Pioneer CT-3


Forrás: 
Saját fotó
Pioneer CT-3

Frissen fejújított magnódeckem. A sorozatszám alapján 1984-es gyártmány de erre nem esküdnék meg. Szép hangú készülék igen érdekes egyedi megoldásokkal, a kor szinvonalának megfelelően mindenféle szűrő van rajta de egyet nem ismerek amivel ezen találkotam először: "MPX Filter" a megfejtéseket várom!

NGA képe

Ez az urh adás és a magnó oszcillátorának összegerjedését hivatott megelőzni.

zolimobydick képe

Köszi szépen!

Tomó képe

Pontosabban fogalmazva az FM rádióadások ún. PILOT jele ami 16 kHz v. 19 kHz-en működik, a DOLBY áramkör használatával gerjed. Nagyon hasznos volt, főleg amikor a Poptarisznya magnósok műsorából vettünk fel számokat a 80-as évek végén. A CT3 egy jó minőségű magnódeck, a pontatlan LED kijelzője ellenére szerettem. Sajnos nekem már csak újabb típusa van meg a Pio-tól, vigyázz rá, üdv.

zolimobydick képe

Köszi szépen ,tényleg jó szerkezet! Sajnos már nem én vigyázok rá, de csak azért lett eladva mert a vételár tízszeresét ajánlották érte!

NGA képe

Valóban, a BEAT kapcsolóval kevertem, ami a magnók hátulján volt.

gti3per888 képe

Élőben még nem volt szerencsém ehez a deckhez, de neten elég sok negatív véleményt olvastam róla.

zolimobydick képe

Sok rosszat olvastam róla én is,  de saját tapasztalatom az, hogy nem rossz technika én is sokat hajtottam és az előző gazdája is! Elég műanyag a cucc de szeritem korrekt kütyü!

Sziasztok!En is vettem egy ilyen magnót,az ékszijak el voltak porladva,csere után klasszul szólt,majd egyszerre csak elkezdett "nyávogni".A gumigörgö elfogadható állapotban van,megpucoltam alkohollal.Szerintem a motor rogyott meg.Bár ha lefogom,nagyon erös.Van valami ötletetek?

A felvétel gomb amúgy benyomásra "Play" funkcióban müködött,de miután a megfelelö fogaskereket beállitottam alaphelyzetbe,teljesen rendben lett.Erre elkezd nyávogni!!

Köszi az ötleteket!!Amugy gratu a deckhez,sok helyen lehúzták,hogy igy meg úgy,de nekem is bejön nagyon!Amúgy 83-84-es gyártmányok.

Üdv:Revox

zolimobydick képe

Hát ez a deck nekem már rég a múlté, rég nincs már meg, de szerintem a korabeli olcsóbb műanyag deckek közül szerintem a legjobb!

Ha NGA észreveszi a kérdésed biztos tud segíteni!

Most kaptam egy "örült gyüjtö-töl" egy CT-3-at,elmeséltem neki a fennt nevezett gondot,erre adott egyet.Neki van már három,semmi kedve nem volt ezzel foglalkozni,adott egy müködésképtelent,de hiánytalanul.

Két óra munkával életre kelt a masina!

Szerintem klasszul szól,a motoron a gyártási év:1982

Sok régi kazettám van,jó felvételekkel,szerintem klasszul szól.

 

Most pucolom,a kosz alól egy megkimélt darab bújik elö-)

Vájtfülü vagyok,de ezt nevezik retro fertözésnek.

Kiss Béla lászló képe

Ezeknél a magnóknál (általában a kazettás magnóknál) nem a motor térdel le, ha a forgórész netán elkezdene lógni, annak bizony hangja van. De a lendkerék tehetetlenségi nyomatéka miatt a szalagtovábbítás füllel észlelhetően nem romlik le. Ellenben a kuplungszerkezet és az egyéb frikciós áttételek sokkal inkább okozzák a fenti jelenséget.