Akkord lemezjátszó (Szovjetúnió) Riga Popov "Radiotechnika" Works


Forrás: 
http://oldradio.onego.ru/recpl.htm
Akkord lemezjátszó (Szovjetúnió) Riga Popov "Radiotechnika" Works

Meglepődtem, hogy rátaláltam első és egyetlen lemezjátszómra. Már nincs meg - én is kaptam, aztán meg én adtam. A linket érdemes meglátogatni, ha még valaki nem ismerné. "Akkord". Record player. Model 1968. Riga Popov "Radiotechnika" Works."

http://oldradio.onego.ru/recpl.htm

ÁDY képe
NofreT képe

Jaj nekem, úgy megörültem neki, hogy nem is ellenőriztem az itteni készletet.
Most akkor töröljem innen?
A gépemen megmarad..
:)

Urbán József képe

Szerintem nem kellene törölnöd, mert érdekes a link, amire utaltál.

Azt persze lehet vitatni, hogy egy rigai gyár terméke mennyire orosz, mindenesetre az A. Sz. Popov nevét viselő Rigai Rádiógyár termékei az adott viszonyok között a legmagasabb minőséget képviselték. Több darab viselte a SzU állami minőségjelét is, mint például ez is. Én magam is vásároltam 1974-ben egy ugyanilyet a nővéremnek.

U. József

Laki Géza képe

Valamikor 76 körül én is kaptam egy ilyent,így nézett ki csak az sztereo kivitel volt.(fekete kalapos P jelű tranyókkal,GU-s végfokkal,óriási hűtőbordákkal szerelve) Még ma is megvan,a lj.részét eldobtam,belsejét átalakítottam IC-s végfokra.Így csak sima erősítőként funkcionál.

Tisztelt Laki Úr!

Emlékszik e véletlen még rá hogy hány ohmos ,és hány wattos volt a sztereó változat erősítője ?  Nekem is van egy és árulom a vaterán ,és a kérdések zöme ezzel kapcsolatos . De nekem sosem volt ilyen lemezjátszóm ,igy nem tudom a választ .Köszönöm

Laki Géza képe

 Az AKKORD 201 vége a kapcsolása szerint oldalanként két-két darab P 213B Germánium tranzisztorral épült. Ismeretes,hogy ezek kimenő teljesítménye nem nagy. Hogy mekkora,azt csak saccolni lehet,mivel a katalógusok adatai is változóak. Ha az oldalankénti kimenetet 5 Wattnak vesszük,akkor bőven mértük,és ha ezt nézzük,a hangszóró sem lehet több 6 Wattnál. Ha a gép "kéznél van" a hangszóró ellenállása ohm-mérővel kimérhető.

Ami a frekv. átvitelt illeti: a kapcs.rajz szerint ez 100-10kHz-között van.

Köszönöm  a választ. Igen 4dB  p213b  van benne ,de talán nagyobb a hangereje mint amit"írt".A próbaláskor  dc2050 videoton volt raja ,azzal  elég nagy hangerőt produkált. Sajnos az eredeti hangfalai nincsenek meg  így kimérni sem tudom hány ohm os lehet.

Urbán József képe

Az Akkord-203 leírása szerint az akkusztikus rész ugyanaz maradt, mint az Akkord-201 esetében. Két hangszórótípust használtak hozzá: 4ГД-35-65  (4W 4 ohm), ill. 3ГД-38Е-80 (3W 4 ohm).

kiki73 képe

Asszem, pont ilyen lemezjátszón forgolódott a Lokomotiv GT egyik lemeze az Égigérő fű c. film végén, 1979-ben. :-) Ha jól emlékszem, azon a fantázianév "ACHORD" feliratként szerepelt.

Persze, az is lehet, hogy a zenét csak alájátszották, de a lemezjátszó az tuti, ismerős. :-D

Ez nem lehet az, mert most láttam kb. két hete szombat délután a Magyar 1 - en a filmet és tisztán emlékszem rá, hogy a lemezjátszón ott virított nagy betűkkel a nagy AKKORDS felirat! Tudom, mert még meg is jegyeztem magamban, hogy Szovjet lemezjátszó!

Az csak ál-lemez volt, a film címadó dala nem jelent meg lemezen.

ml

Szerintem kislemezen megérte volna azért kiadni,

biztos, hogy nem maradt volna sok a boltok nyakán!

Akkord


lemezjátszó


Audio lemezjátszó
Ismeretlen évjárat
Szovjet lemezjátszós rádió
Ismeretlen évjárat
Tesla lemezjátszó
Ismeretlen évjárat