Sony MDS-PC1 minidisc


Forrás: 
Saját fotók
Sony MDS-PC1 minidisc

Ritka készülék látható a képeken. Úgy tudom, ez volt az első minidisc, amely számítógéphez csatlakoztatható volt. 20 bit A/D converter, 44,1 kHz-es mintavételezéssel rögzít.

ATRAC 4.5

Specs: 5-20kHz +/-0.3dB. S/N: >96dB

Rendkívül minőségi hangja van, számomra sokkal jobb, mint a Philips CD614 Twin DAC-os CD játszóm hangja.

DSCF09831.jpg DSCF09850.jpg

Szia!

Jó kis gép ez! :)

Grat hozzá:)

 

Atesz

Kékedi Levente képe

Szia Laci!

 

Köszi az elismerő szavakat.

Már csak valami jobb elhelyezés kellene neki, sajnos ott az alkatrészes dobozom tetején nem teljesen áll stabilan. Csak máshol nem tudok helyet adni neki, remélem a későbiekkben sikerül majd elhelyeznem egy HI-FI állványban. :)

Sajnos ezek a gépek használhatóságuk,könnyű kezelhetőségük és a rögzítési technika rugalmassága (szerkeszthetőség stb) ellenére amiylen hamar megjelentek olyan hamar le is kerültek a porondról.

Mellékvágány akár a DAT és a Laserdisc,megtervezték,piacra dobták,futott pár évig aztán kifutott.Hamarosan követi a sokkal több időt megélt CD,

a mai kor elvárásai,a technika rohamos fejlődése,na és a vegytiszta digitális eligénytelenedés lassan már csak a merevlemezes és mechanika nélküli adattárolókat "hagyja életben".

retropotlo

Kékedi Levente képe

Sajnos ez van, nem lehet mit tenni. Bár úgy tudom, hogy a minidisc sosem jutott a népszerű szórakoztató elektronikai cikkek sorába, ugyanis a legfőbb gyártója a Sony nem tudott igazán jó reklámot csinálni mögé. Alig ismert készülékek ezek a DAT-al együtt pl. a CD-hez képest, pedig hangminőségben nem kevesebbek, sőt....! Jómagam is csak mostanában találkoztam ezekkel először.

Szia retropotlo!

 

Nos a minidisc igen, elég kis piacot épített ki maga köré... "európában" az USA ban azért elég elterjedt volt, illetve ázsiában, a minidisc et az Apple ütötte ki a nyeregből "mondjuk úgy, hogy a hordozható CD-t is" az első merevlemezes lejátszóival, rádiók, színházak és sok közszórakoztatással foglalkozó klub intézmény alkalmazta az MD-t.

 

A DAT az meg teljesen más felhasználási felületre lett tervezve. Alapból a CD felett teljesít, szinte bármelyik DAT a 44.1 khz mintavételezés felett van. PL egy 57 ES Sony Long rec ben 32 khz-t tud, normál sebességgel már 48 khz vel dolgozik akár analóg bemenetről.

 

És ami még említésre méltó DAT technológiát használó Master recorder azok a DTRS magnók amik 192 khz mintavételezéssel 24 bit felbontással is dolgoznak. PL Tascam DA 98 HR

 

Abszolút stúdió technika, és ezen területen volt valójában értelme, és itt a Professional audio területén tudta kifutni valódi képességeit ez a rögzítési és lejátszási formátum. És ez a technológia elég elterjedt volt és még  ma is dolgoznak a DTRS magnókkal, illetőleg kisebb stúdiók a 24 bites gépekkel amik még a normál kis DAT kazikkal működnek. Ami kiváltja lassacskán ezt a formátumot az a HD recorder....., persze rengeteg arhív felvétel van DAT on...

 

Mindig lesz jobb:)

 

Itt a valódi kakukktojás az a laserdic volt..... "képlemez játszó"

 

Atesz

Kékedi Levente képe

Használják még ezeket valóban. Pl most a napokban, amikor Tiszaújvárosban voltam a Triatlon nagyhéten, láttam a hangosítási cuccok közt egy fekete Sony minidiscet, illetve egy Alesis DAT magnót is. A DAT-ról adták alá a zenét a szólóénekeseknek. :)

Tiszteletem!

Jó meglátás a kakukktojás dolog,de én nem azért írtam a felsorolásba..

Csupán azért mert azt is (LD) kitalálták,forgalomba hozták,és amilyen gyosrsan jött olyan gyorsan ment is...Ez van.

 

Kalmopirin képe

Amikor "Észak" és "Dél" találkozik.

Avagy CD-t hallgatok elektroncsöves erősítőn.

Az érdekesség, hogy sokan ETALONként tekintenek bármely Elektroncsöves erősítőre.

Viszont a CD-k 44100-as mintavételi frkevenciája nem túl magas a 20 000Hz-es átvitelhez, és van aki nem tartja emiatt túl nagyra a technikát.

 

:: Kalmopirin

Sony


Sony
1991
SONY HI-FI
1980-1989
Sony AHF
1980-1989
Sony Aiwa2
1980-1989
Sony HF 60
Találat: 2
SONY HI-FI
1990-1999