Skoda 105 S


Skoda 105 S

kártyanaptár

Ez az autó akkor - a szocialista vezetés adta korlátozott lehetőségek ellenére - megközelítette a világszínvonalat. A kecses karosszéria tágas utasteret zárt körűl , az elrendezés és a műszaki alapok a 100-110 -es szériából jöttek .
A Skoda típusok a maguk módján magas technikai színvonalúak voltak és takarékosságukkal , szépségükkel , olcsó elérhetőségükkel megmutatták , hogy a politikai elszigetelődés ellenére is képesek a kelet európai mérnökök "sutyiban" egy egész jó autót létrehozni , amit a farmotorja miatt MÉLTATLANUL lenézett az autós társadalom !
Ezek a típusok nyugaton is jó néhány helyen elterjedtek és elimerést vívtak ki !
A versenysportban is az élmezőnyben ijjeszgettek ! Volt olyan időszak amikor a 130 RS és a 130 LR a pályaversenyeken a maguk osztályában verhetetlenek voltak !!

Kiss Béla lászló képe

Ez teljesen így van, a szocialista éra legmagasabb műszaki színvonalú, és legprecízebb kivitelű autói voltak, a 100-110-es széria után visszaállította a márka ázsióját. Rendkívül kényelmes, tágas utastér, és a mai viszonylatban is lágy, az úthibákat eltüntető futómű jellemezte!! A kéttorkú, kényszer-alapjárati mágnesszelepes JIKOV gázosítóval pedig 5,5l/100km/országút/85km/h fogyaszást értem el az enyémmel.Jobban nyomni nemigen volt szabad, mert elkezdett lengedezni az eleje, és télen azért ésszel kellett bánni vele. Szerethető autó,apróbb gyermekbetegségekkel.Olajcsere:5000km-ként, 20W-50-es olajjal, szigorúan, levegőszűrőcsere is kb ekkora időközönként.Vízpumpa Staufer-szelencéjét 500km-ként MoS2-zsírral feltölteni.(amelyiken még ez a fajta pumpa van). a karosszéria sem rohadt jobban, mint bármelyik korabeli típusé.A cseh belpiacos modellek között kimondottan gyönyörűek is akadtak. Mára nagyon eltűtek ezek az autók, amelyikek viszont megvannak, azok nagyon szépek. Mindenkinek Skodát ajánlok, aki nagyon olcsón akar kényelmes, tágas, fillérekből fenntartható, kisfogyasztású (elsősorban városi) kocsit magának, és van egy kis affinitása az autóbütyköléshez, és nem egy sznob f@rok.

Skoda


Skoda
Találat: 3
Skoda 100
Találat: 2
Skoda 110 L S
1970-1979
Skoda 440
Találat: 2
Skoda csodák
Ismeretlen évjárat
Skoda Felicia
Találat: 5
Skoda limuzin..
Ismeretlen évjárat
Skoda modellek
Akkor és Most
Skoda Octavia
Találat: 2
Skoda Taxi
1970-1979
105