Skoda 120 LS


Forrás: 
net
Skoda 120 LS

szép sportváltozat

nagyon szép... És ha jól látom alufelni van rajta(?)... az enyémet bontóba kellett adnom 2 hónapja, még mindig fáj érte a szívem. :( kösz a képet!

A képkeresőben benne van.Gondolom onnan szedted le,és nem saját tulajdonban van.Vagy tévedek???

Nekem is ilyen van, csak ez már nem kerek lámpás (1982). Két héttel idősebb, mint én:) Imádom!

Ez egy Angliai változat ! Figyeld az ablaktörlőket ! Ezeket a változatokat Nagy-Britanniában láthattuk volna anno ! Ilyen felszereltséggel még csehszlovákiába se volt kapható !
A 4 lámpásokat 81-ig csinálták .
Amúgy , igen ! alufelni !! Itt magyarországon a fanatikusok szerintem még embert ölni is képesek lennének egy ilyen felniért ! :-)
Pl én is ! :-D

Kiss Béla lászló képe

Erről beszéltem a másik skodás topicnál:gyönyörű autók is akadtak köztük a mezítlábas modellek mellett. Akármelyik kortársa mellé odaállahtna. Hogy miért a Skodák voltak anno a legjobbak a "cuci"-korszakban? Hallott valaki a ma is a világ egyik legjobb szerszámgépeiről, a TOS-okról, amiket városokról neveztek el(Trencin, Zebrák, stb), amik már akkor CNC-vezérlésűek voltak, amikor jóformán még világviszonylatban is lyukkártyákat dugdoztak,és optikákat állítgattak üregeléshez? És a Slavia-gördülőcsapágyakról??

astra789 képe

Nekem a két ajtós Rapid a kedvencem.Ha sikerül,teszek fel képet is róla.

Skodáék a gépiparban a Monarchia kora óta hasítanak: megcsinálták a kétáramnemű "Gorilla" mozdonyt (PIKO modellváltozata gyerekkorom nagy kedvence volt), atomerőművek kivitelezésére is vállalkoztak, sőt ők gyártották le a londoni óriáskerék középcsapágyát is. Míg nálunk a rendszerváltás után totális züllesztés folyt, ők próbálták használni a csöpp agyacskájukat: http://www.indohaz.hu/rovatok/hir/hnagyvasut/skoda_080802/?print

Skoda_130_GL képe

Nem rossz

Skoda_130_GL képe

A 4 körlámpás Skodákat 1977-től 1983-ig csinálták.

 

Ilyenek voltak a:

 

Skoda 105 GL

 

Skoda 120 GLS

 

Skoda 120 LS

 

és néhány Skoda Garde modell

Skoda


120