Szovjet televízió rádió


Forrás: 
saját gyűjtemény
Szovjet televízió rádió

Gyűjteményem orosz csapata. Junoszty 402V Elektronyika VL-100, Ős Sokol, Sokol 403, nem tudom milyen márkájú termosz, és két érdeksség: Szovjet lemezjátszó tű használati utasítása, és egy ismertető papír (természetesen oroszul) a híres 61LK3B képcsőről, amit egy orion Orilux tv-ben találtam (a papírra értem, mert persze minden orilux ilyen csővivel készült)

Közeljövőben tervzem, hogy  kis ruszki csapatot új játékosokkal bővítsem.

 

Érdekes, annó rengeteg embernek volt junosztyja és ide mégsem került fel túl sok.

kosbor képe

rádióm volt. Nyáron dolgoztam, 3 Ft-os órabérben kapáltam tíz órás munkaidőben (1968-ban) 600Ft-ba került, de nem eredeti akkuval, hanem ki kellett venni és egy gumiszalaggal a töltőhöz erősíteni. Az eredeti töltős változat 680 Ft-ot kóstált volna. Ez az olcsóbb aksi néhány évig bírta csak. Ezután 9 V-os elemmel szólt, amelyet ritkán lehetett kapni (ezért volt szikszalaggal két laposelem sok rádióra rögzítve). Jó kis rádió volt, katonakoromig szolgált. A honvédségnél 1978-ban egy hülyegyerek leejtette az emeletről a betonra, persze összetört, de még ekkor is szólt :-)

Kár érte, hogy eltört, de ilyenkor látszik, hogy a szovjet anyaföld nem szeret múlandót alkotni.Örülök, hogy feltártál előttem egy rejtélyt. Ugyanis én 13 vagyok, és mindenhonnan hallottam, meg olvastam is, hogy régen a sokol nélkülözhetetlen tartozéka volt a befőttesgumi és 2 laposelem.

Szovjet


Szovjet bicikli embléma
Ismeretlen évjárat
Szovjet bicikli női
Ismeretlen évjárat
Szovjet bicikli női
Ismeretlen évjárat
Szovjet cukorka
Találat: 3
Szovjet játék ágyú
Ismeretlen évjárat
Szovjet kerékpár
Ismeretlen évjárat
Szovjet lemezjátszós rádió
Ismeretlen évjárat
Szovjet sapkarózsa
Ismeretlen évjárat
televízió


National-panasonic televízió
Ismeretlen évjárat