Videoton hangfalak


Forrás: 
A volt Videoton hangfalgyűjteményem egy része.
Videoton hangfalak

DC-2050, DC-2550, DC-3011, DCR-3090, DC-2080, Minimax3 DT-132E, Bonus 901. Még ezen kívül a későbbiekben + 7 pár különböző Videoton hangfalpárral bővítettem a gyűjteményen, de azokról sajnos nincs kép.

Gratuláció a gyűjteményhez, nagyon tetszetős. Nekem DCR-3090-ek vannak szerencsére makulátlan állapotban, nagyon szépen, telten szólnak, természetesen Vt EA6383S-sel hajtom őket. Kellemes összképet, hangzást tud nyújtani a Videoton cucc.

látom betegségemmel nem vagyok egyedül.Én radiotehnika hangfalakat gyüjtök.Csak gratulálni tudok a gyüjteményedhez,nagyon szép darabok.Kellemes emlékeket idéznek a vidi hangfalak,régen sok megfordult nálam is és a mai napig szeretem őket.Dodi

Kiss Béla lászló képe

A kis Minimax leveri az összeset, az első hazai gyártású audiofil minőségű hangsugárzó, lehet vele a zenét hallgatni. A többi is szép, volt mindegyik,JÓL szólnak, az a kis tüsszögő meg ZENEI hangot ad.
Kevesen tudják, de a Minimax 2-es és 3-as szériájának a magassugárzója alatt van egy 6mm-es emelvény, a leválasztó szűrő két unipoláris kötésű 10uF elkó, és a magassugárzó fordított polaritással van bekötve. Ezt azért csinálták, hogy a szélessávú beállításban működő alsó hangszóró és a magassugárzó átvitelét fázisban közelebb hozzák egymáshoz.

atis képe

grat a gyüjteményhez!!!!
szép darabok!

nekem dcr 3090 -es hangfalaim vannak,de sajna az egyikröl a volt gazdája,leszedte a müanyag kereteket,mert zörögtek/az idö multával elkallodott :-(((/

mai napig sem tudtam még szerezni rá.

segitségedet kérném,hátha te tudsz/kissé sérült is jo/

üdv:atis

laci1969 képe

Nagyon leszolják itt a vidi hangfalakat:(.  Azért megnézném pl.azt a házibulit amit minimax szolgál ki:)). Talán 5 pár-öt erősitővel  még kis hangnyomást is tudna produkálni. Ha  valaki tudna olyan 20000-körüli hangfalat (hifi) ami tudja egy DC 4004 falnak a mély átvitelét szoljon.Hátha nekem is más lessz a véleményem:))

NGA képe

Az milyen hangfal? Még nyomát sem lelem sehol.

laci1969 képe

Üdv tisztelt NGA.

Ime egy link.http://www.vatera.hu/videoton_dc_4004a_hangfalpar_125212667.html

A DC-4004 a 4014 és 4018 elődje. A dóm a régi fajta alumínium előlapos és a mélyek gumiperemesek. Nagyon sok benne a mély, ezt nem negatívumként mondom.

Azzal a 100mm-es közép hangszóróval amit a Minimaxba magas hangszóróként raktak számomra élvezhetetlen volt a zenehalgatás, kevés volt benne a magas. Nem értem miért ver minden Videoton hangfalat ez.

orion hs-500 képe

ezen csak nevetni tudok...

Néha a kevesebb a több!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
És nem csak a Vidit hanem az összes Oriont is!!!!!!!!
Angliában győzött egy kiállításon akkor minden sznob audió kedvelő Angol megismerte a kis Vidit !Beszéltek róla és dícsérték, és Ti kétkedtek?
A hangfal igazi AUDIOPHILE csemege a javából!!!!!!
Botfülű dilettánsokkal van tele ez az oldal!!!!
Mert a Videoton DC-3011 és az Orion HS-500 nál talán véget ér a tudomány?
Nem az a magas ami letolja a szőrt a fejetekről hanem az ami simogatja a dobhártyátokat.
De Vidi és Orcsi tuc tuc az megy nah megyek is más oldalra mert ami itt van az röhej!!!!!!!!!!!!!

orion hs-500 képe

igen hát akkor húz.............................................a          videoton szar és lemerném fogadni hogy egy yamaha amely egy idős vele 1000000000000000000000 ott hagya mert az márka és nem akkartam bunko lenni de te is lekezelő voltál és enyit erről

 

