Sony STR-DE235 és Sony DVP-NS400D


Forrás: 
saját
Sony STR-DE235 és Sony DVP-NS400D

Érdekességük csak annyi hogy egy ügyfelemtől kaptam őket ajándékba,mivel komoly szándéka volt őket kihasználatlanságuk miatt szemétbe dobni.Több éve "kompakt házimozira" váltott az illető,azóta ezek álltak,porosodtak,jó vastagon.

Hazahozva alapos takarítás és pucolgatás után kiderült hogy teljesen üzemképes,hibátlanul működő,és külsőleg is szinte karcmentes készülékekről van szó!

Az erősítő elvileg 1999-es megjelenésű,a DVD pedig 2000-es évjárat.

A dvd beépíett 5.1 decoderrel van felszerelve és már tudta-tudja olvasni a dvd-r és cd-r anyagokat is.

A legelső sony-knál emlékszem hogy nagyon válogatósak voltak,egyetemben a többi márkás készülékkel.Én anno azért választottam első dvd lejátszómként MBO-921 kínai mindenevőt.Ami még nem úgy volt kínai mint a mostaniak,de ez más téma.

panblue

 

01.jpg 03.jpg 04.jpg 06.jpg 07.jpg

Nem jártál rosszul ezekkel a készülékekkel.Az első házimozi erősítőm pont ez a típus volt,2000 körül vásároltam.Ez még korrektül megépített és elfogadható hangú tranzisztoros,szemben a mostani tucat A/V készülékekkel szemben.

Ha jól látom a dvd lejátszó sem volt kispályás a maga korában.Ez már 24 bites D/A konvertert tartalmaz valamint ahogy írtad 5.1 decodert is.

Szerencsére a kínai mindenevő de sok esetben hitvány minőségű-nem hosszú éálettartamú dvd lejátszók jó tulajdonságait átvették a nevesebb gyártók,és lassan de biztosan szinte még egy árszintre is kerültek.

Manapság nem sok árkülönbség van egy gagyi és egy nevesebb lejátszó közt.Ez a dvd lejátszók hazai megjelenésekor még jelentős volt,egy sony vagy thomson pl. 70 ezer vagy afölötti áron ment míg az első kínai csodák 25-30 e közt mozogtak.retropotlo

Nem értem az ilyen embereket. Kidobni egy ilyen "youngtimer" gépet minden komolyabb hiba nélkül, hát "jóvilág" van. Bár tudom hogy ez a rádióerősítő kicsit többnek látszik mint ami, hiszen ekkora trafó azért egy sztereó végfoknak is kevés lenne. Viszont az esetek többségében ekkora is elég, és ha kicsi is de azért korrektan meg lett építve. Egy lapos tévé lapos hangját mindenképpen fel lehet dobni vele. Mindent összevetve szerintem kb ez az a szint, ami még összességében kívül belül elfogadható, de ennél lejjebb már nem nagyon kellene a gyártóknak menni. Persze megteszik jópáran... Kb. 15 éve azért nagyon örültem volna egy ilyen gépnek, de szerintem sokan ma is elfogadnák.

Kalmopirin képe

Én sem értem, de egy magyarázata lehet: A munkában még sohasem izzadt le, és nem a fáradsággal szerzett béréből vehette... (a többi a fantáziára van bízva)

Kalmopirin

Sony


Sony
1991
SONY HI-FI
1980-1989
Sony AHF
1980-1989
Sony Aiwa2
1980-1989
Sony HF 60
Találat: 2
SONY HI-FI
1990-1999