Tesla B70


Tesla B70

Sziasztok! Van nekem egy szép kék B70-esem. Tökéletesen működik, csak nemrég elszakadt az ékszíja. Valaki meg tudja adni a méretét és azt, hogy ho tudok hozzá beszerezni? Ja és egy új nyomógörgő is kéne (ami rajta van most annak a közepében nagyobb a lyuk, mint a tengelye, igaz így is működik, de olyan idítlenül néz ki.) Remélem valaki tud nekem segíteni

teslamániás Nekem is B70-sem van, nem egy rossz készülék, csak a javítását tudnám feledni........ . Szíjméretben nekem sem tudtak segíteni, pedig olyantól kértem el akinek ilyen magnója van. Az a legegyszerűbb, ha kidobozolja, és egy madzagot átvet rajta, és megjelöli mekkora az átmérője, de hát ennél a kretén mechanikánál még a hozzáférés is nehéz. Amúgy én így csináltam. Gőrgőt a legtöbb TESLA magnóból lehet kivenni, sokban ezt használták (B 4, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 400, 444, 70, 90). Nem ígérek semmit, de ha találok egyet a fiók mélyében, akkor ígérem küldök egyet, csak írja ki ide a címét. NE ilyen apróságok miatt vesszenek el ezek a készülékek. Az meg azért vicces, hogy lehet belőle 3-fejes magnót csinálni, minden áttervezés nélkül.

Üdv! Közben sikerült hozzá szíjat szerezni, megy is úgy-ahogy. Viszont közben rájöttem, hogy a nyomógörgő tengelyének a vége, amin egy kis zéger gyűrű volt, letört és azért veszett el a tengely "központosítója" majd valahonnan szerzek egy alkatrésznek való b70-est, vagy inkább 700-ast azt többet szoktam látni. Az biztos, hogy nem fog elveszni, jó magam is gyűjtője, és "szerelmese" vagyok a tesla magnóknak (igaz eddig még csak a B70, meg az Unitra ZK140T-m van, de ha minden összejön akkor nemsokára egy újszerű B4, és B100 is gazdagítja majd a gyűjteményem)  A háromfejesítés tényleg vicces, egy rádiótechnikában olvastam hozzá komplett leírást, képekkel illusztrálva.

Ha esetleg találsz bármi elfekvő alkatrészt (netán komplett nyomógörgő hidat) a b70-hez amire nincs már szükséged kérlek értesíts!

e-mail címem: orion80@citromail.hu

teslamániás Hát egy olyan központosító, ha egyre gondolunk, van ( önkenőszerű bronztengely) . Görgőhidam is akad valahol, de hogy hol....... . Szóval ha megtalálom, akkor elküldöm, csak írja meg, hogy hova. Mindenképpen megkeresem magának.

Üdv! Időközben sikerült szerválnom komplett gorgőhidat, mindennel, be is szereltem, de menet közben elszakadt egy ékszíj:(

Szerencsére van hozzá alkatrészem

(vettem egy roncs b700-ast, abból kitermeltem minden gumialkatrészt)

, csak lusta vagyok szétszedni miatta megint. De lényeg az, hogy már csak ez a kis apróság áll a magnó működőképességének utjában. Mindenesetre köszönöm a segítőkészségem, és ha esetleg valami alkatrészre szükség lesz még jelzem:) Üdv!

Üdvözlet minden Tesla-kedvelőnek!

 

Pont a minap újítottam fel egy Tesla B444-et, és hát valami lehetetlen módon szét volt rohadva a nyomógörgő, gondolom az előző tulaj jó kis benzinnel takarította. A pause gomb felengedése után nem mindig ugrik a helyére a görgőhíd, gondolom egy picit messze van a kar a behúzómágnestől, de ha egy icipicit is közelebb állítottam, akkor meg nem akart kiengedni :\ Ja és gondolom a kuplung is kopott, mert ha nagyon teli van az orsó, arra az oldalra nem teker, nem tudja átvinni a fordulatot.

Esetleg erre tud valaki valami megoldást mondani? Ja és "koszos" az elején lévő három potméter, a mély-magas-hangerő, ezt esetleg kontakttisztítóval, vagy Isten mentsen? :D

De a kérés, amivel fordulok önökhöz / hozzátok, hogy nagyon hálás lennék ha valaki tudna küldeni egy jó állapotú nyomógörgőt, nagyon szépen köszönöm előre is!

Gratula a magnóhoz ! Van nekem is egy példany , szinte új állapotban nem

is adnám el semmi pénzért , na nem a minősége végett ...

Tudok segíteni nyomógörgö ügyben , keress meg privátban !!!

Bármilyen görgőt le tud gyártani egy ismerős , én is oda " járok " ...

Pesten a XVII - ben lakik de szerintem postán is megoldható ...

Esetleg tudok helyet ahol ékszíjjat lehet kapni nagyon - nagyon sok méretben ... remélem hasznos lesz a segítség : leo

görgő gyártónak el tudnád küldeni az elérhetőségét nekem?köszönettel Rosta György

rostagy@citromail.hu

Tesla


Tesla
1992
Tesla
1986
Tesla B-101
1980-1989
Tesla B5
1970-1979
Tesla hangfal
Találat: 3
Tesla lemezjátszó
Ismeretlen évjárat
Tesla NC420
1970-1979
Tesla NZC 710
Ismeretlen évjárat
Tesla Orfeus
1970-1979
Tesla rádió
Találat: 2
Tesla telefon
Találat: 2