SONY CHF kazetta


Forrás: 
sajat
SONY CHF kazetta

80-as évek nagyon kedvelt kazija volt

lexipadre képe

idején 119 Ft ért vettem

Most szereztem belőle,öt darabot bontatlanúl!!!

lexipadre képe

Hali.Honnan szereztél bontatlanul ilyen szalagot?100 éve nem gyártják!Vagy idő utazó lennél:-)?

NGA képe

A bontatlan kazettáknak igen nagy gyűjtői kereskedelme van. Szinte minden beszerezhető.

Adam képe

Nekem is van egy ilyen!

Gergő Attila képe

Tényleg nagyon jó kazik voltak. nekem is van belőle kb. 10 darab és még a korukhoz képest mindegyik kifogástalanul jó. Ebből is látszik,hogy régen odafigyeltek a minőségre.

 

Pedig a Sony-k közül a legalja volt a HF után... Akkoriban az UCX széria volt a jobban sikerült, mondjuk az középkat - némely deck nehezen is törölte. : )

NGA képe

A HF, UCX az késöbb jött:

Der Profiler! : )

 

Igaz, de nem sokban különbözött, majd később az is sok "ráncfelvarráson" ment keresztül. A kedvencem volt a 90-es években kapható majdnem átlátszó verziója volt fekete kerettel, lila felirattal.

Hello! Ez a kép honnan van? Valahol fenn van a katalógus a neten? Megadnád a címét? Köszi.

NGA képe

A prosikat végignézve hihetetlen hogy milyen hifi választék volt a németeknél,és mi magyarok a 70-es években még a negyedét se láttuk akkor ezeknek a cuccoknak.Sajnos a magyar ipar nem gyártott akkoriban ilyen szuper cuccokat,hanem az MK25-tel meg a ZRK lengyel magnókkal kellett geccsolni,mert ezek voltak a megfizethetőek.Ezeket a nyugati készülékeket anno én is csak a prospektusokból láttam,de sajnos olyan áruk volt hogy csak a nyálunkat tudtuk csorgatni érte,az még ingyen volt.:-)))

A 81-es magnósok évkönyve végén van egy címkatalógus, abból azért képet kaphatott a magyar, hogy nyugaton mekkora a hi-fi, high-end választék.

Köszönöm a linket!

Qualiton87 képe

Ez egy szuper kazi,a faterom annakidején mikor diszkózott,hál'istennek általában ilyen kazettát vett a felvételeihez.24 év elteltével is nagyszerűen szólnak.Pont ma hallgattam erről a kazettáról egy baromi jó számot,amit még az apám vett fel 1985-ben.A címe:AVENUE-VOICES OF ANIMALS(Extended Version).Ismeritek? http://www.filestube.com/024cd5f108a8dbe803ea/details.html

mindent értek! Ezt a zenét valóban csak erről a kazettáról érdemes hallgatni.

 

Kb. 1981-et írtunk amikor a Pannónia Filmstúdióban D. Laci barátomnak rendszeresen felvett Siklódi Bálint hangmérnök.

Lacinak igen egyéni ízlése volt, mert a diszkó zenében is a sok magas hangot szerette. Elég az hozzá, hogy volt pár ilyen kazettája és meg volt elégedve a felvételek minőségével. Neki akkor az volt a legjobb.

 

A tanulság számomra: Mindig az a kazetta amelyiknek tetszik a hangja, az a legjobb. :)

 

üdv.: oldtimer

SONY


Sony
1991
SONY HI-FI
1980-1989
Sony AHF
1980-1989
Sony Aiwa2
1980-1989
Sony HF 60
Találat: 2
SONY HI-FI
1990-1999