Hali mondom én, hogy van itt botfülű a Yamaha az 1990 óta elfelejtett hangfalat gyártani az Orion meg Bolgár kotkodákkal volt szerelve így okosabb lenne ha utána néznél mielőtt belefogsz a húz..............a dumával kicsirigó!!!
És 1000000000000000000000000 ott hagya !!!!!miért gyorsabb a jamaha a százméteres váltó futáso vagy csak spritbe tud produkálni!!!
A hangfalakat nem versenyfutásra tervezték de a te yamahád biztos görgőkre van szerelve és egy kis qvartz oszcillátorral vezérelt szuperszónikus motor hajtja Apropó lejtőn mennyi a gyorsulása?????
Privitímusz maximusz Fülre csak Tuc Tuc mi Hs 500 cimbora.
Látszik még gyerek vagy aki vazze meg stb remélem te sem haragszol.
Egy hangfal gurítási versenybe benne lenék de csak ha már beutaltak a hárshegyre te zseni!!!!!!!
Na csá retro mániások azt a szu egye meg a yamahát meg az oriont és a csótány rágja ki a peremet legalább nem szó olyan fazék hangon!!!!
DDDDDDDDDD

Szerbusz legalább neved van?
Szerintem nem bántott téged senki, HS-500 nak igaza van, erre nincsen szükség sem most sem máskor és pláne nem itt!
Miért gondolod, hogy olyan zenét hallgat?
Értem csak kötözködtél de ezt inkább tedd máshol!!!
Én is írtam ide fentebb. Ha én botfülű vagyok akkor megeszem a kalapom de te biztosan J.S.B-nek a reinkarnációja vagy.
Nem kell a feszültség egyszerűen fáradtak vagyunk mi ilyen gyerekes dolgokhoz.
Írta Atesz

kezdjűk azzal hogy be ujitotam én is egy ilyen szar videotont váttam a csodát de csak annyi tőrtént hogy a "mély-kőzép" széle aban a pillanatban levált a széle hogy meg szolalt a magas nevetséges és ráadásul undorita látvány boritás nélkűl a mágnes nevetséges mi ez és csak hogy tudot dolgoztam a videoton gyárban és tudom mi volt ott hogykészűltek a hangfalak és rokot hallgatok beatricsét

Ez is egy, a korszakot jellemző hozzászólás, valódi gyöngyszem, feltétlen megőrizendő a jövő számára tanulság céljából.

:-)))                               

 

 

 

Jár a két pont...

 

Bendegúz

doki

 

Kedves Idegen.Nemrég regiztem erre az oldalra,mert itt normális emberek beszélgetnek,és boldogan gondolnak vissza ifjú korukra.Mivel az itt felsorakoztatott relkviák mindenkinek a lelkéhez nőttek.Sajnos szerény meglátásom szerint neked inkább valamilyen termelőszövetkezeti fórum kapa és kaszélező fórumán kellene publikálnod.De minden gond nélkül akár a kondások fórumán is csillogtathatnád fényes elméd minden tudományát.

Itt  e kocsisokat megszégyenítő ,stílus nem dukál.

Üdv:doki63

Nos jó napot kedves "uram"!
Először szeretném közölni önnel, hogy a Minimax az tényleg finom hangú doboz, ezt mindehol elismerik.
Ettől még a Videoton-Videoton marad sem több sem kevesebb.
És a kis Minimax az nem összehasonlítható a többivel, a méretéhez képest szolgáltatott minőség miatt!
Békés Üdvözlettel Atesz

és a videoton azal mivan aszt a márkát már elisfelejteték

a videjotont asztat máris efelelytetűk

Mégg a Dörrög Zultán is el felejtete penig őtet min dég érdekkelte a hiffi... Komolyra fordítva a szót, leköteleznél minket, névtelen lobotómiás "barátom", ha egyszer és mindenkorra elhagynád a retronom.hu területét. Köszönjük.

Bocs nem akkarok én semit beleszolni mert nem az én reszortom, de a Videoton hangfalakat anó még a japánok kezdték tervezni Lázsd A D93 lexikon és a dc 2550A Dobozokat ami a technics gyár remekbe szabot doboztervei alapján épültek!!!!!!!!!!!!!!!!

panblue képe

Igen,manapság is sok ilyen fordul elő,nagy betűkkel DESIGNED IN U.S.A.

...lejjebb 1-2 sorral pedig apró betűkkel hogy made in china :)))))

panblue

Szia Péter!

