Ikarus 543 kártyanaptár


Forrás: 
saját
Ikarus 543 kártyanaptár

Ez - ha jól emlékszem - az IK 543 volt, csehszlovák AVIA tehergépkocsi alvázra. Később készült egy valamivel szebb formatervvel is, de nem találtam képet róla.

Valóban 543. Az ,hogy AVIA alváz-e azt nem fogjuk megtudni mivel több fajta alvázzal készült 543-as.Köszönöm a helyesbítést.

1.Feltevésem szerint ez Szfvvár-i IKARUS -ban lett fiotózva,kintről látható egy igen hasonló épület ott.(van retro buszbeálló buszmegálló az ipari parkja előtt,restaurálni kéne az eredeti rozsdásodott táblákat!Vannak még vmilyen sablonnal "kézírt" feliratmaradványok is.

 

2.Hallottam évekkel ezeélőtt egy legendát,hogy vm,i iylesmivel (vagy 1mérettel nagyobbal) buszoztak (70es/80as években?) vagy az IKARUSon belül,vagy a KÖFÉMen belül a dolgozók étkezni az ebédlőbe,egyes messze levő csarnokokból.

 

3.Valaki nyomozza ki ezek (előző 2pont) igazságtartalmát,én 60-80%nyira teszem.(sőt találkoztam pár éve olyan emberrel aki KÖFÉMben volt elektrikus vagy ki,és ott vmelyik csarnok alatt atomtámadás méretű elektromos dolgok trafók relé stb vanna..meg oylannal is aki elvileg látott Videotonban rakétairányitó számitógépet gyártani,de őt sajnos rég láttam,mint előbb említett /nálam nem/ fiatalabb embert is)

 

"Biztos jó munkásember" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő