Skoda Karosa busz SL 11 v


Forrás: 
http://skoda.lap.hu/
Skoda Karosa busz SL 11 v

Még ilyennel is sokat közlekedtem, de valahogy nem volt olyan szimpi mint az Ikarus

48_sm.jpg
NGA képe

Valószinűleg elirhattad a ly-t lj-nek.

Zolejj képe

Nem irtam el igy szoktam, meg aztat is szokásom hogy ződ

NGA képe

Értem. Azt hittem megtiszteljük a másikat ezen a retro oldalon, hogy nem a netes szlengben, hanem érthetően, lehetőleg a helyesirás alapjait betartva irunk, hogy ezzel is növeljük az oldal szinvonalát. De nem vagyunk egyformák, van akinek fontos a saját nyelve, van akinek nem. Aki szereti a multat, és a retro-t, úgy érzem az számára fontos, hogy a legfontosabb emlékünket, a magyar nyelvet is helyesen használja. Ez elmegy egy twitteren, vagy hasonló trendi oldalon, de ez az oldal pont arról szól, hogy régebben milyen értékes dolgok voltak. Többek között volt oktatás, ahol azt tanitották, hogy "nyelvében él a nemzet". Ez az irásmód számomra a tecso gazdaságos gagyi szinvonalát tükrözi. Elnézést, ha bántó voltam, de egyre borzalmasabb itt bármit is elolvasni.

 

 

Zolejj képe

Vannak olyan idősek akik soha életükbe nem mondták ki azt hogy zöld hanem mindig azt mondták hogy ződ

NGA képe

Ezt én értem, de attól még zöld-nek irjuk. Az én nagymamám a tyúkot tik-nak mondja. de tyúknak irta. Mint ahogy a szallag is szalag, a kapú is kapu stb. Azt, hogy melyik szót hogy írjuk, ezt tanultuk az általános iskolában. Nem bántani akartalak, csak megjegyeztem, mivel ha pl. a Firefox-al írunk, abban eleve van helyesírás ellenőrző.

 

Más: Pécsett pl nagyon sok Skoda busz járt.

Egy fotó:

Zolejj képe

Igazad van semmi baj

 

A Skoda buszok hány ajtósak voltak 2 vagy 3 ??

Miskolcon rengeteg ilyet láttam a '70-es évek végén/80-as évek elején a fenti felirattal (Különjárat?), Kassáról jöttek , de mintha az pont a városi Ikarusnak megfelelő 3 ajtós változat lett volna...

Utazni nem utaztam rajta, de kívülről nagyon tetszett.

Pont az tetszett benne, hogy a fara majdnem ugyanaz, mint az eleje, legalábbis mintha ott is duppla körlámpás lett volna, csak piros/sárga színekben.

Ja, meg az ekkor már magyar buszon nem nagyon alkalmazott tetőél-ablakok voltak a másik kedvenceim ezen a buszon, mert akkoriban szinte csak a busz-felépítményes Roburon láthattam ilyen megoldást.

 

Egyébként pár hónapja tört rám ennek a busznak az emléke, típusszám hiányában Skoda-buszként folyton az 1203-ast hozta ki (mikrobusz),

utána jutott eszembe, hogy KAROSA néven futott, a Wikipédián is így szerepel.

 

egy hangulatos kép róla

 

(itt valamiért zajezd van, nekem az az érzésem, hogy a cseh (a kép berlini) és a szlovák nyelv nüanszníi eltéréséről van szó - vagy rosszul emlékszem...

Zolejj képe

Én emlékeimben is a három ajtós változat van,  de lehet hogy csak keverem

 

Itt még sok Skoda buszt találsz.

 

http://www.karosa.cz/main.php?language=czech&show=history_catalogue_buses

Úgy rémlik - lehet, hogy ez már másik poszt tárgyaként szerepel az oldalon - hogy a rendőr-Wartburggal megegyező, elég igényes kivitelben és gyártótól (NDK-s?) távirányításban is létezett ez a busz.

ÁDY képe

Igen, itt a távirányítós kivitel:

http://retronom.hu/node/8619