AKAI lemezjátszó AP-100C


AKAI lemezjátszó AP-100C

1979-ben 2 havi fizetés volt az ára! Akinek ilyen volt, az befutott. Általában Dansk (Dán) rádióval, vagy Orister-el hallgatták. Eredeti kezelési leirással magyar nyelven is!

a dansk-ot a 80-as években megvette a videoton, így magyarországon is forgalmaztak dansk termékeket

No mivel sikerült vennem Dansk rádiót, igy kideritettem, hogy 1979-ben a Tungsram vásárolta meg a céget, és igy kerültek be Mo-ra a készülékek.

Ilyenem van nekem is ;) És a mai napig tökéletesen működik!

Még annyit fűznék hozzá, hogy szerintem a Videoton erősítővel való párosítás gyakoribb volt, mint az orister, egyrészt, mert az orister erősen 70-es évek vége, másrészt ez a lemezjátszó a vidi torony része volt.

NGA képe

Sokan azt hiszik, hogy ez a lemezjátszó volt a Videoton kistorony lemezjátszója, pedig tévednek. Az AP-100 az 1979-ben jelent meg, mig a Videoton tornyok mintapéldányai 1981 őszén, a bolti példányok pedig 1982 januárjában jelentek meg. Ekkor az AKAI már rég nem gyártotta az AP-100-at, helyette az AP-B21 lett a videoton első szériás kistornyának lemezjátszója. Erről is van fent fotóm. Igy megállja a helyét az, hogy az Oristerrel, vagy Dansk rádióval, esetleg Cleopatra-val párositották, mivel akkoriban csak azok voltak a piacon. Egyébként a két lemezjátszó nagyon hasonló, ezért is megtévesztő. Forrás: Hifi Magazin 8. száma - A Vidi tornyok bemutatása.

A kistorony (Videoton RT-301):
Lemezjátszó: AKAI AP-B21
Magnó: AKAI CS-MO2
Rádióerősitő: Videoton RA 6360S
Hangfal: AKAI SR H40 vagy Videoton DC 2040A
Ára: 27800 Ft

Remélem tudtam segiteni.

Nekem is van egy ilyenem az első fizumból vettem, szüleim pótoltak hozzá. Én 2 db mono tesla magbóval hallgattam mert csóró voltam. Mindkettőt felvételre állítottam és úgy hallgattam. Még az eredeti szíj van rajta de nem nyávog, Fejet nár cseréltem raja. Tökéletes szerkezet, csupán a stoboszkóp hiányzott róla.

Kis segítséget kérnék az AKAI AP 100 C tulajdonosoktól. Nekem is egy ilyem masinám van. Jó ideje tűt akartam cserélni, és leszereltem a fejet is ( nem kellett volna.) Most kaptam tűt, de a papír, amelyre felírtam, hogy melyik kábelt(kék, zöld, piros, fehér) hova dugok vissza, elveszett. Tud nekem ebben valaki segíteni? Előre is kösz.

NGA képe

Fehér L+ (bal plusz vagy melegpont) száma 1
- Piros R+ (jobb plusz vagy melegpont) száma 2 - Kék L- (bal minusz vagy test) száma 3 - Zöld R- (jobb minusz vagy test) száma 4

Remélem tudtam segiteni
Gábor

Köszönöm a segítséget. Közben átbogarásztam a padlást, megtaláltam a kapcsolási rajzot, és bekötöttem. Csodásan szól (Videoton Aidával).
Ezeket a darabokat még nem egy-két évre gyártották. Mégegyszer kösz a segítséget. Üdv Tibi

Üdvözletem!

 

Segítséget/tanácsot szeretnék kérni: Nemrég jutottam hozzá egy szép állapotú Akai AP B21-hez. A régi jó Videoton disco boy tetején lévő Tesla lemezjátszót szeretném vele kiváltani.

Videoton Cleopatrara van kötve. Az a gondom hogy nagyon felerősíti a por keltette zajt, szinte elnyomja a zenét. Magas amplitudójú hangoknál, főleg magas és közép tartományban pedig torzít.

 

Ezek a hibák nem megfelelő, vagy kopott tű használatára vezethetők vissza, vagy más oka van?

 

A lemezjátszó - állítólag keveset használt - audio technika tűvel van szerelve.

 

A DIN csatlakozót az előző tulaj "átalakította" RCA-ra.

 

Egyelőre inkább visszakötöttem a Disco boyt, mert így annak még jobb a minősége.

 

A segítséget előre is köszönöm!

 

Szép napot!

 

Bonipapa

NGA képe

a magas torzitás az általában tűkopás.