Ez teljesen igaz, Pl a Marantz nál is, nyilván erre gondoltál:)

Atesz

panblue képe

Üdv!

Manapság mindennél így van,ami nem kínai az hamis!!!

panblue :)))

Milyen fura, hogy egy fél vezetéknév nem sok, annyi sem volt japán a Gyártmányfejlesztés rajzain. :-D

nekem nincs semi bajom a videotonal de ez már a mult! csak eszt értcsűk meg ezekmár csak emlékekde szépék mit akkár a hs 500 zázas nagyon nehéz eredeti szép allapotut találni nekem is van pár vidim decsak mert bizományis voltam és nincs szivem kidobni de viszont a mai napig meg van az ősszes orion hangfal tipus a mi jo volt(hs9 hs280 hs 288 HS500 HS700

Videoton hangszóró díszkeretek eladók ha kell valakinek írjon.
A középső hangfal "oszlop" második hangfaltípusáról valók. Egyik nagy keret már nincs meg.

Szia!
Végre megint találok egy fal mániás kollégát!
Szép darabok!
Gyönyörű állapotban vannak!
Nekem is van egy pár Videotonom és egy Telesound exportos vidim is:Telesound 2016, dc2550, dc3011, dc-2002, dc2012, zafír 2"króm díszlécekkel az elő hám körül", dc-2050.
És még többet szeretnék!
Ezzel gondolom te is így vagy.?

Kár, hogy ilyen írni, és valószínű beszélni sem tudó furkók is raknak fel karaktereket erre a fórumra. Szerintem nem kellene lerontani a blog színvonalát azzal, hogy "lefikázzuk" a más által megbecsült 20, vagy akár 30 éves technikákat. Ha valakinek nem tetszik a régebbi gyártású magyar termék, azt le lehet írni kultúráltan is. Vannak a Videoton, illetve Orion termékektől jobbak,de sokunknak ezek szentimentális értékek, és ez egy kis tiszteletet érdemel.

NGA képe

És azért becsüljük meg a magyar fejlesztőket, akik akár Beag-osok, akár Videotonosok, akár Orionosok voltak. Mert sok esetben szivvel-lélekkel tervezték ezeket a készülékeket, de sok esetben a kor keleteurópai szinvonala nem engedte, hogy jobbat alkossanak.

Sziasztok!

 

Tökéletesen egyetértek a stílust illetően.

 

Azt óvatosan jegyzem meg, hogy természetesen itt szó nincs hangfalakról, ezek mind HANGDOBOZOK (szakirodalom). Persze köznyelvben a nagy doboz=hangfal.

 

Az nem kétséges, hogy ezek a dobozok Hi-Fi minőségűek-e: igen, számszerű tény.

 

Hangzásképük kiegyenlített --ha megfelelő műszaki állapotban vannak--, korukban pedig nemzetközi szinten is megállták a helyüket.

 

Erre joggal büszkék lehetünk!

 

Ha jobbat akar valaki, akkor természetesen megkaphatja, de eléggé a zsebébe kell nyúlnia.

ategnapi nap bebizonyitota a videoton és az orion hogy tudot hangfalat csinálni mert tegnap volt a 18 dik szűletés napom és egy 3 utas vidi és egy orion hs 282 szolt egy harman kardon avr rer szetreoba és ez a tizediken volt és az elsőről szoltak fel hogy rendőrséget fognak hivni ja amugy volt még melete két rádoteknika is de ez meg ata magát 30 ora után:D tehát orion és a videoton jobb :D

Gondolod hogy egy hangdoboz minőségét az határozza meg, hányan hívják ki a yardot?

NGA képe

Ne haragudj, de te hogy végezted el a nyolc osztályt? Nem szégyenled magad, hogy 18 évesen képtelen vagy egy mondatot egy általános iskolás alsós szinten leírni? Kibuktál ötödikben? Vagy fogyatékos lehetsz, más magyarázat sajnos nincs erre a zagyvalékra, amit "ideböffentettél".

Viszont egy 2009. augusztus 2-i hszre reagáltál. :-)

NGA képe

Igen, arra pontosan. Nem tudom ez mennyiben változtatja meg azt, hogy az illető egy félanalfabéta. Szerintem semmiben. Ez a fajta nemtörődöm, hanyag írásmód nem avul el az idővel. Választ nem várok az illetőtől, csodálnám, ha érkezne rá. Inkább magamban zsörtölődök azon, hogy emberek igy képesek élni, nem veszik észre a szellemi nyomorukat.

