Grundig C8800 rádiós-magnó


Forrás: 
Saját példány
Grundig C8800 rádiós-magnó

A szüleim használták anno, a magnó része meghibásodott.

Radios20 képe

Nemtudom milyen rádió lehetett, de, ahogy az Ön Grundigjait nézem, valószínű, hogy grundig.

Nagyapám volt az "ezermester" a lakótelepen, minden régi tv, rádió, legutolsó útja hozzá vezetett a környéken. Egyszer lehoztak neki egy nagyon jól kinéző, rádiót, egy szemlátomásra is nagyon komoly gépet.

Nagyapámnak ezidőtájt, ha jól emlékszem ez olyan 98 körül volt, A nagyszobában az "ünepi rádió", (csak hétvégéken volt bekapcsolva, hétköznap maximum a tetején lévő Sokol403 szólhatott) ez egy NDK-s Saturn MR 422, 1981 ben kapta karácsonyra. A konyhában pedig egy Sport típusú ruszki gép volt. És ekkor lekerült szerintem egy ilyen Grundig a Nagyfaterhoz. A diagnózis az volt a gazdája szerint hogy --"nem szól, de már kaptam egy új rádiót a fiaméktól" vagyis nem kell neki, bekapcsoltuk, egyetlen hibája az volt, hogy át volt kapcsolva vagy rövidhullámra vagy hosszú hullámra, erre már nem emlékszem biztosan, és nem jött ott rajta semmi. Visszakapcsoltuk talán középre, vagy URH-ra nemtudom és hihetetlen jó hang, szóval szuper. Én meg akartam tartani, de Nagyapám visszavitte, hogy ennek nincs semmi baja, a tulaj visszavette hálásan, majd pár napra rá  a gyűjtögetők biciklijén láttam viszont felboncolva. Szerintem érdemesebb lett volna megtartani.

De nem tudom, hogy biztosan ilyen volt-e, csak ehhez nagyon hasonlít olyan 99%, a külső alapján, hogy ilyen gép volt. Ebben van URH ?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel; Radios20

A kazetta fészek alatt látható egy piros led,és a stereo felirat.Mivel még a Grundig készülékek sem vették az AM adásokat stereoban,így feltételezhető,hogy a készülékben van URH vételi lehetőség.Legalábbis remélem.

Radios20 képe

A Sztereo felíratot nem is figyeltem, úgy rámrohantak az emlékek :-)

 

NGA képe

Nekem van olyan Sony walkmanon (WM-FX1) ami tudja az AM sztereót is.

Ilyen, rá is van irva:

 

 

gti3per888 képe

Van benne URH, még egy-két mai adót is be tudtam vele fogni.

Radios20 képe

Kössz a választ.

 

Üdvözlettel; Radios20

Grundig


Grundig CCD 650
Ismeretlen évjárat
GRUNDIG TK 8
1950-1959
Grundig walkman
Találat: 4