Köszönöm, akkor cserélek, meglátjuk mi lesz belőle

Hello, megkora frekvenciaátvitele a "tányérna", köszi.

Éppen most ma vettem egyet (Akai P-100) kemény 5900 forintért. Kicsit karcos a plexije és kitörtek a rugók, így nem maradt meg, ha felnyitottam. De a NAD "fém zsanérjai" tökéletesen átszerelhetőek voltak. Sajnos a NAD-om karcsapágyja mehetett tönkre.
Ja és eredeti AkAI hangszedő volt benne, rögtön kicseréltem vadiúj AT-re, amit a NAD-ba vettem, amikor még azt hittem, hogy a tű kopása miatt van problémám. És szerencsére kaptam DIN-RCA fordítót is, mert az "öreg" még DIN-es.
Azt hittem több tízezret, esetleg 100-at kell költenem lemezjátszóra, nagyon megörültem, amikor egy hasztnáltcikk kereskedésben megláttam 9900-ért. De miközben próbáltuk, mondták, hogy nem is annyi, hanem 5900. Kicsit a "brumm"-mal kínlódtam, mert a földelt fordítót hiába kötöttem a Musical Fidelitibe, megmaradt, az Akain meg nem láttam semmit. Aztán nem kötöttem sehova és elhallgatott. Elő is kaptam a Szaturnusz Csigaházait és nagy élvezettel hallgatom végre...

Nekem is egy ilyen (AKAI AP-100C) lemezjátszóm van, gyári hangszedővel. A kérdésem az lenne, hogy a karon lévő súlyt és az "antiskating"-et milyen értékre kell állítani? Válaszukat előre is köszönöm!

NGA képe

1,5-re érdemes állitani.

Köszönöm a gyors választ! Mindkét értéket 1,5-re állítsam?

Tartalékba szeretnék hozzá egy hangszedőt, de nem tudom ez megfelelne-e?
Link: http://www.vatera.hu/pioneer_hangszedo_pickup_46907748.html
Mivel új gyárit már nem lehet kapni hozzá, de legalább a tartalék is tartson addig, amíg a gyári tart(ott) ugyanolyan használat mellett.
Köszönöm a választ!

NGA képe

Mindkét értéket 1,5-re kell állitani. Azaz amekkora a tűnyoműs, annyi az antiskating. Lehet kapni sokkal jobb hangszedőt olcsóbban, mint ez a pioneer. A Sini-nél (www.sini.hu) lehet kapni Audiotechnika és Ortofon hangszedőt meg még több helyen is 5-6e Ft-ért. Ezek messze jobbak, és ezekhez lehet tartalék tűt is kapni még sokáig. Remélem tudtam segiteni.

A minap kutattam a pincébe és megtaláltam a kis Akai 100ast csak a tű hiányzik!Ha tudnád nélkülözni az Akai hangszedöd, szivesen venném!?Köszi Sada

Sikerült ma hozzájutnom egy ilyen lemezjátszóhoz. Szépen szól működik mindene, csak az ajtózsanérok használhatatlanok. Nincs valakinek ötlete, hogy hol lehet ilyet beszerezni?

Sziasztok!

Nemrégen láttam meg először az akai ap 100-at és szerelem lett első látásra.Tökéletes forma és idomok.
Azóta erre vadászok, csak tökéletes állapotú és pótalkatrészes, rca kimenetes érdekelne.
Szerintetek hol keressem.

Lajos

Sziasztok!

Nekem is van ilyenem és az lenne a kérdésem, hogy az rca kimeneténél lévő harmadik vezeték mire való?

Itt egy kép róla: http://kepfeltoltes.hu/080823/rca_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Előre is köszi a választ!

Dani

valószinűleg a lemezjátszó alvázának testvezetéke. Az erősitő testpontjára kell csatlakoztatni.

Ma szereztünk egy akai 100c-t, és az a problémánk hogy amint bedugjuk a 220-ba magától elindul. Próbáltuk úgy is hogy a lemez végére tettük a tűt, vissza is megy a helyére,de a lemez nem áll meg.
Mi lehet a probléma??

Kiss Béla lászló képe

Üdv, a gép normális esetben csak a kar bakról való leemelése, ill. balra,a lemez felé mozdítása után indul meg. Minden bizonnyal a z a kis mikrokapcsoló, vagy annak mechanizmusa ragadt meg.Minimális hiba, amint leveszed a fenéklapot adja magát a hiba és a megoldása.
Vigyázat!!! Mielőtt fejre állítod a gépet, szereld le a hangszedőtartó fejet a nyaki csőmenet megoldásával, rögzítsd a kart a bakon, és húzd le a lemeztányért a tengelyről. (leveszed a gumilapot, a nyíláson át leemeled a szíjat a motor tárcsájáről és az átdobóvilláról, majd a tányért a nyílásokon át megfogva, kb fél fordulatot az óramutató járásával ellentétesen fordítva, közben magad felé húzva tudod levenni, ui. a tányér enyhe kúpon nyugszik a tengelyen) Ha ezeket szétszerelés előtt kihagyod, atányér tutira leesik, szétvágja a hangszedőtűt, és jól megmocskolja belülről a plexit... jó munkát!!

