Ikarus 260 1/43 as műanyag modell


Forrás: 
saját
Ikarus 260  1/43 as műanyag modell

Régi magyar 1:43as műanyag Ikarus 260.

Ikarus250Plaste018.jpg Ikarus250Plaste021.jpg Ikarus250Plaste023.jpg Ikarus250Plaste012.jpg

Mi ugyan 1:87-ben csinálunk hasonlókat, de ha egy ilyenhez tudnál eléhetőséget, az nagyon jól jönne kiállításokhoz. Köszönet!

athos527 képe

athos527

Pedig, ha a wumm ráállna Ikarusokat készíteni 1/43-ban, nagyot kaszálnátok vele! Ez gyűjtői méretarány, az oroszok már készítik a buszokat ebben a méretben, rájöttek, hogy jó biznisz!

Gyönyörű dolgokat csináltok 1/87-ben, szerintem,  velem együtt sokan ecetet pisilnének, hogy megvegyék a modelljeiteket!

Nem kell ehhez ecetet pisilni, simán megkaphatók  :)

De cserélhetünk is...

1/43-ban pont azért nem érdemes ilyenekbe fogni, mert ott vannak a csodaszép ClassicBus és Vector modellek. Nem hiszem, hogy többezres szériákkal versenyezni tudnánk árban.

athos527 képe

athos527

Hát, én nézegettem az orosz oldalt, lehet, hogy én vagyok túl körülményes, de nekem nem tűnt olyan egyértelműnek a rendelés, meg ilyen helyekre nem nagyon szeretem a netes pénzmozgást...!

A simán megkaphatóra írtam ezt.

V.....n valaki meg 30 fölött árult egyet, na annyira meg nem kell!

A cserét hogy érted?

A sajátjainkra értettem, hogy simán megkaphatók, de én oroszokat is szoktam kintről rendelgetni. Azok tényleg ilyen árra jönnek ki, mert a pénzátutalás és a postázás díja nagyon megdobja a végösszeget.

Esetleg ha valamit te is rendelnél, összeállhatunk, és akkor feleződnek az ilyen járulékos költségek.

 

A cserét meg az 1/43-as műanyagra értettem. Ha megválnál tőle...

athos527 képe

athos527

A műanyag modellt nem én töltöttem föl, így csere ügyben nem vagyok kompetens!

Ami a közös rendelést illeti, jó lenne tudni, hogy úgy mennyire jönnének ki az árak! Mondjuk, aki a Vaterán árulja, feltehetőleg valami hasznot is remél!

Találkoztam már egy-két "szemérmetlen" árképzéssel!

A mi modelljeinkből a szóló buszok 15 ezerbe, a csuklósok 20-ba kerülnek. Ez csak akkor nőhet, ha valaki valami speciális festést kér.

Az orosz 1/43-asoknál nagyjából ennek a duplájával lehet számolni, a pénzküldés odafele és a postázás visszafele ezt kb. egy tízessel fejeli meg. Erre mondtam, hogy minél többet rendelünk egyszerre, annál jobban eloszlik az egy modellre jutó efféle pluszköltség.

athos527 képe

athos527

Hát igen! Úgy tűnik, még ha össze is szednék megfelelő számú "alanyt", ezeknek a modelleknek az ára akkor is messze meghaladja azt, amit én elfogadhatónak tartok! De, mivel hi-fit is gyűjtök és gyakran nézem az ebay-t, szerintem még a nálunk jóval jobban kereső "nyugaton" is meggondolják, kiadnak-e 100 eurót ilyenre! Járatom a retro autókat és az editions atlast is, ezek mellé ez már öngyilkosság!

Kíváncsi lennék, az editions mennyiért árulna itthon egy ilyen sorozatot! Mert a minőség jó, bár a legutóbbi darab már több ponton hagyott kívánni valót maga után, de lehet, hogy becsúszott egy selejt!

Mindegy, előbb-utóbb talán itt is rájön valaki, hony érdemes lenne gyűjtői méretarányban is kiadni buszos sorozatot,elérhető áron! Nem is értem, hogy az 1/43-as teherautós sorozat után a buszokat miért nem ebben a méretarányban adta ki, velem együtt sokan vállaltak volna egy dupla, tízezer forint körüli árat ezért!

Üdvözlet!

A kérdésem az lenne,hogy egy ilyen régi modell milyen értéket képisel?

köszönettel:Péter

Ikarus


260