Ez engem is felháborít. De ami szerintem ennél is mérgesítőbb az hogy egyesek képesek így véleményt mondani egy hangfalról. Bekötöttek ugye 3 pár hangfalat. Videoton, Orion, Radiotehnika.  Ezek után pedig a nagy hangerőtől kinyírnak egy pár hangfalat és megállapítják, hogy ezért a két másik gyártó jobbakat készít.

A Minimaxban a 10 centis hangszóró nem közép, csak úgy néz ki és akkora. Magasat is ad, csak nem annyit mint a dóm.

Zsolt77 képe

Szépek, főleg a kis minimax a tetején.

Örülök, hogy nem csak én gyűjtök hangfalat... :-))

 

Üdv.Hozzájutottam 2 db telesound-vidi ládához,nem találok róla képeket se leirást se,a dc 2016 hoz hasonlit de a magasai nem papirmembrános,hanem dóm.reflexnyilás nélküli tip-top kis hangfalak.valaki tudna segiteni mik ezek?Ugyan nem vagyok analfabéta a hangfal kérdésben,vidiket javitok ujitok fel,de ezzel nem találkoztam még.

panblue képe

Hello!

Ami a 2016-ra hasonlít az a Telesound 2000/2001 típus.

Volt ilyenem,ezek papíros magassal készültek.

Nem tudok róla hogy dómmal is gyártották volna ezeket,az a gyanúm hogy

átalakított dobozhoz jutottál.

panblue

nincs átalakitva,teljesen gyári.ez biztos.

panblue képe

Hello!

tölts már fel légyszi képet ide a retronomra,vagy küldj nekem:

panblue43@gmail.com

kösz:

panblue

ide valamiért nem tudok képet feltölteni de e-mailra küldök.

Attól, mert valaki habszéleket ragaszt, még nem fog érteni feltétenül a hangszórókhoz. :)

 

Örülj neki, hogy nem a HD6,5 van benne, hanem valamelyik (remélhetőleg 1,9-es) dóm.

köszi

panblue képe

Üdv!

na ez a link a szégyen-feltöltés csúcsa:

 

http://www.radiomuseum.org/r/videoton_tele_sound_hifi_box_dc_2016a_expor...

 

Főleg hogy köze sincs a 2016 telsound megfelelőjéhez,mivel abban

gyárilag a gumiperemes 20 cm-es mélyhangszórók,valamint a papír porvédős közép-és magas (kónuszos) hangszórók voltak anno.

Ha jól tudom a Telesoundokat a nyolcvanas évek elejéig forgalmazta a

német cég.

Ha valaki jobban tudja kérem egészítsen ki!

panblue

Hali!

Haveromnak van egy pár videoton dc-4004a hangfala. Sajna nem nagyon ért hozzá és túlhajtotta, cserélni kelle a mélysugárzókat, mert kopognak. A kérdésem, hogy ezekben eredetileg mélyközép vagy sima mélysugárzó van és hány ómos? Ha nem muszály nem szedném szét emiatt a hangfalat, csak ha már megvan ami megy a régi mélyek helyére.

A másik kérdésem, hogy ezekbe érdemes másik hangváltót építeni, vagy szignifikáns javulást úgy sem lehetne elérni vele? (úgy is jó, ahogy most van, csak ne kopogjon a mély :D )

Köszi!

Bence

varesz07 képe

Varesz

szia mivel tudnám takaritani a hangszorokat? 2050 es van nekem is

atis képe

Sziasztok!

Sikerült hozzájutnom egy vidi dc 2010E hangfalhoz 3 utas.

Semmit nem találok rola?

De miért?

Kékedi Levente képe

Nem tudom, megnéztem, én csak DC 2010A-t találtam. A tiéd akkor a csatlakozójában volna más? Mert ezek a számok utáni betűk azt jelzik.

JólenneJózsi képe

Szabó Józsi

Siker?

Ha picit jobban, vagyis összébb lett volna felrakva, akkor egy komplett fal!

Akkor tényleg "hangfal", de egy téglát én nem szoktam falnak hívni.

:-)

 

:: Kalmopirin

JólenneJózsi képe

Szabó Józsi

Van még itt valaki?

Bobi képe

- Halló, van itt valaki?

- Nincs itt senki!

- Akkor jó!

Dr Dee képe

Vagyok?

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
hangfalak