Pioneer FX-330 receiver


Forrás: 
saját
Pioneer FX-330 receiver

Egy különlegesen szép, exkluzív megjelenésű, de annál egyszerűbb kis készülék a korabeli paletta "aljáról". Mindössze 2x15W kimenőteljesítmény, és nagyon egyszerű felépítés jellemzi. Kivitele és szerelés "japánosan példás", alkatrészeik műszaki-minőségi színvonala a kor legmagasabb fokát képviselték: 40év után sem zajos, nem brummos, mintha új lenne. A hangja kellemes, zenei, kissé "németes": a hangszínszabályzók töréspontjait kellően mélyre-magasra hegyezték, ellensúlyozandó a szerényebb kimenőkakaót, ezáltal egy érzékenyebb hangsugárzóval is "nagyot szólhat"...Jellegzetes korabeli - főleg európai - megoldás.

Az állomásskála a fekete plexi mögött valódi üveglap.  Nagyon nehéz fotózni a visszatükröződések miatt. Ez a készülék is nagyon jól tükrözi azt, hogy egy átgondolt, egyszerű, alapvetően mennyiség-orientált konstrukció is lehet tartós, időtálló, ha az gyártási fegyelemmel, szinten tartott minőségű alkatelemekkel párosul. Ettől volt a hazai ipar széria-szinten(!!) nagyon-nagyon lemaradva.

DSC08052.JPG
Radios20 képe

Üdv!

 

Erre nem lehet mást mondani.

Gyönyörű, és kész.

Nagyon letisztult és elegáns.

És milyen érdekes, hogy a teljesen szögletes vonalvezetésbe mégis milyen tökéletesen illeszkedik az írott betű. Szerintem nagy betűkkel TÖKÉLETES FORMATERV.

 

-"emmán Nyugat, még ha keletről is"

 

 

:-)

 

Kiss Béla lászló képe

Köszönöm!! Ez egy nagyon szép széria legkisebb darabja a Pioneertől a '70-es évek legelejéről. Rövid életű volt, valahogyan nem fogadta el a nagyközönség. Egyik nagyobb testvére az SX-440. Alapvetően a belépő szintű hifit jelentették akkoriban, olcsó, de igényesen megmunkált anyagokból.

Radios20 képe

Köszönöm a választ!

 

Üdvözlettel; Radios20

Sziasztok!Valamiért engem a sansuikra emlékeztet ez a széria.

Laci

Hozzám a héten érkezik egy, már nagyon várom :)