Seiko rádiós óra


Forrás: 
saját
Seiko rádiós óra
1988_orasradio02.jpg 1988_orasradio03.jpg
NofreT képe

Ez az egyik legjobb rádió! A Sokol-hoz tudnám hasonlítani a megbízhatóság, és használhatóság szempontjából. Kár, hogy már az adók egy része más helyre került, vagy valamiért nem lehet jól fogni (nem értek hozzá)

 

csak nálam nem ilyen a címke, és "CITY ELECTRONICS'  a forgalmazó? A sorozatszám viszont ugyanez. De nincs ráírva sehol, hogy Seiko

leguan képe

Igen, az URH (VHF - very high frequency) rádióhullámoknak más tartományát használták a hazai rádióadók a szocialista időkben.  Ez az ún. OIRT ("keleti") tartomány 66-73 MHz közé esett. A képen látható rádió tetején lévő "FM" skélabeosztás is e szerinti. Most viszont a CCIR ("nyugati") tartományban rádiózunk, ez a 88-108 MHz közé esik.

NofreT képe

Körülbelül a váltás után szoktam le a rádiózásról. Soha nem sikerült azóta olyan jó minőségben fognom az adókat az újsütetű kisrádiókkal sem.

 

Nofre

NGA képe

Pedig tudtommal a CCIRT sávban jobban lehet fogni az adásokat

NofreT képe

Lehet, de akkor én vagyok ügyetlen hozzá, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem a saját kisrádiómmal próbálkoztam. Gyakorlatilag ez volt az utolsó rádió, amit vettem. Előtte a Sokol volt :) Sajnos az már nincs meg. Talán a műsorkínálat sem az igazi. Ezt meg vittem magammal ahol épp dolgom volt, és a Petőfi urh-t is jól fogta. Vidéken is.

 

Nofre

Zolejj képe

Nekem is van ilyen fehér szinbe,100% megbizható 23 éve minden munkanap ő ébreszt de még soha nem késtem miatta.

Seiko


rádiós


ELTA walkman rádiós
Ismeretlen évjárat
Toshiba rádiósmagnó RT-1005
Ismeretlen évjárat