Gorenje út Bécsbe


Forrás: 
Facebook
Gorenje út Bécsbe

Gorenje út Bécsbe. Mikor megnyílt mindenki számára a nagyvilág. Sokan indultak el Bécsbe vásárolni,hűtőt,képmagnót,COMMODORE 64-et. Spórolni kellet hiszen csak fejenként 50dollár lapult hivatalosan a zsebünkbe,ezért sokan így ettek az útszélén.De valahogy hoztunk mi be mindent amit addig itthon nem lehetet kapni.

Kalmopirin képe

Ezért volt jó Ladával menni. A Dacia elej meredek és lecsúszik róla a kaja :)

:: Kalmopirin

Dr Dee képe

Így van,de egy jó 353-as Wartburg is megálta a helyét :-)

oldtimer képe

Talán véletlen?

Meglepő, de egy alkalommal 353-as Wartburggal is mentünk Bécsbe egy volt kollégámmal.

Igaz arra már nem emlékszem, hogy hogyan étkeztünk. (közben)

 

üdv.: oldtimer

Dr Dee képe

A 80-as években nem voltam személygékocsival kint Bécsben vásárolni,csak busszal.1988-ban a születésnapomra kaptam egynapos vásárló utat. Emlékszem egy vagyont kaptam költőpénznek. Nem tudtam mire költeni. Tegyük hozzá 13 éves voltam. De arra emlékszem,hogy az alsónadrágomban is pénz volt,meg a cipőmben is. Mert ügye 50 usd-ét lehetett kivinni hivatalosan.De Sas Józsefet idézve(Kamionnal Europán át,kabaréja) Hip-hop ide nyólok 200,oda nyúlok kétszáz :-)))) Szóval rengeteg üres kazettát,csokoládét,Bravo magazint hoztam haza:-) Nekem ezek kincsek voltak. Egy másik történet ebből az időből,lehet pár évvel korábbról. Akkoriban itthon nem lehetett Nutellát kapni.Mivel "gazdagok" voltunke,nekünk mindig volt otthon.  Többször vittem uzsonára Nutellával kent kenyeret. Az iskola társaim azt mondták szaros kenyeret eszem. Aztán párnak adtam belőle,csak egy falatott. Utána már sorban álltak és egy pici darabért egy egész szendvicset adtak :-DDDD

 

 

oldtimer képe

Érdekesek a történeteid Bécsből.

Szerintem sokan megjárták Bécsig és vissza a 88 utántól a 90-es években.

 

Aki sokszor volt kint, annak nyilván több kalandja volt. Nekem a legemlékezetesebb, amikor Anyámat vittem a "Céges Járat"-tal, mivel a munkahelyen egy időszakban havonta indult  500 forintos áron "járat" Bécsbe 1 napra.

Elég az hozzá (ahogy Hofi mondta) Anyám is velem utazott, de a következő havi útra már nem jött. Viszont volt egy kolléga O. János, aki megkérdezte: „Mi az, az asszony nem jött?”

Én csak pislogtam, hogy mire gondolhat, ugyanis nőtlen lévén semmilyen asszony nem jött sosem velem. „Kire gondolhatott?” - ezen töprengtem

De, mivel semmilyen választ nem tudtam adni magamnak a kérdésemre, ezért megkérdeztem: Milyen asszony?

A válasz: „Hát, az asszony”

Nem tudom mennyi idő kellett, hogy „kapcsoljak”, de a homlokomra csaptam! Most már értem! és „Hát, jó az az anyámnak is”. Mi volt a válasza?

Miért? Van aki az idősebb nőket szereti. Erre én: Van, de én inkább a fiatalabbakat szeretem :-)

 

Ebben maradtam azóta is :-)

 

üdv.: oldtimer

út


Úttörő rangjelzések
Ismeretlen évjárat
Áfor benzinkút
Találat: 3
AGFA AUTOSET
1970-1979
Alagút
Találat: 2
Alagút
1930-1939
Árnyas utca ?
Ismeretlen évjárat
Árubemutató
Találat: 2
Atlantis együttes
Találat: 15
Autó , régi
Ismeretlen évjárat
Autó matrica
Találat: 3
Autó porszívó
Találat: 2
Auto-Extra
Találat: 2