BEAG HOX-41 hangdobozpár


Forrás: 
Saját
BEAG HOX-41 hangdobozpár

Ritka hangsugárzó, viszonylag kevés készült belőle, és igen drága volt, a többi, korabeli hazai doboz kozött is. Nagyon szép középtartomány, mélye egy kicsit testetlen, magasa kissé sávhatárolt, ennek ellenére szép, zenei hangú hangsugárzó.

Ezek a hangsugárzók, mivel exportra mentek elsősorban, a MagnaSonic Swing-3000 fantázianevet viselik, ez a hátsó  csatlakozópanelon olvasható.

oldtimer képe

Előnye, ha a középső közép kimegy nem zavar bele a hangképbe ;)

 

üdv.: oldtimer

Kiss Béla lászló képe

Nem-nem. Nem egyforma a három hangszóró: a felső, a magassugárzó könnyebb lengőrendszerrel (nincs a membránanyagban perlit-őrlemény), és zárt kosárral rendelkezik, préselt gyűrűs széllel.

 

Akárki-akármit mond: szerintem zenei hangú dobozok ezek. Mélye elfogadható, magasa kevés, a közepe nagyon szép.

Itt a képen elég foltos a membrán a "magas"hangszórónál is, azok nem a vulkanikus perlitőrlemény nyomai? Lehet, hogy a mélyközepek cellulózpépjéből merítették ezt is annakidején véletlenül. ;-)

 

Sajnos sok magasa nem volt, és elég irányított is, egy kicsit tényleg jobban át kellett volna gondolni ezt a hangsugrzót.

Kiss Béla lászló képe

Laci, a magas membránjában tényleg nincsen őrlemény, az eléggé "homogén" papír. Igen. A BEAG mindig "szabványokat követve" gyártott dolgokat, amik sokszor nem álltak összhangban az auditív minőséggel.

Ellenben én szeretem ennek a doboznak a hangját.

Háááááát, nem tudok olyan szabványról, ami tiltaná, hogy egy magashangszóró szóljon 10k fölött. ;-)

rákos zsolt képe

ahimotuSzia Béla ! A magasa nem lehet túl sok .Biztosan rendben van ezzel minden?Inkább iskolai kisebb hangosításra tudnám elképzelni: megnyitom az xy tanévet .Nekem anak idején volt pont ilyen középsugárzóm csak benne maradt egy Orion HS 282 es hangfalban mint középsugárzó,sajnos !

A jó magasoknál az a lényeg minél kisebb legyen a pille tömege, így kapjuk a pici:1 '' stb átmérőket .

koleszterin7 képe

koleszterin69

Gratula hozzá öregem nagyon megbecsült állapotban vannak .Régóta pályázom egy pár hox-ra.Milyen a Mélyhang tartománya? Tetszik hogy ennek még építettek dobozt, a hangválltót is renoválltad.

kiskun képe

Nekemis van HOX 41 esem,de nekem a Magnasonic Swing 3000 jelzésű.Nekem pl. tetszik a hangja...

Üdv!

Nekem erről az egészről csak az jut eszembe hogy ha a HX-121-es szélessávú beag hangszóróknál el tudták érni a kellemes - sőt kettőskonuszú kiviteléhez képest "sok" magastartományt akkor miért nem tudták ezt alkalmazni egy ilyen doboznál?

panblue

 

 

Kiss Béla lászló képe

Nem szól rosszul ez a doboz! Meglepődtem én is....nekem 2pár van, kvadró lehallgatáshoz. Egy Technics Q receiverrel kimondottan szépen szólnak, de a fal közelsége kell nekik.

Már vártam, hogy mikor bukkan fel megint valami blődség. :D

Kiss Béla lászló képe

semmi baj Laci, én szeretem ezt a dobozt hallgatni, véleményem fenntartom, és szeretünk téged is...:O)

kiskun képe

Köszönöm szépen kedves kolléga,én nem vagyok vájtfülü,nekem ezek a hangfalak tetszenek mint külsőre,és mind hangzásra is!Akinek meg nemtetszik,és eladná,nálam helyet talál!

Kiss Béla lászló képe

Szeva maestro, a "Laci ezúttal nem neked, hanem Pázmándi "shalafi66" Lacinak szólt.....de téged is szeretünk:O)

Szombaton megyek a kazánért!!!

Ilyen típusú hanhfalam nekem is volt csak mikor elköltöztem akkor anyámnal hagytam és nem tudom mi lett velük sajnos (szerintem a muter ki dobta) über jó hangja volt :-)

 

Kiss Béla lászló képe

Kár lenne értük, kérdezz rá anyukánál...:O)

Sajnos már nincs meg tegnap kérdeztem meg helyettük maradnak a vidik dc 2002a és 2012 +db1312 a a konyhába kár pedig jó volna ha még lennének jól szóltak nagyon. Most kis beag gömböket akarok szerezni az asztalos műhelybe mert azok jó hang nyomás sal szólnak és el nyomják a lapszabász gép hangját . :-)

Meg az rt 402 es torony meg a ra 6363 pedig a stera is tetszik nagyon jól mutatna a hifi állványon persze a nappaliban

..vettem észre hogy a legfelső hangszórók peremei valóban másfajták,ezen talán shalafi mester átsiklott?L

Kiss Béla lászló képe

Persze, hiszen a felső hangszóró a HX123-ból kialakított, préselt gyűrűs, zárt kosaras magassugárzó, az alsók pedig a HX125-ös szélessávú alapjain nyugvó, textiles gumiszélű méylközép-sugárzók. Nekem tetszik a hangjuk, kvadró láncban használok belőlük 4db-ot.

Kalmopirin képe

"Akárki-akármit mond: szerintem zenei hangú dobozok ezek."

 

Nos!

Én nem állítok semmit, csak leírok egy tényt:

Zene = Józsi bácsi akusztikus gitáron eljátsza az "Ó te drága Kelemtína"-t, és a Royal Philharmonic Orchestra eljátsza Henry Mancini, Pink Panther Theme-ját.

Minkettő ZENE és mégis másként hangzik ezeken a dobozokon hallgatva.

Ahogy másként szól rajta a hegedűtől a zongoráig, a klarinéton át a dobfelszerelések hangja is.

Na, ennyit az "akárki akármit mond" fölé helyezkedésről

 

:: Kalmopirin

 

Hasonló túllövés ez mintha azt mondom: Na, ez a Zsiguli (bukócsővel) mégiscsak egy sportkocsi, bárki mondjon bármit. Csakhát...? Milyen sport? Hegyi raly? Vagy sík autopályán való "öregautók" verseny? Mindkettő sport.

BEAG


BEAG
1980-1989
Beag AET 210
1970-1979
Beag duó
1970-1979
BEAG HOX 55
1970-1979
Beag mikrofon
1970-1979
Beagok
1970-1979