Grundig TK2400FM


Forrás: 
saját gyűjtemény
Grundig TK2400FM

Orsós rádiómagnó FM vevővel.Negyed sáv mono,két sebesség.Öntött alumínium váz,két egymással szemben forgó lendkerék-az egyik kettőstömegő rugós csillapítású.

Szeretnék többet tudni erről a gépről. Egyszer találkoztam egy ilyennel még a 70-es évek végén. Nagyon csorgott a nyálam. Nagyon baró gépnek tűnt. Akkor épp egy Unitra ZRK 140T -t használtam. B. István

Miről szeretnél tudni?Szívesen válaszolok.Én új vagyok itt,honnan lehet tudni,hogy kérdeztek tőlem?Tudsz ebben segíteni??

Ha belépsz a lapra a saját adatok alatt az események követése fül alatt láthatod, ha valamilyen akciódnál van új bejegyzés. A magnóról: csöves vagy tranyós, a rádió milyen sávon működik, mekkora benne az erölködő, saját hangszórón szól vagy van mód a külső hangszóróra is. működik-e egyáltalán, és milyen hagja van? DIN-es a csatlakozója? Van e valami infód a műszaki paramétereiről?

Kösz erlőre is. B. István

NGA képe

Azért szerintem lehet a guglit is használni :-)

Ha nem is mindenre, de jelentős részére van válasz a neten :-)

 

Ime:

http://www.zalaszam.hu/cgi-bin/radio.cgi?sz=T224

 

Most rohanok,de délután minden kérdésre válaszolok .Köszönöm az információt!Rosta György

István!

Ez a hordozható orsós 1968-ban jelent meg Akkor már csak tranzisztoros készülékeket gyártottak a Grundignál.Ennek germánium tranzisztoros végfokozata van AC 127-128-al.Kimenő teljesítménye 4 Ohmos hangfalon 2Watt.Van saját beépített ovális hangszórója amivel produkálja a szokásos telt Grundig hangzást.Kimondottan állóüzemre tervezték erre utal,hogy a saját hangszórója az aljára került,az orsózócsonkokon rögzíthetőek a max 13 cm-s negyed colos orsók és az oldalán található ki-bemenetek feliratai is állítva olvashatók.Két sebességes 4,75 és 9,5-n megy,sebesség váltása elektronikus.Minden ki-bemenete DIN szabványú.Felvételnél lehetőség van automatikus és kézi beállításra.A beápített rádiója URH sávos 87-től 108 MHz-ig.Az enyém már működik egyedül a gyors előre csévélése problémás,mert a közvetítő kereke kopott repedezett.Ilyet egyenlőre még nem tudtam szerezni.Ja a tápellátása 6db góliát elem vagy a szokásos TN 14-s Grundig táp ill kívülről is lehet 9 Voltról üzemelteni.Amennyiben van még kérdésed szívesen állok rendelkezésedre.Rosta György

Köszi! A németek igazán gondoltak mindenre.

B. István

Ez egy csodálatos gépnek tűnik... Gyönyörű.
Nem eladó?
Majnik László

Üdvözlöm!

Köszönöm az érdeklődését!Tényleg csodálatos készülék.Én is sokáig vártam rá mire sikerült megszereznem a gyűjteményem Grundig darabjai közé,így gondolom érthető,hogy nem válok meg tőle.

Rosta György

Köszönöm válaszát,kedves Rosta György!
Mindenképp kell szereznem egy ilyet,mert annyira eredetinek tűnik a számomra, hogy netovább! Egy rádiós, orsós magnó!!!
Csodálatos!
Jómagam csak 30 éves vagyok, de az orsós magnó az egész életemet átfonja... és egy ilyen készülék...
Van Akaim, pár Tesla, szeretnék egy IGAZI GRUNDIG ZK-t, meg egy ilyen kis készüléket... két Maxell orsóval!
Csodálatos készüléke van,gratulálok!
Használja egészséggel!
Majnik László

Kedves László!

Köszönöm!Remélem sikerül szereznie egy jó állapotú darabot.Én elmúltam 48 éves így nekem "életformám" az orsós magnó.A mai napig használom.Jelenleg egy UHER SG 630 Logicon halgatok zenét.Sajnos helyhiány miatt felszámoltam az orsós gyűjteményem nagyrészét.Kellett a hely a rádióimnak-több mint 200 darab van belőlük.Azért nosztalgiából megmaradt a GX4000 és pár Tesla.Amennyiben érdeklődik az orsós technika iránt ajánlom,hogy menjen le Terénybe Nagy Vilmos barátom orsósmagnó múzeumába.Hatalmas élményben lesz része.

Üdvözlettel:Rosta György

Kedves György!
Nagy Vilmos Úr és a gyűjteménye nekem is régi, jó ismerőseim. Visszatérő vendégek vagyunk ott a barátaimmal, évente kétszer-háromszor ellátogatunk oda. Mostmár lassan esedékes lesz egy vizit ott...
Tesla B43/A készüléke nincs véletlenül?
Majnik László

Kedves László!

B43/A készülékem nem volt soha.Már csak egy B42 és egy B400-s készülékem van.Ezeket is csak lelki okok miatt tartottam meg.Mind a kettő számomra kedves tulajdonosa már elköltözött közűlünk.Viszont ANP935-s vadonat új kombinált fejem van még egy pár darab.

Üdvözlettel:Rosta György

Grundig


Grundig CCD 650
Ismeretlen évjárat
GRUNDIG TK 8
1950-1959
Grundig walkman
Találat: 4