Remélem tud nekem valaki segíteni. Apukámnak van egy ilyen lejátszója és szeretném meglepni mégpadig azzal, hogy újra tudja használni. Mikor kicsi voltam kitörtem belőle a tűt :S és most szeretnék neki venni bele. Remélem tud nekem valaki segíteni, hogy hol kapok ilyet. Előre is köszönöm!

Szia! Köszönöm szépen a segítséget! Sikerült megrendelni! Apu biztos örülni fog :)Mégegyszer köszi! Szia!

Kedves Mindenki!

Nem tudná valaki megmondani, hogy pontosan milyen szíj való az AP100-ba.
Sajnos az enyém nagyon megnyúlt meg el is szakadt, pedig szívesen kipróbálnám a lemezjátszót mit apósomtól kaptam .

A Sini Kft adna nekem, ha tudnám az átmérőt, vastagságot, szélességet.

Köszönöm a segítséget.

János
lazanyi@mit.bme.hu

de az enyém szépen szó alig recseg szép a mély benne

No ezt a rádiót keresem én is.

Dansk /Fabrikken Horsens 3F/ .

Adnék érte ilyen vagy jobb lemezjátszót....

 

 

Bibir

Sziasztok,segítsége tszeretnék kérni tőletek.Anyáék elajándékozták Videoton hifitornyukat , költözéskor csak a lemezjátszót sikerült belőle megmentenem.Milyen erősítő ,hangfal stb. kellene hozzá,hogy egyáltalán megszólaltassam.Tűt is kellene cserélni benne .

Ha lehet adjatok tanácsot nekem,mert a férjem egyszerűen kidobná,de annál ez többet érdemel.Előre is köszi.

Üdv, eredetileg videotonnal adták ki, és azzal is szól legjobban. A napokban teszek fel az apróba eladásra, eredeti makulátlan állapotban lévő videoton erősítőt, és rádiótunert, meg unitra erősítőt.

zaa.kisbucsa@freemail.hu

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Egy kis segítséget szeretnék kérni AKAI AP-100C tulajoktól. Múlt héten jutottam hozzá egy ilyen masinához shell és pickup nélkül. Egy Audio Technika pickup+shell lett felszerelve rá és az a gondom vele hogy nagyon halkan szól. Egy 5.1 egyes hangfal szettre lett rákötve persze stereoban és nagyon halkan szól. A csatlakozó dupla RCA és egy vezeték, amire nem jöttem rá, hogy mire való. Remélem, tud majd valaki segíteni. Előre is köszönöm.

 

NGA képe

Kell a kettó közé egy Phono előerősítő. Vaterán szokott lenni.

 

 

Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Szerzek egyek.

 

Köszönöm!

A vezetek az a fold. Az erosito femdobozara szokas rakozni vagy ha van rajta direkt erre csati akkor oda, a brummogas elkerulesehez.

Sziasztok!

 

Nekem is van egy ilyenem, es nagyon klassz lenne de a forgasi sebesseg erezhetoen kevesebb mint kene lennie. Osszehasonlitottam a masik lemezjatszommal, illetve par lemezen levo zene mp3-as valtozataval es tenyleg, kisebb a forgasi sebesseg. Ez okozhatja szij megnyulasa? Ugyanis nyavogni nem nyavog csak lassabb.

János123 képe

Kérdés. Bocsánat , hogy ehhez írom. Tuna-e valaki segíteni. Hozzám került egy : Darling-DL-101 -es lemezjátszó . 1984-es Magyar forgalmazású. Semmit nem találok róla. Mennyit érhet? Köszönöm.

AKAI


Akai
1970-1979
Akai Cuccok....
Akkor és Most
AKAI GXC-60D
1970-1979
AKAI HX-2
1980-1989
AKAI kazetta
1980-1989
Akai SR-HA301
Ismeretlen évjárat
AKAI torony
Találat: 3
AKAI torony
1980-1989
lemezjátszó


Audio lemezjátszó
Ismeretlen évjárat
Szovjet lemezjátszós rádió
Ismeretlen évjárat
Tesla lemezjátszó
Ismeretlen évjárat