Rakéta porszívók gyári színei


Forrás: 
Saját gyűjteményemből
Rakéta porszívók gyári színei

A Rakéta 7M és 7M2 típusok gyári színei. Évjáratban pedig 1975-től '83-ig mindegyik évjáratból van.

Ez nem semmi gyüjtemény. Valószínűleg elég egyedi mennyiség és választék. Gratulálok!

Ez csak egy kis része az egész gyűjteménynek :-D

Tisztelt Cím!

 

Kaptam egy 1987-es Raketa porszívót,eredeti dobozával,tartozékaival,szinte alig használt.Érdeklődni szeretnékm,milyen értéket képvisel?Mivel látom,Ön gyűjtő,esetleg érdekelné-e,vagy tud-e olyan személyt,aki megvenné?

Üdvözlettel: Sz. Szabolcs.

Üdv!

 

Nekem már van az említett típusból több is, ezért most inkább kihagynám :) De az aukciós portálokon bizots el lehet adni.

Üdv: Szilárd

----a gyűjteményhez.

Ez a kép akár reklámnak is elment volna annakidején.

Valószinűleg egyedülállóa kollekció.  Érdekelne, mi adta az ötletet, az "indíttatás"-t a gyűjtéshez ?

üdv: furnan

Köszönöm! :-)
Akármilyen hihetetlen is, de az ötletet a régi pedálos moszkvicsok adták :-D Mivel olyat kerestem egy méh-telepen, mikor egy éve megtaláltam az első porszívót, aztán jöttek szépen sorra, jelenleg 94db működőképes régi porszívó van a szobámba :-D Persze van még legalább 50 gép amik rosszak, de azok jobbára a műhelyembe vannak, ott szoktak inkább kelleni :-)

Üdv.: Szilárd

Nekünk a zöld volt szürke végekkel, de lefüstölt 1szer, aztán ment a kukába. Most meg ilyet keresek, mert lehet vele fújatni is könnyen... :)

Valóban lehet velük fújni, sőt gyárilag még a kifúvó oldalra szerelhető tartozék is járt hozzá, mégpedig egy növénypermetező/festékszóró :-)

Ez a gyűjtemény elképesztő! Csak gratulálni tudok! Nekünk is volt, én utáltam a hangja miatt, de már most szívesen kipróbálnám...

Ez nem az egész gyűjtemény, csak kis része :)  Annyira nem hangosak, de egy csapágycsere kell nekik 20 év után :D

Üdv.

Anyukámnak van egy ilyen porszívója, még 1982-ben hoztam neki Kijevből. Még most is megy, csak a gégecső és a kicsi fejű szívó van eltörve. Ezekre az alkatrészekre lenne hozzá szükségem. A jelenleg használatos gégecsövet az elöregedett szerelvénybe már nem lehet belecsavarni. Tud valaki segíteni?

 

Kösz

Méltán gyönyörű szorgos gyűjtemény! :-)  Jó látni, hogy ami egykor

mindenkinek volt otthon az még nem tűnt el a világból teljesen.

Ki hogy van megelégedve a TESC***O - Auch***n -os 6000 Ft-os vackokkal amik az első egy hétben működnek jól aztán orrán száján dől a por ?

Ezek a gépek nem csak a nosztalgia miatt, de a strapabíró és egyszerű

létük miatt is igazi sikertermékei voltak a nagy CCCP-nek ! :-)

 

Gratulálok ! Vigyázz rá !

Köszönöm! :-)

Zolejj képe

Üdvözlöm

Szép gyűjtemény gratulálok, nekem is van egy Rakéta 7M,most hétvégén takarítás közben feladta, szétszedtem  és ahogy a forgórészt széthúztam kipotyogtak a csapágygolyók és a tartókosár darabkák, ami egyébként 33 évig bírta.

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen számú csapágyak kellenek bele,mert ennek nincs semmilyen jelölése ,vagy esetleg ha ilyen már nincs mivel lehet helyettesíteni. gondolok arra hogy sima golyóscsapágyat bele lehet e tenni.

Válaszát előre is Köszönöm.

A csapágyak számát nem tudom, és megmondom őszintén, hogy nagyon rég javítottam már ilyet, de mikor én vettem az új csapágyakat, akkor úgy csináltam, hogy a régit vittem mintának és ott lemérték. Ha széthullott a csapágy akkor se nagy probléma, mivel a külső és belső gyűrűt is elég elvinni a boltba, az alapján is tudnak újat adni. Lehet kapni a gyárival egyező, önbeállós csapágyat is és sima golyóscsapágyat is.

Zolejj képe

Köszönöm

Majd viszem a csapágyat én is a boltba.

A jó öreg rakéta porszívó :))))))))) gratulálok a gyűjteményhez,egész sokszínű a skála :) Laci