Sony TC-366


Forrás: 
Saját darab
Sony TC-366

Sony TC-366

 

http://wegavision.pytalhost.com/sony73-2/03.jpg

 

Szép eredeti állapotban megmaradt pédány! Az előlap teljsesen karc és kopás mentes!

 

veroka képe

Látom csak meglett :) Szép darab, használd egészséggel. Azt a Ravill orsót pedig cseréld le valami rendesebb darabra, ezek közül nem láttam még egy egyeneset sem :)

zolimobydick képe

Köszönöm szépen!!

Orsókat nézegettem itt ott, de egyelőre nem találtam vételre érdemeset! Az első lépés minden esetben a beállítások lesznek, mert már rég használták és a hangja nem tökéletes! Mechanikailag esztétikailag top állapotban van!

zolimobydick képe

És persze sikerült szerezni hozzá pár jó szalagot! Egy bontatlan BASF is akad köztük!

veroka képe

Vigyázz a bontatlan szalagokkal. Ha nem jó helyen tárolták, akkor a páratartalom miatt a szalag merev, törékeny lesz, illetve megpuhul, és 4-5 lejátszás alatt métereket nyúlik - hordozótól függ.

 

Persze az sem mindegy milyen szalagot kaptál. A BASF DP26 egy kiváló szalag, de az LP sorozat inkább csak jó közepes.

zolimobydick képe

Tegnap elvittem NGA batáromhoz a magnót, hogy segítsen beállítani! Az én szalagjaimon elég gyenge felvételek voltak, így gondoltunk egyet és rátettük azt a szalagot amit ő vett nemrég a vásárban. Elindult a felvétel Karthago : Requiem, elkezdtük pörgetni a felvétel végére.....

.....ez lett belőle!

veroka képe

Nomen est omen... Requiem egy Agfa szalagért. Illetve legalábbis Agfa orsóra tekert szalagért, szerintem Agfa ilyet nem csinál.

 

Hát mit mondjak... úgyis ki akartad tisztítani a magnót, nem ? :)

zolimobydick képe

Már előtte megvolt! Utána természetesen ki lett takarítva. Már eleinte is gyanús volt, hogy a szalag nem a tekercs érintőéről tekeredik le, hanem a tekercs közepéről.

Hál istennek az én szalagjaim jó állapotúak! A Basf amit említettem, hogy bontatlan, jól volt tárolva hisz a dobozon belül, még fóliája is rajta volt!

Ez nem az enyém de ugyan ez a típus az is!

veroka képe

A fóliában is meg tud penészedni, de persze az látszik. Ez nagy valószínűséggel DPR szalag, picit vastagabb mint a 25 mikronos DP. Jól jártál vele.

Shamrockal és egy Polimerrel jártam ugyan így.Valami tárolási probléma okozhatja a vasoxid leválását a hordozó fóliáról.Minden esetre nem voltam bodog tőle.Nem csak a magnót de a lakást is rendesen beterítették.

zolimobydick képe

Itt is egyméteres körben szőnyeg olyan volt! NGA barátomnak lesz egy kis szilveszteri érzése egy jó darabig. Frissen fel lett porszívózva, de ez is olyan mint a konfetti, szőnyegből mindig fel-fel fog bukkanni egy két darab.

Először amikor ránéztem a képre azt hittem, hogy valaki leöntötte kakaóval! De szerencsére ez egy kicsit szárazabb anyag annál.

koleszterin7 képe

koleszterin69

szalaggal esetleg tudok segíteni ha érdekel elküldöm mi van minden gyári bontatlan.

zolimobydick képe

Köszi szépen!! Egyelőre még töröm a fejem mi is legyen, mert be lett állítva de a jobb oldala még mindig halkabban vesz fel! Nem tudom mi lehet fej vagy esetleg elektronika? Szalagom van egy origi Basf DP25 és egy Sony ULM  ami említésre méltó! Ha sikerül rendberakni akkor valószínű, hogy szükségem lesz jó szalagokra! Drágább lemezeimet szeretném rámásolni!

Két szép fém orsó kéne, hogy jól mutasson magnó, mert gyári műanyag elég bután néz ki!

veroka képe

Hat, igy elsőre nehéz eldönteni. Kellene egy jó felvétel, aztán lejátszani. Ha nincs ilyen, akkor fel kell cserélni a fejen a vezetékeket. Kinézed melyik a jó csatorna, felveszel valami konstans jelet 0dB kivezérléssel. Visszajátszod, aztán felcseréled a felvevő fejen a csatornák vezetékeit.

Negyedsávosnál eredetileg a legfelső a bal, aztán szünet (itt ugyebár a visszafele jobb van) aztán a jobb, és legalul szünet (a visszafele bal). Szóval a felső és az alsó vezetékeket felcserélve visszaforrasztod, és felveszed ugyanazt a jelet, ugyanarra a csatornára. Ha a fej a hibás, akkor a jel most halkabb lesz. Ha az elektronika, akkor ugyanannyira lesz hangos. Persze ebbe bele kell számítani azt is, hogy így a lejátszó erősítőt is beleméred a körbe, és mivel a lejátszó fej/elektronika is lehet hibás, ezért azon is el kellene játszani ugyanezt.

 

Ezért én elsőnek megtisztogatnám azokat a kapcsolókat, amik a felvétel/lejátszás átkapcsolást végzik.

Sony


Sony
1991
SONY HI-FI
1980-1989
Sony AHF
1980-1989
Sony Aiwa2
1980-1989
Sony HF 60
Találat: 2
SONY HI-FI
1990-1999