Szovjet háztartási konyhai robotgép


Forrás: 
Saját tulajdon
Szovjet háztartási konyhai robotgép

Új, még nem volt használva, egyes fém kiegészítőin még rajta is van a korrodálást meggátló zsír :-) Elég robosztus, rengeteg tartozékkal, kiegészítővel. A főmotor 2 állású, a hozzá kapcsolható kiegészítők:
- Turmix
- Kávédaráló
- Gyümölcscentrifuga
- Húsdaráló
- Zöldség (répa, uborka..stb.) szeletelő és aprító, több fél aprítótárcsával :-)
- Keverőtál + keverőszárak, amik nemcsak forognak a masszába, hanem külön-külön is forog forgás közben a két szár, így még alaposabban elkeveri a hozzávalókat :-)

P1050950.JPG P1050953.JPG P1050955.JPG P1050956.JPG P1050958.JPG P1050959.JPG P1050962.JPG

Elég állat, nem tűnik teszkó gazdaságos robotgépnek

Igen, elég strapabíró szerkezet, mint általában a régi gépek :-)

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék, hogy kb. mennyi érhet egy ilyen robotgép!Egyik ismerősőn szeretné eladni,  8 funkciós NDK robotgépét!Köszi a választ!Ide is írhattok:hgabesz25@gmail.com

Üdv! Jobbára eszmei értéke van ezeknek a gépeknek. Már elég régiek, kímélően, vigyázva kell őket használni. Inkább gyűjteménybe valók! Üdv.:

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni.

Nagypapámnál volt egy ilyen robotgép, amit szét szerettem volna szedni több okból is:

1. A kapcsolójának a rögzítése szerintem elengedett, csak a vezetékek tartják a helyén.

2. Szeretném átnézni a motornál a csapágyakat, szükség esetén újrazsírozni, mert ha sokat hagyom állni a gépet, beáll a tengely, és kézzel ki kell mozdítani.

3. Az alsó elhúzható kar, ami szerintem a lassító áttétel kuplungja, csak akkor mozdítható meg, ha rásegítek kézzel annak a vasnak a felnyomására, amit szerintem fel kellene nyomnia a karnak ha szemből nézve jobb oldali állásból balra szeretném elhúzni.

 

4. Szeretném közelről megvizsgálni a kommutátort, és a keféket, ill. a burkolatban lévő szétporladt szivacsot teljesen kiszedni, és újat tenni a helyére. Ugyanis félek attól, hogy a motorhűtő ventillátor belül felkavarja annyira a szivacsport, hogy kerül a kommutátorra is belőle.

 

Elkövettem azt a hibát, hogy úgy akartam szétszedni a masinát, hogy kitépkedtem a gumilábakat, és kicsavaroztam a motort rögzítő összes csavart, aminek a másik oldalán anya volt. :D

Így lejött az a burkolat, ami a (szerintem) hőkioldót, és a bemenő szálak érintkezőit tartalmazza.

A nagy burkolat meg ha jól látom csak akkor jönne le, ha el tudnám távolítani a nagy fordulatú meghajtócsonkot, ill. a lassító áttétel külső csatlakozási felületét teljes egészében.

Jól gondolom ezt? Ha nem, hogy tudnám levenni a még rajta maradt burkolatot is?

Le tudnátok írni részletesen a procedúrát? Sajnos nem látok jól, csak hobbi szinten szórakozok néha elektronikával, persze biztonságosan, vagyis áram alatt semmit nem tapogatok. Már kisebb koromban megtanultam, hogy az elektromos állapotbanlévő alkatrésznek bizony más a fogása. :)

 

Jól látom, hogy ebben a készülékben nincs zavarszűrő kondi/kisütő ellenálás páros?? Nem vékony egy kicsit ez a gyári hálózati vezeték rajta? Mert szerintem egy ekkora teljesítményű motornál illett volna gyárilag vastagabb kábellel ellátni a készülékeket.

 

Válaszaitokat és segítségeteket előre is köszönöm.

 

Üdv:

István

Nem érdemes régi kütyüt szétszedni, ha neincsen hozzávaló alkatrész. Ha van kettő ilyen abből lehet egy jót csinálni.

Nem régen kapott a párom egy teljesen műkdő képes példányt ajándékba. Elvileg minden alkatrésze megvan. Keresek ehhez a géphez magyar nyelvű leírást. Az eredeti orosz nyelvű megvan, de nem egyértelmű, hogy kell összerakni a keverőtálat, a dagasztófejet. Van egy tengely, plusz két rugó, de a "robbantott" ábrán nem látszik, mi hova megy.  Köszönöm a segítséget.

 

Szovjet


Szovjet bicikli embléma
Ismeretlen évjárat
Szovjet bicikli női
Ismeretlen évjárat
Szovjet bicikli női
Ismeretlen évjárat
Szovjet cukorka
Találat: 3
Szovjet játék ágyú
Ismeretlen évjárat
Szovjet kerékpár
Ismeretlen évjárat
Szovjet lemezjátszós rádió
Ismeretlen évjárat
Szovjet sapkarózsa
Ismeretlen évjárat
háztartási