Pioneer HiFi


Forrás: 
saját
Pioneer HiFi

Amikor még tudtak, (és akartak!) hifi-t csinálni...

Pioneer 710.1.jpg Pioneer full tower 09.10.05..jpg
dollerakos képe

Gyönyörűűűűű!!! :--)))

oldtimer képe

Ahogy nézem, azon gondolkodom, hogy ezrével készültek ezekből a készülékekből, de vajon hová lettek. Ugyanis ilyeneket vétek kidobni!

Annakidején a VII.ker. Majakovszkíj utcai Műszaki Bizományi Áruházban akár 100 ezer forintot, vagy még többet is elkértek egy ilyen toronyba való rádióért!

Kifejezetten unalmas lehetett ott eladónak lenni, ugyanis 100 emberből 99 csak bámészkodó volt.

Odajártunk mi is mint olyan, aki a "cukrászda kirakatüvegét nyalogatja" Egyszer egy gazdag parasztember nem viccelt! Rámutatott egy ilyen toronyba való Rádióra, az eladó levette a pultra, Ő elővett egy mérőszallagot, megmérte, és azt mondta: Befér! Megtveszem! Nem emlékszem pontosan 130, vagy 140 ezer volt az ára(?)

üdv.: oldtimer

Tényleg szép, vonzza a tekintetet, belül is biztos tisztességesen meg van csinálva. Ami felett nem tudok napirendre térni az az egységek különböző mélysége. Ráaádásul általában pont az erősítő a legmélyebb és pont annak kellene legfelül lennie a szellőzés miatt. És az összképet is rontja. Sok más nagy névnél is megfigyelhető ez. Nem bírta már el a költségvetés a több vaslemezt? A megmunkálás nem került volna többe a nagyobb lemezekre is ugyanannyi élet kellett volna hajlítani. Pedig nem voltak ezek annyira olcsók, hogy ezen spóroljanak. Komolyan mondom mintha direkt csinálnák. Talán ezzel a lehúzással ösztönözték a vásárlókat hogy állványt is vegyen?

Kalmopirin képe

Milyen varázsa volt egykor ezeknek! Bár van akit ma is elbűvöl.

Emlékszem nekem nagyon tetszett a CT-F 506 amit miután némelyek megvettek a Műszaki Bizományiban borsos áron, utána a feléért, vagy harmadáért lehetett kapni a Keravilban.

Kalmopirin

Pioneer


HiFi


"Old HIFI"
1950-1959
Hifi
Ismeretlen évjárat