla B70


Tesla B70
orion80 képe

Sziasztok! Van nekem egy szép kék B70-esem. Tökéletesen működik, csak nemrég elszakadt az ékszíja. Valaki meg tudja adni a méretét és azt, hogy ho tudok hozzá beszerezni? Ja és egy új nyomógörgő is kéne (ami rajta van most annak a közepében nagyobb a lyuk, mint a tengelye, igaz így is működik, de olyan idítlenül néz ki.) Remélem valaki tud nekem segíteni

teslamániás Nekem is B70-sem van, nem egy rossz készülék, csak a javítását tudnám feledni........ . Szíjméretben nekem sem tudtak segíteni, pedig olyantól kértem el akinek ilyen magnója van. Az a legegyszerűbb, ha kidobozolja, és egy madzagot átvet rajta, és megjelöli mekkora az átmérője, de hát ennél a kretén mechanikánál még a hozzáférés is nehéz. Amúgy én így csináltam. Gőrgőt a legtöbb TESLA magnóból lehet kivenni, sokban ezt használták (B 4, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 400, 444, 70, 90). Nem ígérek semmit, de ha találok egyet a fiók mélyében, akkor ígérem küldök egyet, csak írja ki ide a címét. NE ilyen apróságok miatt vesszenek el ezek a készülékek. Az meg azért vicces, hogy lehet belőle 3-fejes magnót csinálni, minden áttervezés nélkül.

orion80 képe

Üdv! Közben sikerült hozzá szíjat szerezni, megy is úgy-ahogy. Viszont közben rájöttem, hogy a nyomógörgő tengelyének a vége, amin egy kis zéger gyűrű volt, letört és azért veszett el a tengely "központosítója" majd valahonnan szerzek egy alkatrésznek való b70-est, vagy inkább 700-ast azt többet szoktam látni. Az biztos, hogy nem fog elveszni, jó magam is gyűjtője, és "szerelmese" vagyok a tesla magnóknak (igaz eddig még csak a B70, meg az Unitra ZK140T-m van, de ha minden összejön akkor nemsokára egy újszerű B4, és B100 is gazdagítja majd a gyűjteményem)  A háromfejesítés tényleg vicces, egy rádiótechnikában olvastam hozzá komplett leírást, képekkel illusztrálva.

Ha esetleg találsz bármi elfekvő alkatrészt (netán komplett nyomógörgő hidat) a b70-hez amire nincs már szükséged kérlek értesíts!

e-mail címem: orion80@citromail.hu

teslamániás Hát egy olyan központosító, ha egyre gondolunk, van ( önkenőszerű bronztengely) . Görgőhidam is akad valahol, de hogy hol....... . Szóval ha megtalálom, akkor elküldöm, csak írja meg, hogy hova. Mindenképpen megkeresem magának.

orion80 képe

Üdv! Időközben sikerült szerválnom komplett gorgőhidat, mindennel, be is szereltem, de menet közben elszakadt egy ékszíj:(

Szerencsére van hozzá alkatrészem

(vettem egy roncs b700-ast, abból kitermeltem minden gumialkatrészt)

, csak lusta vagyok szétszedni miatta megint. De lényeg az, hogy már csak ez a kis apróság áll a magnó működőképességének utjában. Mindenesetre köszönöm a segítőkészségem, és ha esetleg valami alkatrészre szükség lesz még jelzem:) Üdv!

Üdvözlet minden Tesla-kedvelőnek!

 

Pont a minap újítottam fel egy Tesla B444-et, és hát valami lehetetlen módon szét volt rohadva a nyomógörgő, gondolom az előző tulaj jó kis benzinnel takarította. A pause gomb felengedése után nem mindig ugrik a helyére a görgőhíd, gondolom egy picit messze van a kar a behúzómágnestől, de ha egy icipicit is közelebb állítottam, akkor meg nem akart kiengedni :\ Ja és gondolom a kuplung is kopott, mert ha nagyon teli van az orsó, arra az oldalra nem teker, nem tudja átvinni a fordulatot.

Esetleg erre tud valaki valami megoldást mondani? Ja és "koszos" az elején lévő három potméter, a mély-magas-hangerő, ezt esetleg kontakttisztítóval, vagy Isten mentsen? :D

De a kérés, amivel fordulok önökhöz / hozzátok, hogy nagyon hálás lennék ha valaki tudna küldeni egy jó állapotú nyomógörgőt, nagyon szépen köszönöm előre is!

Gratula a magnóhoz ! Van nekem is egy példany , szinte új állapotban nem

is adnám el semmi pénzért , na nem a minősége végett ...

Tudok segíteni nyomógörgö ügyben , keress meg privátban !!!

Bármilyen görgőt le tud gyártani egy ismerős , én is oda " járok " ...

Pesten a XVII - ben lakik de szerintem postán is megoldható ...

Esetleg tudok helyet ahol ékszíjjat lehet kapni nagyon - nagyon sok méretben ... remélem hasznos lesz a segítség : leo

görgő gyártónak el tudnád küldeni az elérhetőségét nekem?köszönettel Rosta György

rostagy@citromail.hu

Tesla


Tesla
1992
Tesla
1986
Tesla B-101
1980-1989
Tesla B5
1970-1979
Tesla hangfal
Találat: 3
Tesla lemezjátszó
Ismeretlen évjárat
Tesla NC420
1970-1979
Tesla NZC 710
Ismeretlen évjárat
Tesla Orfeus
1970-1979
Tesla rádió
Találat: 2
Tesla telefon
Találat: 2