Grundig 2x8 Stereo 2280 Video 2000 Video2000


Forrás: 
saját
Grundig 2x8 Stereo 2280 Video 2000 Video2000

A video korszak elejéről, de már a video 2000 szabvány végéről. Elöltöltős úgyhogy a korai modellekhez képest jobban emészthető  a forma és led helyett már VFD kijelzővel operál. A Nyugat egy darabkája. Idehaza nem igazán terjedt el. Külföldön jobban elterjedhetett, mert az alapra épültek Siemens, Minerva, Revue nevű példányok is. Ez a példány egy fullosabb változat, ami stereo és az LP-t is tudja. Igazi "bizós" feeling. Átlagon felüli anyaghasználat az utolsó csavarig. Moduláris felépítés, öntvény mechanika, direkt meghajtású orsók. Beépített tunerja és modulátora van. 32 csatorna menthető, de már nem hoz be semmit. Igényesen durung anyagok mindenhol, van benne egyfajta "örökkévalóság" érzet. Az egész konstrukción megfigyelhető a magas fokú kivitelezés, érezhető hogy beleadtak apait anyait. A távvezérlés viszont feláras opció lehetett ami a vif-e2 vevőegységgel valósulhatott meg. Ezt a készülék oldalára lehetett rögzíteni, és stílusban szépen illeszkedett az előlappal. A számbillentyűzet, és a hátsó hálózati kapcsoló markáns jellemzői a korai Grundig videóknak. A Video2000 zsákutcája miatt erre az alapra elkészítették a VHS változatokat aminek az alaptípusa a VS200 lett. Ez a példány az évtizedeket jó körülmények között töltötte, de hozzám már hibásan került valaki már korábban javította, de hogy sikerült-e neki, vagy azóta romlott el az már nem fog kiderülni. Tápegység, üzemmód kapcsoló, memória akku, és ékszíj gondok voltak. Az akkuja volt már többször cserélve, a folyásnyomok miatt egy supercapot tettem be. Egy kazetta is volt benne amit végül sikerült lejátszásra bírnom. A mechanika szinte zajtalan, a kazettát bevétel után mindkét irányba egy kicsit megforgatja. Felismeri a játékidőt és az orsókba épített forgójeladók segítségével kiszámolja hogy azon belül éppen hol tart. Jól ki van találva, Hasonlóan amikor egy CD deck a tálca behúzásakor beolvassa a lemezt.

Pict8142_.JPG Pict8149_.JPG Pict8152_.JPG Pict8153_.JPG Pict8156_.JPG Pict8164_.JPG
Dr Dee képe

Nagyon jó kis darabb. Gratulálok hozzá

A Vaterán árultak nem olyan rég egy ilyet.

Sajnos nálunk,de igazán egész Európában nem volt annyira elterjedve mint a VHS rendszerű videólejátszók.

Nekem is volt pár VHS videólejátszom a 80-as évekből. Rendbe raktam őket aztán helyhiány miatt eladtam mindet. Egy Sharp vc-651 GH-bal szenvedünk lassan egy éve,hogy rendesen működjön. Szinte minden ki lett cserélve benne. De most 2 napig ment hibátlanul. Erre beállt a mechanika benne. Remélem összejön,hogy működjön☺️

Ez se nagyon akarta az igazságot, de kihúztam a nagyobb méregfogakat. Amikor már ment elfüstölt egy kondi a tápban és csere után egy órával később egy másik ugyanolyan. Kitartónak kell lenni és kell némi megszállottság hogy sikerüljön rendberakni. A Sharpot is rendbelehet rakni, ha magadnak csinálod összejöhet. Ezzel 1 hétig szüttyögtem, de rajtam kívül talán még a tetejét se vette volna le senki. Igaz már hely sincs nagyon ahova vihettem volna.

oldtimer képe

Különösen tetszik, szép a kijelzője! Érdekes módon némely V.F. Display elhalványodik bizonyos 'szegmenseiben'. Bár olyan is van, hogy az előtte lévő piros plexi belül bevonódik 'mikro porral' és ez veszi le a fényerőt.

 

Nagyszerű, hogy sikerült „lábra állítani”. Sajnos nekem több V.H.S.-em is van ami beteg. Van egy Panasonic NV-G12 ami 6 hónapot átpihent egy szervíz polcán és nem hogy javították, hanem még rontottak rajta :((

Bevittem, hogy lejátszásnál nincs hang, és mikor kihoztam javítatlanul, a fele csavar hiányzott belőle /tehát szétszedték/ és egy árnyékoló lemez is.

Újabb meglepetés, hogy a kép fele már zajcsík :((

A bevitelkor a képpel semmi baj nem volt.

 

Bár próbáltak segíteni, de nem lett ebből se semmi :((

 

üdv.: oldtimer

 

Azóta keresek egy komoly, megbízható embert!

Dr Dee képe

Itt a számom csörgess meg

nulla hat húsz 942 egy 3nyolc 0

Grundig


Grundig CCD 650
Ismeretlen évjárat
GRUNDIG TK 8
1950-1959
Grundig walkman
Találat: 4