Sony SL-HF150ES Esprit BETAhifi Betamax video


Forrás: 
sajat
Sony SL-HF150ES Esprit BETAhifi Betamax video

A Sony második legnagyobb BETAhifi videója. Messze megvert hangban és képben bármilyen VHS videómagnót. És természetesen Esprit sorozat.

Sohasem értettem, hogy miért a VHS terjedt el jobban?- talán azért mert ahhoz hosszabb szalagok voltak mint ezekhez?

Mindenfélét félretéve, nagyon szép és formás előlappal rendelkezik!

rákos zsolt képe

ahimotu Már egyszer írtam itt :mert az USA-ban a filmmogulok a legvacakabb videó rendszer mellett döntöttek !Nekik az volt csak a lényeg ,hogy a 2. 3. vonalbeli vacak nívótlan filmeket(amiket csak kazettán  tudtak piacra dobni -forgalmazni) az emberek kazettán még épp meg tudják nézni a filmet otthon és passz ! Kinek jó az (nekik nem ),hogy a sokadik másolat is viszonylag jó minőségű még?Ráadásúl a másolásvédelem is bejött a képbe, mivel valamikor voltak videó kölcsönzők is  !

Viszont úgy tudom,hogy ez a védelem nem zavarta a Sony béta rendszert .

Egyébként vigyázz rá, mert nem biztos, hogy manapság még beszerezhetőek "olcsón" hozzá az alkatrészek!

Ma már nemhogy alkatrészhez de még ilyen komplett videóhoz sem könnyű hozzájutni, na meg kazettához. Amúgy azt megjegyezném, hogy igen érdekesek tudnak lenni ezek a másolatok, mert mikor az ember már a rengetegedik másolatnak a másolatát nézi akkor már alig tudja kisilabizálni, hogy mik vannak a képen, na a hang az meg egy katasztrófa. Én kísérletezgettem már ezzel egyszer, és arra jutottam, hogy SECAM felvételnél a negyedik másolatig elfogadható a kép és hang, míg a PAL-nál ez már csak 3., mert a PAL-nál már sokszor az első felvétel is rettenet mosódott. Egyszer azért megnéznék egy ilyen videót élőben, na meg persze műkődés közben.

rákos zsolt képe

ahimotu Igen, amikor a színsegédvivő már elég kics lett a videójelben akkor már nem volt szine a rögzített jelnek.Így akkoriban voltak ill a kultuszukat élték  un: jelkondicionálók is.

Nekem van is ilyenem itthon, egy JVC videó korrektor amiben még + mikrofonbemenet is van az átmásolásnál az alámondás esetére!

Olyan ic készlete van amelyek nincsenek fenn a neten,de ilyen spécibb gépeknél ez gyakran előfordúl!A szineket egy joystick-al lehet növelni az előlapján.Természetesen lehet állítani a videójel erősségén is .

Egyébként manapság mindent be lehet szerezni csak tudni kell hol keresni ezeket , de lehet inkább ezek a régi masinák valahol "leselejtezve"kerülnek beszerzésre és a komoly gyűjtők ezt megtudva megveszik.

A retrón nemrég elhangzott, hogy a videó manapság elég halott dolog.De én még rögzítek szinte minden nap VHS-re filmeket.Mások esetleg meg nem.Bíznak ebben-abban a rögzítési technikában csak azt felejtik el,hogy a winyó elromlik, a cd laser egy idő után meg nem olvasható. Így kérdéses mire is rögzítsen az ember?A mai digitális világban lassan elmúlnak ezek az analóg -a szalagról eltünt, így a kiesett jelet nem kezelő-berendezések.

Mivel alkatrész nem kapható már hozzájuk ( a blue ray 3D-s világában minek is ???)lassan eltünnek.

Nálam sem tűnik el a VHS, mert nálam jelenleg is csak így lehet

filmet vagy akármit rögzíteni, a másik az meg van neki hangulata: tekergetni nagy sietséggel filmkezdés előtt, reklámkor megállítani és ott ülni amíg újra el nem kezdődik.Na meg ott van az amikor az ember nézi azokat a nyolcvanas évekbeli Secam felvételeket amiknek olyan Retro hangulata van, mint például a csillogó tárgyakról visszaverődő kékes szín, és még sorolhatnám nagyon sokáig... A másik meg, hogy akinek mint nekem is például itt van a 150 db kazettám, és akkor most itt porosodjon?- nagy részét a Szomszédok gyűjteményem teszi ki, csupán 46 db videókazetta.

Sony


Sony
1991
SONY HI-FI
1980-1989
Sony AHF
1980-1989
Sony Aiwa2
1980-1989
Sony HF 60
Találat: 2
SONY HI-FI
1990-1999